Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Ο σύννομος βίος


Πόση περιέργεια έχω αλήθεια για το τι περιείχε ο σύννομος βίος ενός εκτελεστή.

Γεννήθηκε, μεγάλωσε σε κάποια γειτονιά, έπαιξε με άλλα παιδάκια και είχε την τύχη στα 15 του να τη σκαπουλάρει από σφαίρα “ευσυνείδητου” ειδικού φρουρού. Βλέπεις αυτός -ο φρουρός- από μικρός σύχναζε αλλού κι εκπαιδευόταν για μεγάλα πράματα.

Μπορεί αυτός που προκαλεί το πρόβλημα να το λύσει;


Τις προηγούμενες μέρες, με αφορμή την εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων στην Ελλάδα και γενικότερα την Ευρώπη, έχει επανέλθει στο προσκήνιο της δημόσιας συζήτησης, το ζήτημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής.
Η συζήτηση βέβαια προσπαθεί να κρύψει τους κοινωνικο-οικονομικούς παράγοντες που επιδρούν στην εξέλιξη του φαινομένου «κλιματική αλλαγή» και στο πού βρίσκεται η πραγματική αντιμετώπισή τους.

“Το δικό μου Τσερνόμπυλ”



Η “πραγματικότητα” της σειράς εναντίον της μνήμης όσων επέζησαν

Μεταφράζουμε και φιλοξενούμε σήμερα ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του Ουκρανού δημοσιογράφου Άντριυ Μάντσουκ, σχετικά με τη σειρά φαινόμενο “Τσερνόμπιλ”. Το κείμενο έχει ενδιαφέρον, όχι μόνο επειδή ο συγγραφέας έζησε ως παιδί τα γεγονότα, ενώ ο πατέρας του ήταν στους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην αντιμετώπιση της καταστροφής, αλλά κι επειδή φιλοξενεί τεκμηριωμένες απόψεις, όπως της υποδιευθύντριας του

Τι να κάνουμε;


ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ»

α) ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ»;

«Ελευθερία κριτικής» είναι αναμφισβήτητα σήμερα το κατεξοχήν σύνθημα της μόδας, σύνθημα πού χρησιμοποιείται συ­χνότατα στις συζητήσεις ανάμεσα στους σοσιαλιστές και στους δημοκράτες όλων των χωρών. Είναι δύσκολο, από πρώτη μα­τιά, να φανταστεί κανείς κάτι πιο περίεργο από τις επίσημες αυτές επικλήσεις του ενός από τα αντιμαχόμενα μέρη στην ελευθερία κριτικής.

Στα πρόθυρα της αποφυλάκισης ο δολοφόνος του Αλ. Γρηγορόπουλου

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Απόφαση που προκαλεί το αίσθημα δικαίου του λαού και της νεολαίας
Προκαλεί δικαιολογημένα το αίσθημα δικαίου του λαού και της νεολαίας η σημερινή απόφαση του Εφετείου Λαμίας, η οποία "έριξε στα μαλακά" τον εν ψυχρώ δολοφόνο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα, μειώνοντας την ποινή του στα 13 έτη,

Να ληφθούν άμεσα μέτρα στον τομέα της πυροπροστασίας


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Εντονη ανησυχία για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο

Ερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην πυροπροστασία της χώρας και της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου» κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή.

Ερώτηση για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕH


ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η ευρωενωσιακή στρατηγική της απελευθέρωσης της ενέργειας που υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων απαρέγκλιτα προωθήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις οδηγώντας στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, καταγγέλλουν οι ευρωβουλευτές του KKΕ

Ενωμένοι και πιο δυνατοί με την πολύτιμη πείρα της 10ήμερης απεργίας


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ»

Ενωμένοι και με το κεφάλι ψηλά, μετά από 10ήμερη απεργιακή μάχη για την ακύρωση της εκδικητικής απόλυσης του συναδέλφου τους και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, Δαμασκηνού (Μάη) Μέντη, οι εργαζόμενοι της «Αφοί Βλάχου» αποφάσισαν ομόφωνα σε Γενική Συνέλευση

Τρεις τροπολογίες κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Τρεις τροπολογίες κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Μείωση ΕΝΦΙΑ και βελτιώσεις στη ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση του ν.4611/2019».
Οι Τροπολογίες αφορούν:

30/07/1946: Επιδρομή της αστυνομίας στην έδρα της ΓΣΕΕ

Η αστυνομία κάνει επιδρομή,30/7/1946, στην έδρα της ΓΣΕΕ για να αφαιρέσει τη Διοίκηση από τους νομίμους εκπροσώπους της εργατικής τάξης (που εκλέχθηκαν στο 8ο Συνέδριο ένα χρόνο περίπου πριν).

Την επόμενη μέρα ο υπουργός Εργασίας διορίζει ως επί το πλείστον μεταξικούς και κατοχικούς συνδικαλιστές, τόσο στη διοίκηση της ΓΣΕΕ όσο και των Εργατικών Κέντρων.