Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

1922. Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή

 
ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

1922. Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή η νέα έκδοση του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ που κυκλοφόρησε πριν από μερικές μέρες και σήμερα Σάββατο παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που έγινε στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» στην Αθήνα. 

9 Μάη: Οι λαοί δεν πρέπει να ξεχάσουν!

«Ανταλλάγματα» που πάντα ζητούνται και ποτέ δεν έρχονται


«Η αντίρρηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι στην ίδια τη συμφωνία. Είναι στο γεγονός, ότι δίνουμε τη συμφωνία χωρίς να διαπραγματευτούμε κάποια οφέλη για την Ελλάδα, χωρίς να διασφαλίσουμε κάτι το οποίο χρειαζόμαστε πάρα πολύ.

Συλλαλητήριο ενάντια στην ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις στις 12 Μάη


Συλλαλητήριο την Πέμπτη 12 Μάη, στις 7 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου ενάντια στην ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία που η κυβέρνηση φέρνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για ψήφιση στη Βουλή και πορεία Ειρήνης, την Κυριακή 22 Μάη που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ., από το Γ' Σώμα Στρατού και θα καταλήξει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, αποφάσισε η Επιτροπή Αγώνα των Φορέων της Θεσσαλονίκης ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις μέσα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, μετά από κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ.

«Καλή δύναμη, υγεία και επιτυχία στις εξετάσεις!»


Στηρίζουμε τον αγώνα και είμαστε αλληλέγγυοι με τους ακόμα περισσότερους, δεκάδες χιλιάδες, μετανάστριες και μετανάστες εργαζόμενους, που επιθυμούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια ή μια μακροχρόνια άδεια διαμονής αλλά δεν μπορούν, λόγω των άδικων φραγμών και των απαράδεκτων εμποδίων που θέτουν οι αντιλαϊκοί νόμοι.

Η ίδρυση της ΚΥΠ

 
Τέσσερα χρόνια μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου και το αστικό καθεστώς κάθε άλλα παρά σίγουρα αισθάνεται μετά τη στρατιωτική του νίκη. Οι διωξεις συνεχίζονται, το ΚΚΕ είναι παράνομο και η κυβέρνηση του Συναγερμού μαζί με τις ΗΠΑ και το Παλάτι, κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για την παραπέρα θωράκιση του. Έτσι στο πλαίσιο αυτό ιδρύουν την ΚΥΠ. που έχει για σκοπό της « την αντιμετώπισην της εν τη χώρα εχθρικής κατασκοπείας η οποία στηριζομένη επί των κομμουνιστικών οργανώσεων έχει λάβει τελευταίως λιαν επικίνδυνον έκτασιν».

Οι... «influencers» των «influencers» στην εποχή του ιμπεριαλιστικού πολέμου


 Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) έχουν αλλάξει τη σφαίρα της πληροφόρησης τα τελευταία χρόνια, καθώς ολοένα και περισσότεροι από τα εκατομμύρια χρήστες τους σε όλο τον κόσμο τα χρησιμοποιούν ως μια δήθεν εναλλακτική πηγή ενημέρωσης από τα «παραδοσιακά» Μέσα.

Έσπασε η αδιαλλαξία! ο αγώνας μας φέρνει αποτέλεσμα!


Συνάδελφοι, έσπασε η αδιαλλαξία! Ο αγώνας μας φέρνει αποτέλεσμα!

Μετά από πολύμηνο αποφασιστικό αγώνα, με την δύναμη της οργάνωσης και της τεράστιας αλληλεγγύης οι εργαζόμενοι με μπροστάρη το ΕΝΕΔΕΠ ανάγκασαν την εργοδοσία να φέρει επιτέλους πρόταση για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ημερίδα για τις κατευθύνσεις διδασκαλίας και τα προγράμματα σπουδών στο σχολείο

 

 

Ημερίδα με θέμα, «Σκέψεις και προβληματισμοί για τις κατευθύνσεις διδασκαλίας και τα προγράμματα σπουδών στο σχολείο»
Η εισηγητική ομιλία έγινε από τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ενισχύουμε τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο


Τα 105 εκατομμύρια μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας που ζουν και αγωνίζονται σε 133 χώρες των 5 ηπείρων, όλους εκείνους που αυτές τις ημέρες βρίσκονται σε απεργίες, κινητοποιήσεις και δραστηριότητες χαιρέτισε ο Γιώργος Μαυρίκος, γγ της ΠΣΟ, με την εισήγηση του οποίου ολοκληρώθηκε η έναρξη των εργασιών του 18ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας.

Ανακοίνωση για την παραίτηση του επικεφαλής της Frontex και την επιχείρηση ξεπλύματος της αντιδραστικής της αποστολής


Με αφορμή την παραίτηση του επικεφαλής της Frontex, Fabrice Leggeri, έχει ενορχηστρωθεί μία προσπάθεια εξωραϊσμού και αναβάπτισης του διακρατικού κατασταλτικού μηχανισμού τόσο από την Κομισιόν και τις αστικές κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ, όπως της Γερμανίας που έκανε λόγο για μία ευκαιρία για «νέα αρχή», όσο και από τις δυνάμεις του οπορτουνισμού και της σοσιαλδημοκρατίας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που συνειδητά προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν από την επικίνδυνη για τους λαούς αποστολή που έχει αναλάβει η Frontex εστιάζοντας στο πρόσωπο του απερχόμενου επικεφαλής ως μοναδικού υπεύθυνου για τα έργα και τις ημέρες της.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 07/05/1825

Πεθαίνει ο Ιταλός συνθέτης της κλασσικής μουσικής Αντόνιο Σαλιέρι.