Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Χωρίς ανάσα η αντιλαϊκή «σκυταλοδρομία»

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΕΕ
 Οι «εκκρεμότητες» και οι ανάγκες του κεφαλαίου για την «επόμενη μέρα» αναμένεται να αποτυπωθούν στην έκθεση «ενισχυμένης εποπτείας» που δημοσιεύει αύριο η Κομισιόν

Στην προαναγγελία του νέου αντιλαϊκού πακέτου ύψους 4,8 δισ. ευρώ για τη διετία 2019 - 2020 προχωρά η πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της 3ης έκθεσης «ενισχυμένης εποπτείας» που δημοσιοποιείται αύριο Τετάρτη.

«Ξεσκονίζουν» κάλπικα διλήμματα μπροστά στην κάλπη

Προσαρμόζουν το «πρόοδος - συντήρηση» στην προπαγάνδα της «αντιδεξιάς» ψήφου

Να περιορίσει τις απώλειες που είχε στις ευρωεκλογές και να επιβεβαιώσει ότι συνεχίζει να αποτελεί εναλλακτική για το κεφάλαιο είναι η βασική επιδίωξη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις βουλευτικές εκλογές.

«Προοδευτικοί» και «συντηρητικοί»...

Ενα στοιχείο που δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής στον β' γύρο αυτών των εκλογών ήταν η επιλογή συγκρότησης πλατιών συνεργασιών ενάντια σε κομμουνιστές δημάρχους σε μια σειρά από δήμους. Στην εκστρατεία αυτή πρωτοστάτησαν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ορισμένους μάλιστα δήμους της Αττικής, αλλά και στην Ικαρία, οι προθέσεις αυτές φάνηκαν ήδη από τον α' γύρο. Ετσι, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν κανένα πρόβλημα να φιγουράρουν με στελέχη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον υποψήφιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ας δούμε κάποια παραδείγματα.

Γερμανοί στρατιώτες και Έλληνες ταγματασφαλίτες πραγματοποιούν επιδρομή στο χωριό Κοσκινά Καρδίτσας


Γερμανοί στρατιώτες και Έλληνες ταγματασφαλίτες, 4/6/1944, πραγματοποιούν επιδρομή στο χωριό Κοσκινά Καρδίτσας προκειμένου να αρπάξουν την παραγωγή των αγροτών. 

Χωρίς καθυστέρηση!

Με την ολοκλήρωση των εκλογών του Μάη, τα μέλη, οι οπαδοί και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, χιλιάδες άνθρωποι που πάλεψαν στο πλευρό μας, συνεχίζουμε από σήμερα κιόλας τη μάχη για πιο ισχυρό ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές.

4/6/1926: Στην Αθήνα οι πρόσφυγες, με την υποστήριξη και του ντόπιου πληθυσμού, προβαίνουν στην άμεση ανέγερση παραπηγμάτων.


Στην Αθήνα οι πρόσφυγες,4/6/1926, με την υποστήριξη και του ντόπιου πληθυσμού, προβαίνουν ομαδικά στην κατάληψη οικοπέδων και την άμεση ανέγερση σε αυτά πρόχειρων παραπηγμάτων.

Η Παγκαλική δικτατορία στέλνει εναντίον τους τη χωροφυλακή, η οποία χρησιμοποιεί βία και καταστρέφει τα κτίσματα.

1936: Στρατιώτες και τεθωρακισμένα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης


Εικοσιτετράωρη απεργία (πανεργατική), 4/6/1936, στη Θεσσαλονίκη, στην οποία παίρνουν μέρος χιλιάδες εργάτες.

Η κυβέρνηση Μεταξά λαμβάνει δρακόντεια στρατοκρατικά μέτρα κατά της απεργίας.