Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Πόσες λοιπόν, πατρίδες έχει ο πόλεμος;


  Όσα και τα κάτεργα του κόσμου!

Το «Εγχειρίδιο Πολέμου – Εγκώμιο στην Ειρήνη» του ζωγράφου Τάκη Βαρελά σε πρώτη παρουσίαση στο Alt.gr. Η τριλογία των βίντεο συνοδεύεται με την ανησυχία του για τα γκρίζα σύννεφα του πολέμου στην περιοχή, πράγμα που συνιστά εγρήγορση όλων για να αντιστραφεί το κλίμα εμπλοκής της χώρας στα παιχνίδια θανάτου στην περιοχή μας.

Στο κείμενο του σημείωνε:

Δυσκολίες μέρες. Για τους εργαζόμενους πρώτιστα, άλλα και για όλους, όσους μοχθούν για να βγάλουν έντιμα το ψωμί τους.

Να γίνουν άμεσοι επανέλεγχοι σε όλες τις ιδιωτικές μονάδες Υγείας και Πρόνοιας

Ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Κεντρικής Μακεδονίας, Σωτήρης Αβραμόπουλος επικοινώνησε με τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας της ΠΚΜ κ. Χρήστο Μήττα και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σε σχέση με τα δεκάδες κρούσματα σε γηροκομείο της ΠΕ Θεσσαλονίκης, αλλά και γενικότερα για την εξέλιξη της πανδημίας στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

Η υγεία του λαού δεν τζογάρεται για τα κέρδη των επιχειρηματιών

Η επανάκαμψη της πανδημίας στην Ελλάδα ήρθε ως τραγική επιβεβαίωση των προβλέψεων ότι το ξεχείλωμα και η παράκαμψη των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου, με τεράστιους κινδύνους για τη ζωή και την υγεία του λαού.

Σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση προκλητικά επιχειρεί να κρύψει τις ευθύνες της πολιτικής της, μιλώντας για "ατομική ευθύνη" των εργαζομένων, ιδιαίτερα της νεολαίας και του λαού για τη νέα διασπορά του κορονοϊού.

Η σαπίλα του ντουνιά (μαρτυρία-ντοκουμέντο για μια αποκαλυπτική εντολή ναζιστικής εγκληματικότητας)

Πριν από 75 χρόνια, τον Αύγουστο του 1944, οι γερμανοί ναζί εγκληματίες σε συνεργασία με δωσίλογους έλληνες προδότες εισβάλλουν στην ανταρτομάνα Ευρυτανία για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το Νοέμβρη του '43). Ισοπεδώνουν στην κυριολεξία το αδούλωτο Καρπενήσι, κέντρο του αντιστασιακού/απελευθερωτικού αγώνα όλης της χώρας! Επί πολλές μέρες, τα χιτλερικά στίφη πυρπολούν, ανατινάζουν, καταστρέφουν την πόλη απ' άκρη σ' άκρη (χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από

Με τον Τάκη Ψημμένο στ’ Άγραφα


Μ’ αφορμή την συγκέντρωση υλικών για την έκδοση ενός ιστορικού - ταξιδιωτικού οδηγού για τη δράση του ΔΣΕ στη Ρούμελη και τ’ Άγραφα, τον Απρίλη του 2019 ορισμένοι σύντροφοι από την Επιτροπή Αρχείου του ΚΚΕ είπαμε να πάρουμε τις οικογένειες και να ανέβουμε στ’ Άγραφα να κάνουμε Πάσχα εκεί.

Μέτρα εδώ και τώρα!

Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στη νεολαία και το λαό για την πανδημία και να πάρει μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, συνολικά για την προστασία της υγείας των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Τα χτεσινά νέα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας και η εξέλιξη των κρουσμάτων ιδιαίτερα τις τελευταίες βδομάδες χτυπάνε καμπανάκι κινδύνου και δεν επιτρέπουν καμιά καθυστέρηση, καμιά υπεκφυγή.

Προδιαγεγραμμένο έγκλημα

Στις περιοχές της Εύβοιας που βρέθηκαν στο στόχαστρο της καταστροφικής πλημμύρας τα ξημερώματα της Κυριακής βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας (δείτε πάνω βίντεο με τη δήλωσή του και διαβάστε παρακάτω το κείμενο).

Μαζί με κλιμάκιο στελεχών του Κόμματος επισκέφτηκε σημεία στα οποία αποτυπώνονται τα σημάδια της καταστροφής, συζήτησε με κατοίκους και βιοπαλαιστές που είδαν να χάνονται στα ορμητικά νερά οι κόποι της ζωής τους, ακόμα και οι άνθρωποί τους.

Για το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Είναι προφανές ότι εκτός από τις στρατιωτικές και διπλωματικές κινήσεις, παίζεται και ένα επικοινωνιακό παιχνίδι από τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας, με στόχο να προετοιμάσει τους λαούς για τα επικίνδυνα σενάρια που εξυφαίνονται σε βάρος τους στην περιοχή, με την άμεση παρέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τους οποίους επικαλέστηκε ξανά σήμερα ο πρωθυπουργός. Μόνο που πρόκειται γι’ αυτές τις δυνάμεις που ευθύνονται για την κατάσταση στην Ανατ. Μεσόγειο, αλλά και την υπόθαλψη της επιθετικότητας της τουρκικής κυβέρνησης.

Καταγγελία για ΝΑΚ

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το τελευταίο διάστημα δεκάδες επιχειρήσεις στον κλάδο του εμπορίου, με πρόσχημα τις συνέπειες από την πανδημία του κορονοιού, έχουν βάλει στο μάτι μια σειρά από δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζόμενων, με πρώτο το σμπαράλιασμα των συμβάσεων εργασίας.

Τελευταίο παράδειγμα, η εργοδοσία στα NAK, που αφού έβαλε ένα μεγάλο μέρος των εργαζόμενών της στο πρόγραμμα ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ, τώρα ζητά από τους υπόλοιπους εργαζόμενους να δουλεύουν από 40, 53 ώρες την εβδομάδα, και μάλιστα χωρίς έξτρα αποδοχές, και χωρίς να δηλώνονται στο ΕΡΓΑΝΗ! Με λίγα λόγια, καλεί τους εργαζόμενους να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, ακόμα και εργαζόμενες μητέρες που δικαιούνται μειωμένο ωράριο.

Η ανέγερση του τείχους του Βερολίνου

Ξεκινά, 13/8/1961, η ανέγερση του τείχους του Βερολίνου.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 η έντονη στρατιωτικοποίηση στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας αποτέλεσε σοβαρό παράγοντα ανησυχιών για τις σοσιαλιστικές χώρες και ειδικά για τη Λ. Δ. Γερμανίας.

«Μπλόκο της Καλαμαριάς»

Το «Μπλόκο της Καλαμαριάς», όπως ονομάστηκε η σφαγή 13 αθώων πολιτών της Καλαμαριάς, στις 13 Αυγούστου 1944, από τους Γερμανούς κατακτητές και τους γερμανοντυμένους των Ταγμάτων Ασφαλείας.

Το 1944, τελευταίο έτος της Κατοχής , η Θεσσαλονίκη και ολόκληρη η Ελλάδα, πλην των ορεινών περιοχών που έχουν απελευθερωθεί, βιώνουν άγρια τρομοκρατία από τους φασίστες Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες και δωσίλογους των Ταγμάτων Ασφαλείας.

Γεννιέται ο Φιντέλ Κάστρο Ρους


Γεννιέται ο ηγέτης της Κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο Ρους, Α’ Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας , 13/8/1926 στο Μπιράν, παλιά επαρχία στην Ανατολική Κούβα, από γονείς με καταγωγή από την Ισπανία.

Από το 1945 συμμετείχε ενεργά στους φοιτητικούς - πολιτικούς αγώνες στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας, όπου σπούδασε Νομική.