Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

«Κανόνας» το φακέλωμα

Με τις ψήφους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25 και με «επείγουσες» διαδικασίες, υπερψηφίστηκε χτες ένα ακόμα νομοσχέδιο, «εμβληματικού χαρακτήρα» για την ΕΕ, κρατικές υπηρεσίες και μονοπωλιακούς ομίλους.

Η Ιστορία δεν τελείωσε στο Γράμμο…


«Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στο προλεταριάτο και την αστική τάξη είναι πάλη τάξης με τάξη, πάλη που σα φτάσει στην ανώτερη έκφρασή της γίνεται ολοκληρωτική επανάσταση. Πρέπει, άλλωστε, να παραξενευόμαστε που μια κοινωνία θεμελιωμένη πάνω στην αντίθεση των πραγμάτων καταλήγει σε μια βίαιη αντίφαση, σε μια σύγκρουση σώμα με σώμα σαν τελευταία λύση;»

Δυναμική παρέμβαση στην πρεσβεία της Βραζιλίας ενάντια στην καταστροφή στον Αμαζόνιο

Δυναμική παρέμβαση πραγματοποίησε η ΚΝΕ στην πρεσβεία της Βραζιλίας κατά της περιβαλλοντικής καταστροφής που συντελείται στον Αμαζόνιο.

«Τα κέρδη τους καταστρέφουν την ζωή μας και το περιβάλλον! Να τους εμποδίσουμε - Να τους ανατρέψουμε», «όχι στην εμπρηστική πολιτική, το σύστημά τους θέλει ανατροπή», «ούτε Τράμπ, ούτε Μακρόν, τη λύση θα τη δώσει η πάλη των λαών» είναι μερικά από τα συνθήματα που αναγράφουν τα πλακάτ που κρατούν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ.

Τα «κροκοδείλια δάκρυα» του Μακρόν και της ΕΕ για την καταστροφή του Αμαζονίου


-Πως είναι δυνατόν να εισάγεις κρέατα και ζάχαρη από τις περιοχές του Αμαζονίου που υλοτομεί ο Μπολσονάρο και να μιλάς για στόχους περιορισμού της υπερθέρμανσης του πλανήτη;

Αυτό το ερώτημα απευθύνουν οικολογικές και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και συνδικάτα της Λατινικής Αμερικής στους πολιτικούς της ΕΕ που υπέγραψαν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις χώρες της Mercosur. Η Mercosur περιλαμβάνει την Βραζιλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη.

Άκου (κρυφο)φασιστάκο #2


Σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ:

Συνέχεια από το προηγούμενο:
Τι δεν λένε οι τυφλοπόντικες: Ότι υπάρχει μια άλλη ημερομηνία που θα μπορούσε να αποτελέσει πραγματική επέτειο καταδίκης του ναζισμού και όσων τροφοδοτούν, συναλλάσσονται και ανοίγουν το δρόμο στους ολοκληρωτισμούς.

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες οι εξαγγελίες για την κατάργηση των «capital controls»


Η πομπώδης εξαγγελία της κατάργησης των «capital controls» από τον πρωθυπουργό, «εντάσσεται στη συστηματική προσπάθεια η οποία γίνεται για να ωραιοποιηθεί η κυβερνητική πολιτική, αλλά και οι επώδυνες επιπτώσεις στα λαϊκά στρώματα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει σε κινήσεις εντυπωσιασμού και επί της ουσίας δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες», ανέφερε, προσθέτοντας

Η «ενοχλητική σκόνη» των Εξαρχείων


Ας ξεκινήσουμε με τα τυπικά στοιχεία για τη σημερινή επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια, όπως την καταγράφει το ΑΠΕ – ΜΠΕ:

Στην μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί σε τέσσερα κτίρια στην περιοχή των Εξαρχείων που τελούσαν υπό κατάληψη, εντοπίστηκαν συνολικά 143 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ προσήχθησαν τρία άτομα. Από τους 143, που οδηγήθηκαν στη

Με εκδήλωση - συναυλία δόθηκε το σύνθημα για πανκινητοποίηση ενόψει του συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ


Με την εκδήλωση - συναυλία που πραγματοποιείται αυτή την ώρα, στο πάρκο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, δόθηκε το σύνθημα για πανκινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων, χωρίς ούτε ώρα χαμένη, με στόχο την επιτυχία του συλλαλητηρίου που οργανώνει το ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους.

Άρης Βελουχιώτης (Θανάσης Κλάρας)

Γεννιέται, στις 27/8/1905, ο Άρης Βελουχιώτης (Θανάσης Κλάρας) στη Λαμία. Το 1922 έγινε μέλος της ΟΚΝΕ και το 1925 μέλος του ΚΚΕ. Ως στρατιώτης οδηγήθηκε στον πειθαρχικό ουλαμό Καλπακίου. Μετά την απόλυσή του ανταποκρίθηκε σε διάφορες κομματικές χρεώσεις και διώχθηκε κατά καιρούς από το αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις του. Την περίοδο της δικτατορίας του Μεταξά εξορίστηκε στη Γαύδο και φυλακίστηκε στην Αίγινα (1938).