Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Τιμώντας την μνήμη του εκλιπόντος


Τιμώντας την μνήμη του εκλιπόντος άνακτα,παραθέτω το ποίημα του αμετανόητου κομμουνιστού Κώστα Βάρναλη.  

Βαρβαρότητα: Εντοπίστηκε Δίκτυο εμπορίας ανθρώπινων οργάνων στο Πακιστάν


Ενα δίκτυο εμπόρων ανθρωπίνων οργάνων, στο Πακιστάν, ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε η αστυνομία της χώρας, βρίσκοντας τα ίχνη ενός 14χρονου αγοριού που είχε εξαφανιστεί για αρκετές εβδομάδες και τον είχαν αφήσει ετοιμοθάνατο μετά την αφαίρεση ενός νεφρού του.

Υπό ρωσικό έλεγχο είναι το Σολεντάρ ανακοίνωσε η Μόσχα


Υπό ρωσικό έλεγχο είναι το Σολεντάρ ανακοίνωσε η Μόσχα

Τα ρωσικά στρατεύματα ολοκλήρωσαν την «απελευθέρωση» της πόλης Σολεντάρ από τις ουκρανικές δυνάμεις, ανέφερε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Τι έγιναν οι ναζί εγκληματίες πολέμου


Πριν λίγες μέρες έτυχε μια συζήτηση για την μοίρα των εγκληματιών ναζί όπου άλλοι χάρις τις μεθοδευμένες προσπάθειες της Δύσης είτε φυγαδεύτηκαν προκειμένου να προσφέρουν αλλού τις ''υπηρεσίες'' τους είτε έπεσαν στα μαλακά. 

Ανεπιστρεπτί

 
«Εποχή του χαμηλού πληθωρισμού που πέρασε ανεπιστρεπτί» και τιμές «που δεν πρόκειται να επιστρέψουν ξανά στα προηγούμενα επίπεδα», αλλά θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα επόμενα χρόνια, «διάβαζαν» χτες τα αστικά επιτελεία στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό.

Η Ν. Κορέα επιβεβαίωσε την υπάρξη μυστικής συμφωνίας με την Ιαπωνία για τις «γυναίκες ανακούφισης»


 Η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε την Τετάρτη την ύπαρξη μιας μυστικής διευθέτησης με την Ιαπωνία στη συμφωνία του 2015 μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με τα θύματα σεξουαλικής δουλείας της Νότιας Κορέας, τις λεγόμενες “γυναίκες ανακούφισης” που επιστρατεύθηκαν βιαίως στα πορνεία του ιαπωνικού στρατού κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Κορόνα στο κεφάλι τους» το φάρμακο - εμπόρευμα


 Οι ελλείψεις στα φάρμακα, που βιώνουν με τραγικό τρόπο οι λαϊκές οικογένειες, έχει μία και μόνη «επικεφαλίδα»: «Φάρμακο - εμπόρευμα - κέρδος». Σε αυτό ξεκινά και σε αυτό τελειώνει η συζήτηση, για όποιον θέλει να δει ξεκάθαρα τις αιτίες που εν έτει 2023, με τα επιστημονικά επιτεύγματα και τις παραγωγικές δυνατότητες σε πολύ ψηλά επίπεδα, τα λαϊκά στρώματα είτε πληρώνουν πανάκριβα για τα αναγκαία φάρμακα, είτε τα στερούνται λόγω των ελλείψεων στην αγορά.

Ερχονται και άλλα πάμφθηνα εργατικά χέρια για τις κάθε είδους «Μανωλάδες»


ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
 Υπερψήφισε το ΠΑΣΟΚ, «στη σωστή κατεύθυνση» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το σκλαβοπάζαρο, δηλώνοντας «παρών» γιατί ήθελε κι άλλα!

Από το Τατόϊ στα κοντέινερ και από εκεί στις δημοπρασίες

 
Η μεγάλη αρπαγή

Το ημερολόγιο γράφει 24 και 25 Ιανουαρίου 2007. Στον οίκο Κρίστις στο Λονδίνο 850 πολύτιμα αντικείμενα βγαίνουν σε δημοπρασία.  Ακριβώς τότε και για πρώτη φορά το περιβάλλον του έκπτωτου μονάρχη Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ παραδέχεται ότι πολλά από τα αντικείμενα που βγαίνουν στη δημοπρασία του Κρίστις είναι μέρος εκείνων που κυριολεκτικά άρπαξε από το Τατόι το 1991.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 13/01/1822

Η γαλανόλευκη καθιερώνεται από την Α’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου ως το επίσημο σύμβολο των επαναστατημένων Ελλήνων.