Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Φιλοδοξούμε το έργο του να συνεχίσει να ζει και να ζεσταίνει τις καρδιές μας


Εγκαινιάστηκε ο Χώρος Πολιτισμού - «Εργαστήρι Γιώργη Βαρλάμου» (Λεάγρου 23, Γούβα), ο οποίος θα λειτουργεί ως χώρος πολιτισμού, εκθεσιακός χώρος και εργαστήριο. Ενας ανοιχτός και φιλόξενος χώρος, όπου θα δημιουργούν και θα μαθαίνουν οι νέοι καλλιτέχνες.

Από τους άστεγους της Νέας Υόρκης του Μπρεχτ, στο κλεινόν άστυ


Αν περπατήσεις στους δρόμους της Αθήνας, εκεί που πραγματικά μαθαίνει κανείς τι σημαίνει η λέξη άνθρωπος, η φτώχεια, η ανέχεια, η συνεχής πάλη για επιβίωση, εκεί που η ελπίδα και το όνειρο για μια ζωή με αξιοπρέπεια φαντάζει όνειρο απατηλό, εκεί που οι περισσότεροι βλέπουν γύρω τους μόνο σκοτάδι και όχι φως, θα δεις κατάματα την κοινωνία που ζεις και αλληλεπιδράς, θα βγεις για μια στιγμή από το μικρόκοσμό σου και θα καταλάβεις τι σημαίνει να είναι κάποιος τόσο «ευάλωτος» ώστε το χέρι που του απλώνεις για βοήθεια να φαντάζει πελώριο.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατός λαός και ζωή με προοπτική και δικαιώματα

- Πού οφείλεται η μεγάλη αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ;

Ο κόσμος κατάλαβε τα παιχνίδια των αστικών κομμάτων σε βάρος του. Έζησε στο πετσί του την εκμετάλλευση, τη βία, την κοροϊδία, τα ψέματα χωρίς τέλος. Ανέδειξε το ΚΚΕ τρίτη δύναμη στην Αττική και το εξωτερικό, γιατί μόνο αυτό είδε δίπλα του στους αγώνες και στις διεκδικήσεις. Το ψήφισαν 425.795 πολίτες, ανέβηκε στις 12 από τις 13 εκλογικές περιφέρειες, ενώ από 15 έδρες που είχε, κατέλαβε τώρα 26.

Ακροδεξιά σούργελα μαγάρισαν το έμβλημα του ΔΣΕ!


 Εκτός από ακροδεξιοί και ανιστόρητοι, αποδεικνύονται και γκαφατζήδες. Ο λόγος για τον εκλογικό συνασπισμό Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου ονόματι «Πατριωτικός Συναγερμός» στο οποίο συνενώνονται 12 ακροδεξιά μορφώματα.

Χρήσιμες εκλογικές οδηγίες για την 25η Ιούνη

Παραθέτουμε ορισμένες χρήσιμες οδηγίες ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιούνη. Αφορούν τους ετεροδημότες, τους φαντάρους, τους εκλογείς από το εξωτερικό και τα νέα ψηφοδέλτια που θα χρησιμοποιηθούν σε αυτήν την εκλογική διαδικασία.

Για τους ετεροδημότες

Το ΚΚΕ δεν θα σταματήσει να διεκδικεί τις γερμανικές επανορθώσεις - αποζημιώσεις


Σήμερα, εδώ από τη Σπερχειάδα, από την Καλύβα του Στεφανή όπου ξεκίνησε ο ένοπλος λαϊκός αγώνας του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ότι το ΚΚΕ δεν θα σταματήσει, αλλά θα μπει περισσότερο μπροστά από εδώ και πέρα για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων, των αποζημιώσεων, τόσο για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο όσο και για τις τεράστιες καταστροφές που υπέστη η πατρίδα μας, οι υποδομές της, τα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, αλλά και τη λεηλασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Γι' αυτό χρειάζεται πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, για να είναι δυνατός ο ίδιος ο λαός.

Ντίνος Ηλιόπουλος

Ο γλυκύτερος, ο τρυφερότερος, ο πιο καλοκάγαθος «δράκος» από γεννήσεως κινηματογράφου και μέχρι σήμερα, ο πλέον χαριτωμένος και αισθαντικός, κωμικός και μελαγχολικός μαζί, κλόουν του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, ο μοναδικός στο είδος του κωμικός, ο αξιαγάπητος στους ομοτέχνους του και στο πανελλήνιο κοινό, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, έφυγε από τη ζωή στις 4 Ιουνίου 2001, σε ηλικία 87 χρόνων.

Η «συμπολίτευση» που μετατρέπει τους χώρους δουλειάς σε παγίδες θανάτου


 Το νέο εργοδοτικό έγκλημα στο Πέραμα, με θύμα τον 47χρονο εργάτη, έφερε ξανά στην επιφάνεια την τραγωδία διαρκείας στους χώρους δουλειάς, με τους εργάτες καθημερινά να δίνουν τη μάχη για το μεροκάματο αλλά και για να γυρίσουν αρτιμελείς στα σπίτια τους.

Εκεί, λοιπόν, που η κυβέρνηση βλέπει «χαμογελαστούς» εργαζόμενους, κάθε τρεις εργάσιμες μέρες πέφτει και ένας νεκρός στο μεροκάματο. Αυτός είναι ο τραγικός απολογισμός για το 2022, αποτελώντας μόνο την κορυφή του παγόβουνου της εκμετάλλευσης. Δείχνει ταυτόχρονα πόσο βαρύ είναι το τίμημα που πληρώνουν οι εργαζόμενοι για τη θωράκιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, που έχουν «ευαγγέλιο» οι κυβερνήσεις των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Κόντρα στους μεταπράτες εντυπώσεων!


Η αβάσταχτη ελαφρότητα του μετεκλογικού και ταυτόχρονα προεκλογικού ξανά μανά, αναλυτικού πυρετού περί το είναι και το φαίνεσθαι του αποτελέσματος, ώρες ώρες δεν αντέχεται. Βοηθούντων και κάποιων δήθεν πικάντικων ή και τρομοκρατικών ειδησαρίων και δηλώσεων, φτιάχνεται ένα νοσηρό και θολό μικροκλίμα ώστε οι ψηφοφόροι να πάνε στις κάλπες με τη διάθεση να... «ξεμπερδεύουμε να πάμε παρακάτω», χωρίς να βλέπουν μήτε τη φάκα, μήτε τον γκρεμό και τους αγκαθωτούς ταξικούς φράχτες μιας αφόρητα τεχνητής «κανονικότητας».

Καθημερινός ο κίνδυνος «θερμού» επεισοδίου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας


Ανεβαίνει η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα στο Στενό της Ταιβάν, όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί ένα «ατύχημα» ανάμεσα σε πλοία ή αεροσκάφη των δύο χωρών, με δεδομένη την αντιπαράθεση τους για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα. 

Τρεις μήνες μετά το έγκλημα στα Τέμπη και τα πράγματα χειροτερεύουν


Τρεις μήνες μετά το έγκλημα στα Τέμπη και τα πράγματα στο Σιδηρόδρομο όχι μόνο παραμένουν ίδια, αλλά χειροτερεύουν.

Καθημερινά διαπιστώνουμε να εμφανίζονται σειρά προβλημάτων που σχετίζονται με την υποδομή αλλά και με το τροχαίο υλικό. Τα λειτουργικά προβλήματα από την πολύ μεγάλη έλλειψη προσωπικού δεν αντιμετωπίζονται ούτε από τον ΟΣΕ ούτε και από τη HELLENIC TRAIN. 

ΣΥΡΙΖΑ: Και με ξένα κόλλυβα και με λερωμένη φωλιά


Τις τελευταίες ημέρες εργατικά συνδικάτα, οι μαζικοί φορείς, ολόκληρες γειτονιές σηκώνονται στο πόδι, έχοντας στο πλευρό τους το ΚΚΕ, για να σώσουν τα σπίτια του λαού και μικρομάγαζα από εξώσεις.

Εξώσεις και πλειστηριασμοί που έχουν τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Το νομοθετικό πλαίσιο που όλοι αυτοί έφτιαξαν σε συνέχειες, βγάζει στο σφυρί την περιουσία του λαού για να κερδίζουν τα «κοράκια» και οι τράπεζες.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 4/6/470 π.Χ.

Γεννήθηκε ο Σωκράτης, Έλληνας φιλόσοφος. Γιος του γλύπτη Σωφρονίσκου και της μαμής Φαιναρέτης. 

Σωκράτης