Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Γιατί το ΚΚΕ χαρακτηρίζει απάνθρωπη την πολιτική της ΕΕ στο Προσφυγικό


 -- Γιατί το ΚΚΕ χαρακτηρίζει απάνθρωπη την πολιτική της ΕΕ στο Προσφυγικό, από τη στιγμή που παίρνει μέτρα και δαπανά τεράστια ποσά για την αντιμετώπισή του;

Spot του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά 2019


Το νέο spot του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά 2019 με σύνθημα «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Με Σωματεία Εργατών, όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών».


Οι Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις
Αθήνα, 10.30 π.μ., Σύνταγμα
Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
Πειραιάς, 10 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη

Συνεδριάζει η Επιτροπή Διεθνών Βραβείων «Λένιν» για τον Κ. Βάρναλη


Συνεδριάζει,25/4/1959,  η Επιτροπή Διεθνών Βραβείων «Λένιν», η οποία αποφασίζει την απονομή του στον κομμουνιστική ποιητή Κώστα Βάρναλη, για τη συμβολή του στον παγκόσμιο αγώνα για την ειρήνη.

 Τον Ιούλη του 1959 του απονέμεται το βραβείο «Λένιν»

 ΚΩΣΤΑΣΒΑΡΝΑΛΗΣ γεννήθηκε 1883 και  πέθανε στις 16 Δεκέμβρη 1974                    
       
1883 Γέννησή του στον Πύργο (Μπουργκάς) της Βουλγαρίας. 
Ηταν το πέμπτο παιδί της οικογένειας. 

Δουλεύουν όλη τους τη ζωή και πεθαίνουν φτωχοί


Η αυξανόμενη ηλικία συνταξιοδότησης με την προσαρμογή της στο προσδόκιμο ζωής απειλεί να βυθίσει σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια και σε σοβαρά οικονομικά προβλήματα πολλούς σημερινούς εργαζόμενους και αυριανούς συνταξιούχους, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW). Ιδιαίτερα κινδυνεύουν με «φτώχεια στα γηρατειά» οι γυναίκες και οι

Ο Λένιν θα μπορούσε να απειλήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο


Aνήμερα της γενέθλιας ημέρας του ηγέτη της Ρωσικής Επανάστασης, η ομάδα της πόλης στην οποία γεννήθηκε, αγωνίστηκε με μια φανέλα που αν κυκλοφορούσε διαδικτυακά, το πιθανότερο είναι πως θα έκανε ρεκόρ πωλήσεων.

Στα 705 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας βρίσκεται η πόλη Ulyanovsk. Ελληνικά Ουλιάνοφσκ.

Νέα αντεργατικά «ρεκόρ» σε «ευελιξία» και εργατικά «ατυχήματα»


ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΓΙΑ ΤΟ 2017

Κόντρα στη νέα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να «αναστήσει» την απάτη περί του... «ταξικού προσήμου» και της «ενίσχυσης της θέσης των εργαζομένων» που έφερε τάχα η διακυβέρνησή του από το 2015, τα ίδια τα επίσημα στοιχεία των κρατικών φορέων έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που βιώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι: