Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Ο αντικομουνισμός τυφλώνει

Ομάδα «γνωστών - αγνώστων» 
κατέστρεψε την ζωγραφιά που απεικόνιζε
 τον Σοβιετικό στρατιώτη στο Ραιχσταγκ  

Άμεση αποκατάσταση από την ΚΝΕ

Ο αντικομουνισμός τύφλωσε απ' ότι φαίνεται ομάδα «γνωστών-αγνώστων» που κατέστρεψαν

«Φύλαξη» αντί για δωρεάν και σύγχρονη Προσχολική Αγωγή


«ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ»
 
Την έναρξη του σχεδιασμού και της υλοποίησης του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς» ανακοίνωσε η κυβέρνηση στις αρχές της βδομάδας. Κάτω από το περιτύλιγμα μιας υποτίθεται «σύγχρονης» και «καινοτόμου» κοινωνικής δράσης, η κυβέρνηση προσθέτει έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της υποβάθμισης των κοινωνικών υποδομών για τη φροντίδα και αγωγή των παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Το καλοκαίρι της απειλής...

Τι Αύγουστος κι αυτός! Τι καλοκαίρι μαραγκιασμένο. Δυστυχώς, του βάζεις εύκολα τίτλο. Το καλοκαίρι της απειλής, τόσο γενικευμένης και τόσο απροσδιόριστα εξατομικευμένης, που δεν έχεις πού να πατήσεις ενόψει φθινοπώρου, και κατ' άλλους αρχής τυπικώς του οικονομικού έτους της κατάρτισης του προϋπολογισμού.

Τα μέτρα προστασίας δεν ισχύουν όταν έρχονται σε αντίθεση με το καπιταλιστικό κέρδος

Τα μέτρα προστασίας δεν ισχύουν ούτε για τα πλοία

Σοβαρά ερωτήματα για το αν τηρούνται στα πλοία τα μέτρα προστασίας και κυρίως η πρόβλεψη για 65% πληρότητα, δημιουργούν οι φωτογραφίες και τα βίντεο που μας έστειλαν αναγνώστες μας από σήμερα το πρωί, που δείχνουν συνωστισμό μέσα σε πλοία της γραμμής.

Αντί η κυβέρνηση να κουνάει το δάχτυλο στο λαό και να επικαλείται την ατομική ευθύνη να πάρει μέτρα απέναντι στην ασυδοσία των επιχειρηματικών ομίλων στις μεταφορές, την εστίαση και τον τουρισμό.

Οι Τσιγγάνοι στην Εθνική Αντίσταση

Τον ΕΛΑΣίτη Βασίλη Μήτρου «τον έμαθαν σε λίγο τα χωριά της Εύβοιας, τον έμαθαν οι ταγματασφαλίτες, τον έμαθαν οι Γερμανοί. "Ερχεται ο Γύφτος" έλεγαν οι τσολιάδες και έτρεχαν να κρυφτούν. "Πέρασε ο Γύφτος" έλεγαν στις γειτονιές και έτρεχαν να τον γνωρίσουν. Απέραντη αγάπη από τους σκλαβωμένους, άσβεστο μίσος από τους Γερμανούς και τους προδότες»

Οι σχεδιασμοί ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή επιβάλλουν λαϊκή ετοιμότητα

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στα θέματα που συνδέονται με ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, η κυρίαρχη προπαγάνδα δίνει σκληρή μάχη για να καταγραφούν ως αλήθεια οι θέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης και του αστικού πολιτικού συστήματος, ακόμα και στην περίπτωση που αυτή η «αλήθεια» είναι διάτρητη και δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά γεγονότα, με την αντικειμενική κατάσταση.

Να σταλεί πίσω η επαίσχυντη χορηγία του ΤΙΤΑΝ!



Η διοίκηση του Δήμου – μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης ΚΕΥΝΣ – έκανε δεκτή μία επαίσχυντη χορηγία 10.000 ευρώ από την τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, για να καλύψει μέρος των εξόδων πολιτιστικών εκδηλώσεων (Μερκούρεια 2020).

Να θυμίσουμε πως η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και με τις πλάτες κυβέρνησης και περιφέρειας Κ.Μ., κατάφερε να αποσπάσει άδεια καύσης απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις της στην Ευκαρπία.

110 νέα κρούσματα στη χώρα

Συνολικά 110 νέα κρούσματα του κορονοϊού ανακοινώθηκαν το Σάββατο από τον ΕΟΔΥ, αριθμός που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος από την αρχή της επιδημίας, μετά τα 156 στις 21 Απρίλη και τα 129 στις 2 Απρίλη.

«Λουστράρουν» τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και διασφάλισης πάμφθηνου εργατικού δυναμικού...

...στο φόντο της νέας οικονομικής κρίσης

 και της εκτίναξης του αριθμού των ανέργων

Την εκτίναξη του αριθμού των ανέργων επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ όλους τους τελευταίους μήνες, με τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, στο φόντο της πανδημίας του κορονοϊού, να ενισχύουν ακόμα περισσότερο τη φαρέτρα της εργοδοσίας και την προσπάθειά της να φορτώσει στους εργαζόμενους τη νέα οικονομική κρίση, με λυμένα χέρια για πυροδότηση των απολύσεων,

«Επανάσταση του Ίλιντεν»

Επαναστατούν, 2/8/1903, οι βουλγαρόφωνοι πληθυσμοί στη Μακεδονία, ανήμερα της γιορτής του προφήτη Ηλία (Παλαιό Ημερολόγιο).

Το γεγονός αυτό γίνεται αφορμή για να ξεκινήσει ο Μακεδονικός Αγώνας. Στην ιστορία θα μείνει ως η «Επανάσταση του Ίλιντεν» (Ίλιντεν = Ημέρα του Αη Λιά).

Η συμφωνια του Πότσδαμ


Στις 2 Αυγούστου 1945 λήγει στο Πότσδαμ (πόλη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας) η πρώτη μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου Διάσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι ηγέτες των τριών νικητριών δυνάμεων - Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Τρούμαν), Σοβιετική Ενωση (Ιωσήφ Στάλιν) και Βρετανία (Τσόρτσιλ).

Η κρίσιμη αυτή Διάσκεψη άρχισε στο Πότσδαμ στις 17 Ιούνη 1945. Είχε σαν σκοπό τη ρύθμιση των διαφόρων θεμάτων, που προέκυψαν μετά τη νίκη των συμμάχων.

Αριστοτέλης Βαλαωρίτης

Ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης γεννήθηκε στη Λευκάδα, στις 2/8/1824, ποιητής και πολιτικός, από τους μεγαλύτερους της Επτανησιακής Σχολής, με βαθιά επίδραση του ποιητικού του έργου στη νεοελληνική λογοτεχνία.

Ηταν ο πρωτότοκος γιος του Ιωάννη Βαλαωρίτη και της Αναστασίας Τυπάλδου Φορέστη.