Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

25/5/1946: Ο Πωλ Ελυάρ στην Καισαριανή


Προχθές το απόγευμα ο Πωλ Ελυάρ επισκέφτηκε την Καισαριανή. Στα γραφεία της Κομμουνιστικής Οργάνωσης της Καισαριανής ομάδες από κατοίκους του συνοικισμού χειροκρότησαν θερμά τον εκλεκτό Γάλλο ποιητή.

ΝΔ και Ααα και Ουουου και ΔΑΠ-ΝoυΔουΦουΚου και σήκω Γκαίμπελς να τους δεις!…


Τώρα που πέρασαν κάποια εικοσιτετράωρα από τις φοιτητικές εκλογές και ο κουρνιαχτός κατακάθησε, μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια νηφάλια αποτίμηση αυτής της σημαντικής μάχης που δόθηκε μέσα σ’ ένα δυστοπικό περιβάλλον. Μιας μάχης, η ξεκάθαρη πολιτική σημασία της οποίας ξεπερνά κατά πολύ τα πλαίσια του φοιτητικού κινήματος.

Νέα αποστολή όπλων στην Ουκρανία


Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ: Νέα αποστολή όπλων στην Ουκρανία και από την Ελλάδα – «Ευχαριστούμε»

Αλμπέρτο Κόρδα


Πεθαίνει, 25 Μάη 2001, ο Κουβανός φωτογράφος Αλμπέρτο Κόρδα (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Αλμπέρτο Ντίας Γκουτιέρες), δημιουργός του γνωστότερου πορτρέτου του Τσε Γκεβάρα.

Είναι μεγάλο το ευρωατλαντικό «άδειασμα»...


«Καλή συνεργασία» στα Ελληνοτουρκικά ζητά η ΕΕ, να «εργαστούν από κοινού» καλούν οι ΗΠΑ, «πολύτιμη σύμμαχος» επαναλαμβάνει ο Στόλτενμπεργκ για την Τουρκία την ώρα που εκείνη αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην καρδιά του Αιγαίου!

ΟΚ, boomers!


Μπορεί οι φοιτητικές εκλογές να μην έγιναν για 3 χρόνια, λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, όμως φαίνεται το αποτύπωμα που άφησαν είναι τέτοιο που κάποιοι θα μοιρολογούν για άλλο τόσο… Η ιστορική πρωτιά της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. που συνοδεύτηκε από τη σαρωτική άνοδό της σε ποσοστά, σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας, αλλά και με την ταυτόχρονη κατάρρευση των ποσοστών της κυβερνητικής ΔΑΠ, μοιάζει να έχει προκαλέσει ταραχή σε διπλό ταμπλό. 

Κοινή περιπολία ρωσικών και κινεζικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών


Με κοινά γυμνάσια περιπολίας βομβαρδιστικών αεροσκαφών στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού, η Μόσχα και το Πεκίνο «απαντούν» στις κινήσεις ενίσχυσης της παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή με τη Σύνοδο της QUAD (ΗΠΑ, Ινδία, Ιαπωνία, Αυστραλία), που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Τόκιο.

Πανσπουδαστική πρώτη δύναμη


 Πανσπουδαστική πρώτη δύναμη

«Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!»

 
Πανελλαδική σύσκεψη το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιούνη διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Αθήνα με κεντρικό σύνθημα «Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!».

Μια μέρα σαν τη σημερινή

25/05/1803

Γεννιέται ο Αμερικανός φιλόσοφος και δοκιμιογράφος Ραλφ Γουόλντο Έμερσον.