Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

«Επείγοντα»


«Επείγοντα»
 ονομάζεται το νέο τραγούδι του Pavlov σε παραγωγή «Το Σφάλμα».

Παρουσιάζοντας το κομμάτι ο Pavlov αναφέρει:

"Ποιος θέλει να μάθει να διαβάζει ;".


«Ημουν δεκατριών χρονών όταν οι μπολσεβίκοι πέρασαν από το χωριό μου ... Ρώτησαν: "Ποιος θέλει να μάθει να διαβάζει ;". Σήκωσα το χέρι μου. "Εγώ"! Ήμουν το μοναδικό κορίτσι.

Η μητέρα μου έβαλε τα κλάματα λέγοντας ότι θα έπαιρνα τον κακό δρόμο.

Κι αυτό ήταν η αρχή της περιπέτειας: Ο,τι μάθαινα στην οργάνωση των γυναικών το μετέδιδα στις άλλες, ήμουν συγχρόνως δασκάλα και μαθήτρια.

Ερώτηση για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας που ακολουθεί το επικίνδυνο κριτήριο «κόστους-οφέλους»


Τον αποδεδειγμένα αναποτελεσματικό μηχανισμό «RescEU» της ΕΕ, που ανακυκλώνει και διαιωνίζει τις τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα κράτη-μέλη στην πολιτική προστασία, την δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής «κόστους-οφέλους» που εφαρμόζουν διαχρονικά η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις, καταδεικνύει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην Ερώτηση που κατέθεσαν οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, συγκεκριμένα, αναφέρουν:

Κρύβει πίσω από ποινές τις ευθύνες της για ελλείψεις και καθυστερήσεις στον εμβολιασμό


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ

Υπηρεσιακό έγγραφο προαναγγέλλει νέα συρρίκνωση της λειτουργίας των δομών Υγείας από την αναστολή εργασίας του ανεμβολίαστου προσωπικού

Σε ισχύ βρίσκεται από χτες το μέτρο αναστολής της εργασίας για όσους εργαζόμενους σε ιδιωτικές, δημόσιες και δημοτικές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό) παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Η κατοχή των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και η κυριαρχία των Ταλιμπάν οι δύο όψεις του νομίσματος


Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Είκοσι χρόνια μετά την ιμπεριαλιστική επίθεση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και την εισβολή στο Αφγανιστάν, τα βάσανα του λαού του δεν έχουν τελειωμό.

Έφτασε η δεύτερη δόση υλικής βοήθειας στους πυρόπληκτους της Εύβοιας


Έφτασε η δεύτερη δόση υλικής βοήθειας που συγκέντρωσε το ΠΑΜΕ στους πυρόπληκτους της Εύβοιας σήμερα Τρίτη 17 Αυγούστου.

Γράμματα για το μέτωπο του Γιάννη Ρίτσου


Γιέ μου, είχε συναχτεί προψές το βράδι

όλ' η φτωχολογιά μας, η αργατειά μας

οι ματιές τους αστράφταν στο σκοτάδι

σαν κάρβουνα πυρά και τρομερά

κι ανάμεσα τους χτύπαγε η καρδιά μας

γιομάτη εμπιστοσύνη και χαρά.

«Οικονομική αποδοτικότητα»


Στα αποκαΐδια των πυρκαγιών, κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, άλλα αστικά κόμματα και επιτελεία εξωραΐζουν την ΕΕ και «ξεπλένουν» την καταστροφική πολιτική της για το περιβάλλον. Με αφορμή την ενεργοποίηση του συστήματος «rescEU», διαφημίζουν την «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» μέσα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και, ταυτόχρονα, παρουσιάζουν το Ταμείο Ανάκαμψης ως «σωτηρία» για την ανασυγκρότηση των καμένων περιοχών και την «πράσινη» πολιτική της ΕΕ ως «ασπίδα» τάχα από μελλοντικές τραγωδίες.

Δεκάρα δεν δίνουν οι κυβερνήσεις για την πρόληψη των πυρκαγιών

 
Δεν δίνουν δεκάρα οι κυβερνήσεις για την πρόληψη των πυρκαγιών, είναι διαχρονικό το έγκλημα για την τεράστια καταστροφή τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής μιλώντας στο ραδιόφωνο «Real FM» με αφορμή την παρουσία του τη Δευτέρα στην φωτιά που ξέσπασε στην Λαυριωτική. 

Μέχρι και στον Ολυμπο ετοιμάζεται να βάλει εισιτήριο η κυβέρνηση!


Εχοντας ως μπούσουλα τη διεύρυνση της επιχειρηματικής δράσης ακόμα και μέσα στα δάση, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ετοιμάζεται να προωθήσει και να υλοποιήσει απόφαση, με την οποία θεσπίζεται εισιτήριο εισόδου στον Ολυμπο και εκχωρούνται αρμοδιότητες ελέγχου σε ιδιωτικές εταιρείες, με αποτέλεσμα το μέρος αυτό και τις φυσικές ομορφιές του να μπορούν να απολαμβάνουν κάθε χρόνο όλο και πιο λίγοι.

Διήμερη συναυλία αλληλεγγύης για την στήριξη των πυρόπληκτων


Διήμερη ακουστική συναυλία αλληλεγγύης
στους πυρόπληκτους κατοίκους της Εύβοιας διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας, 20-21 Αυγούστου, στην Πλατεία Λαμπρούλη (Φρούριο) στις τις 8.30 μ.μ., με τη στήριξη του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και του Εργατικού Κέντρου ν. Λάρισας.

Έσπειραν αντικομμουνισμό, θερίζουν Ταλιμπάν


-Η Δύση παρακολουθεί σοκαρισμένη τις εικόνες με τους Ταλιμπάν στην Καμπούλ. Ποιος να το φανταζόταν, όταν ο Μπάιντεν έλεγε ένα μήνα πριν στους δημοσιογράφους πως η κυβέρνηση του Αφγανιστάν είναι πλήρως εξοπλισμένη και θα κρατήσει. Που να το φανταστούν, όταν βάφτιζαν τον Μπιν Λάντεν “μαχητή της ελευθερίας”, ότι βοηθούσαν να επικρατήσει ο “Ισλαμικός νόμος”; Σοκ…

Εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό της Αϊτής


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την μεγάλη του θλίψη στους εργαζόμενους και τον λαό της Αϊτής για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού.

Για μια ακόμη φορά, ο λαός του ιστορικού νησιού της Αϊτής βιώνει μια τεράστια τραγωδία που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Για χρόνια ο λαός της Αϊτής βιώνει την μια τραγωδία μετά την άλλη, με χιλιάδες θύματα, αποδεικνύοντας ότι η «βοήθεια» που παρέχουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις τόσα χρόνια, δεν αφορά την δημιουργία υποδομών και την προστασία του λαού της Αϊτής, αλλά τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων που εκμεταλλεύονται το πολύπαθο νησί.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 17/08/1601

Γεννιέται ο Γάλλος μαθηματικός Πιέρ Ντε Φερμά, δημιουργός του ομωνύμου θεωρήματος.

17/08/1798

Γεννιέται ο Βρετανός γιατρός Τόμας Χότζκιν, πρωτοπόρος στον τομέα της προληπτικής ιατρικής.