Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Σχετικά με την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου


Επερώτηση της Λαικής Συσπείρωσης

Προς περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη

 Θέμα:  Μέτρα πρόληψης και καταπολέμησης κρουσμάτων από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ανεξέλεγκτα συνεχίζει την αυξητική του πορεία στην Ελλάδα ο ιός του Δυτικού Νείλου, μέσω των πληθυσμών των μολυσμένων κουνουπιών που τον μεταφέρουν και τον μεταδίδουν στους ανθρώπους.
Ανάμεσα στις επηρεαζόμενες από τον ιό του Δυτικού Νείλου περιοχές πανελλαδικά για την περίοδο μετάδοσης 2020, μέχρι τις 13/08/2020, περιλαμβάνονται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι εξής:

Ο λαός να οργανώσει τη δική του αυτοτελή πάλη

Τα γεγονότα στη Λευκορωσία συνδέονται με την επέμβαση της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στις εξελίξεις και είναι αποτέλεσμα του σφοδρού ανταγωνισμού αυτών των δυνάμεων με τη Ρωσία για τον έλεγχο των αγορών, των πρώτων υλών και των δικτύων μεταφοράς της χώρας, καθώς και για γεωπολιτικά στηρίγματα στην Ανατολική Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας.

Με όχημα την πανδημία, η κυβέρνηση φροντίζει για τη θωράκιση του κεφαλαίου και τσακίζει τα εργατικά δικαιώματα

Δέσμη μέτρων που στόχο έχουν να θωρακίσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου και να τσακίσουν τα λαϊκά-εργατικά δικαιώματα, εν μέσω πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που επίσπευσε η εμφάνισή της, εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον πρωθυπουργό σήμερα να προΐσταται νέας έκτακτης τηλεδιάσκεψης με τους αρμόδιους υπουργούς.

Η κυβέρνηση ξεπερνά κάθε όριο υποκρισίας

Η κυβέρνηση από τη μία επιχειρεί να ενοχοποιήσει τη νεολαία για την έξαρση των κρουσμάτων και από την άλλη ανακοινώνει το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτέμβρη χωρίς να ενημερώνει γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές με ποια προετοιμασία, μέσα και μέτρα προστασίας θα γίνει αυτό δυνατό.

«Έφυγε» ο Φώτης Γεωργιάδης

«Έφυγε» χθες από τη ζωή ένας πρωτοπόρος του ελληνικού κινήματος αλληλεγγύης προς την Κούβα, ο Φώτης Γεωργιάδης. Κομμουνιστής, με πολυετή δράση στο λαϊκό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Ο σ. Φώτης Γεωργιάδης γεννήθηκε το 1935 στο Μυλοχώρι Κιλκίς. Ήταν παιδί αγωνιστών. Ο πατέρας του, μαχητής του ΕΛΑΣ, εκτελέστηκε από τους ταγματασφαλίτες στα 37 του χρόνια.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη των Σεβρών

Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από τη Συνθήκη των Σεβρών, η οποία έχει καταγραφεί στην ελληνική αστική ιστοριογραφία ως «η κορύφωση» του «ονείρου της Μεγάλης Ελλάδας», που επήλθε ως «φυσική» εκπλήρωση του «ιστορικού πεπρωμένου» της ή ως προσωπικό επίτευγμα της διεθνούς «γοητείας και επιρροής» του Ελ. Βενιζέλου (πολύ συχνά και τα δύο).

«Τζογάρει» τις θυσίες του λαού

Από το ξέσπασμα της πανδημίας, στις αρχές Γενάρη του 2020, όταν επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Κίνα, έχουν περάσει επτά μήνες. To αποτέλεσμα είναι εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μέχρι τις 12 Αυγούστου ο φόρος θανάτου έχει ξεπεράσει τις 742.000. Στις ΗΠΑ, τη «Μέκκα» του καπιταλισμού, ο αριθμός των νεκρών φτάνει τις 165.000, ενώ ο εφιάλτης ιδιαίτερα για τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν φαίνεται να έχει τελειωμό.

Κλιμακώνεται η ένταση και οι παρεμβάσεις ιμπεριαλιστικών κέντρων

Τεταμένη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στη Λευκορωσία, όπου συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες ενάντια στο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της Κυριακής, που φέρνει ξανά πρώτο τον Αλεξάντερ Λουκασένκο (με 80,23%) για έκτη συνεχόμενη θητεία, από το 1994, ενώ η βασική υποψήφια της αντιπολίτευσης, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, που πήρε 9,9%, έχει φύγει στη Λιθουανία.

Σήμα κινδύνου τα μαζικά κρούσματα σε χώρους δουλειάς

Με ανεπαρκείς ελέγχους και απουσία κάθε πρόληψης, το κράτος «κάνει πλάτες» στην εργοδοσία για τη μη τήρηση ακόμα και στοιχειωδών μέτρων προστασίας

Η επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται σε χώρους δουλειάς, όπου με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον κορονοϊό, επιβεβαιώνεται με την εμφάνιση μαζικών κρουσμάτων τις τελευταίες δύο βδομάδες σε επιχειρήσεις του κλάδου των
Τροφίμων, αλλά και σε δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Το μπλόκο της Κοκκινιάς.

Ήταν χαράματα Παρασκευής, 17/8/1944. Πριν ακόμα διαλυθεί το σκοτάδι η Κοκκινιά βρέθηκε κυκλωμένη απ' όλες τις μεριές. Γερμανοί, χωροφύλακες και γερμανοτσολιάδες ρίχνονται με λύσσα να εκδικηθούν την προλεταριακή συνοικία που στάθηκε πρωτοπόρα στον αγώνα για τη ματαίωση της επιστράτευσης και τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων.

Η Εθνική Ένωσις Ελλάς (Ε.Ε.Ε.) πραγματοποιεί ένοπλη επιδρομή


Στις 17/8/1932, η φασιστική οργάνωση Εθνική Ένωσις Ελλάς (Ε.Ε.Ε.) πραγματοποιεί ένοπλη επιδρομή στο σωματείο οικοδόμων Θεσσαλονίκης, (γωνία Χαρ. Παπαμάρκου και Δικαστηρίων στο Καπάνι), τραυματίζοντας βαριά τον Γραμματέα του Χρ. Παπαδόπουλο, καθώς και τον οικοδόμο Χ. Σταμπουλίδη, ο οποίος ξεψύχησε την επόμενη μέρα.

Σε ανακοίνωσή της, η Ενωτική ΓΣΕΕ τόνισε: «Η εργατιά της Θεσσαλονίκης από μέρες τώρα αντιμετωπίζει αλλεπάλληλες ένοπλες επιδρομές, σκοτωμούς και τραυματισμούς από τις εξοπλισμένες φασιστικές ορδές που εμπνέονται και καθοδηγούνται από τη Γενική

Το κίνημα της «Εθνικής Αμυνας»

Στη Θεσσαλονίκη εκδηλώνεται το κίνημα της «Εθνικής Αμυνας», 17/8/1916, με ιθύνοντα νου τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Αποτέλεσμα του κινήματος που στρεφόταν κατά των επιλογών της μοναρχίας ήταν η διαίρεση της χώρας για ένα διάστημα στο «κράτος των Αθηνών» και το «κράτος της Θεσσαλονίκης».