Σάββατο, 13 Απριλίου 2019

Βιομηχανία μηνύσεων από τους εργατοπατέρες ενάντια στους εκλεγμένους αντιπροσώπους της ΔΑΣ


Το τελευταίο διάστημα, η έκπτωτη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ μεθοδεύει τον αποκλεισμό της ΔΑΣ, δηλαδή της δεύτερης δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα -με βάση τους πιο πρόσφατους αποτυπωμένους συσχετισμούς- από την προσωρινή διοίκηση που θα έχει την ευθύνη για τη σύγκληση του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Ο στόχος τους είναι να νομιμοποιήσουν έτσι στα μουλωχτά, με αδιαφανείς διαδικασίες, τους νόθους και εργοδοτικούς αντιπροσώπους, για να επικυρώσει την πλαστή της πλειοψηφία.

Ηχηρό μήνυμα καταδίκης των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατέληξε η πορεία Ειρήνης που διοργάνωσε το πρωί του Σαββάτου 13 Απρίλη, η ΕΔΥΕΘ, στο πλαίσιο της Μέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΕΕΔΥΕ. 

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μπροστά στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο 3ο Σώμα Στρατού και ακολούθησε πορεία στην κεντρική πύλη του Λιμανιού όπου κατατέθηκαν στεφάνια στην πλακέτα που αναφέρεται στα θύματα των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού.

Οι εργάτες μπορούν και πρέπει να βάλουν με τους αγώνες τους τη σφραγίδα για νικηφόρα αποτελέσματα

Με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστών από όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου η σύσκεψη με θέμα το δυνάμωμα του αγώνα για «Συνδικάτα εργατών κι όχι των εργοδοτών» και την προετοιμασία της απεργίας και των εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς.

Σχόλιο για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην εκλογική επιτροπή της «Προοδευτικής Συμμαχίας»

Όσα κοσμητικά επίθετα κι αν βάλει ο κ. Τσίπρας στη συμμαχία που φτιάχνει, πρόκειται για μια τυχοδιωκτική συμμαχία που γίνεται με στελέχη που έχουν διακριθεί στο αντιλαϊκό έργο, με γυρολόγους της πολιτικής κι απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με υπηρέτες του κεφαλαίου, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ακόμη και με φίλους του Αμβρόσιου.

Υπουργέ μου, πάρε μίζα! Είναι καθήκον!

«Αν ένα αδίκημα ανάγεται στα καθήκοντα ή όχι του υπουργού είναι αρμόδια να τα κρίνουν κατά περίπτωση τα δικαστήρια» είπε στην ΕΡΤ ο βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου. Και συνέχισε: «Δεν θα την έπαιρνε την μίζα αν δεν ήταν υπουργός. Εγώ πιστεύω ότι είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων του, γιατί αν δεν ασκούσε τα καθήκοντα δεν θα τα έπαιρνε, οποιοσδήποτε υπουργός».  Είναι στα καθήκοντα ή επ’ ευκαιρία των καθηκόντων ρωτήθηκε. «Είναι στα καθήκοντα του», απάντησε ορθά – κοφτά ο βουλευτής της ΝΔ.

Ρωσία: Το 3% των κατοίκων κατέχει το 90% των χρημάτων της χώρας!

Μια δράκα ολιγάρχες πατώντας πάνω στην άγρια εκμετάλλευση της εργατικής τάξης της Ρωσίας αλλά και στην ιδιοποίηση του τεράστιου πλούτου της χώρας έχουν αποκτήσει τρομακτικά πλούτη την ίδια στιγμή που μεγάλο τμήμα της κοινωνίας ζει κάτω και από τα κατώτατα όρια της φτώχειας.

«Εργα και ημέρες» του καλοταϊσμένου μηχανισμού εργοδοσίας και κράτους...

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και κάθε εργαζόμενο που σέβεται το συνάδελφό του, που εμπνέεται από τους αγώνες του εργατικού κινήματος, που δεν ανέχεται πλέον όλη αυτή τη σαπίλα μέσα στα εργατικά σωματεία, να συμπορευτεί με τις δυνάμεις εκείνες που δίνουν τη μάχη να γίνουν τα Συνδικάτα πραγματικά φρούρια των εργατικών δικαιωμάτων, διεκδικητές της ζωής που μας αξίζει.

10+ λόγοι για δυνατό ΚΚΕ παντού!

Είναι ώρα κινητοποίησης, μάχης, για την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ παντού.

Είναι ώρα το ελπιδοφόρο για το λαό μας μήνυμα του ΚΚΕ να φτάσει παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και κάθε λαϊκό σπίτι, ώστε ακόμα περισσότεροι να συστρατευτούν με το ΚΚΕ στους καθημερινούς αγώνες, ακόμα περισσότεροι να κάνουν το βήμα και μπροστά στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις να αναδείξουν το ΚΚΕ όσο γίνεται πιο ισχυρό.

Καμιά ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ

Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών


«Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ. Συνδικάτα εργατών - Όχι των εργοδοτών», ήταν αυτό που κυριάρχησε στην σύσκεψη σωματείων που οργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής 12 Απρίλη, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη απεργία γυναικών στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, η πρώτη απεργία εργατριών έγινε στις 13 Απρίλη 1892, από τις υφάντριες του εργοστασίου των Αδελφών Ρετσίνα , στον Πειραιά. Εκείνη τη χρονιά, οι εργοδότες αποφάσισαν να μειώσουν την αμοιβή των εργατριών, από 80 σε 65 λεπτά το τόπι υφάσματος.

Τα λίγα που γνωρίζαμε για αυτή την απεργία αποκάλυψε η Ιρις Αυδή – Καλκάνη με το βιβλίο της «Εκείνο το πρωί»:

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019

Στα τσακίδια!

Με μια νέα ανακοίνωση - τραγέλαφο, η έκπτωτη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, αφού αναμασάει τις συκοφαντίες περί «βίαιων επεισοδίων από στελέχη του ΠΑΜΕ» στην Καλαμάτα και στη Ρόδο, εκεί δηλαδή που με φουσκωτούς και μπράβους πήγε να στήσει «συνέδριο» με νόθους και εργοδότες, ανακοινώνει ότι αφού τερματίστηκε η θητεία της (... νωρίς το ανακάλυψαν!), προχωράει και σε κλείσιμο του κτιρίου της ΓΣΕΕ, καλώντας την Αστυνομία να αναλάβει την περιφρούρηση του λουκέτου...

Η πρώτη απεργία σε όλη την κατεχόμενη Ευρώπη

Οι δημόσιοι υπάλληλοι κηρύσσουν απεργία, 12 Απρίλη 1942, που κρατά έως τις 21 του Απρίλη. Στην απεργία αυτή πήραν μέρος πάνω από 50.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο. Είναι ο πρώτος μεγάλος απεργιακός αγώνας της Κατοχής (και πρώτη δημοσιοϋπαλληλική απεργία σε όλη την κατεχόμενη Ευρώπη).

Ο Κουρουμπλής του «προοδευτικού μετώπου» αγκαλιά με τον Αμβρόσιο

Αγκαλιά με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, που έχει διακριθεί για τα κηρύγματα μίσους και τον ρατσιστικό του λόγο, βγήκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής, αποκαλύπτοντας για ακόμη μια φορά πόσο ...ευρύχωρο είναι το περιβόητο «προοδευτικό μέτωπο».

Η τραγωδία της Νιάλας

Ήταν 12 τ’ Απρίλη του 1947. Μέρες Πάσχα. Ο λαός μας ανηφορίζει το δικό του γολγοθά, μέσα στη δίνη του εμφυλίου πολέμου. Μετά την απελευθέρωση από την κτηνώδη ναζιστική κατοχή, ο ηρωικός αγώνας του λαού μας για ανεξαρτησία, λαοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη παραμένει ανεκπλήρωτος. Οι νέοι δυνάστες, οι αδίστακτοι αποικιοκράτες Εγγλέζοι κι ακολούθως  οι Αμερικανοί ληστές και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους, σφίγγουν αλύπητα τη θηλιά της καταπίεσης.

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019

Πίσω από τη σκανδαλολογία

Σκανδαλολογία και διαφθορά είναι το καινούργιο επεισόδιο στην αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ, με αιχμή τις εξελίξεις στην υπόθεση «Novartis». Πίσω από τον κουρνιαχτό που σηκώνουν τα επιτελεία τους, ο λαός έχει κάθε λόγο να απαιτεί την ανεμπόδιστη διαλεύκανση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη και την απόδοση ευθυνών εκεί που υπάρχουν.

Τι διαφορετικό έκαναν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ


Τι διαφορετικό έκαναν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, σε σχέση με τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο;

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, που την προηγούμενη περίοδο αποτελούταν από τους Κώστα Παπαδάκη και Σωτήρη Ζαριανόπουλο, είναι τα μάτια και τα αυτιά του λαού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η μοναδική φωνή υπεράσπισης των πραγματικών συμφερόντων εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, αγροτών, των γυναικών και της νεολαίας, απέναντι στη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ.

Οι εργατοπατέρες κλειδώνουν το κτίριο της ΓΣΕΕ μέχρι να διορίσουν διοίκηση τους εαυτούς τους!

Αν δυσκολεύεται κανείς να καταλάβει πόσο ερωτευμένοι είναι με τις καρέκλες τους οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, μπορεί να δει τη σημερινή τους ανακοίνωση, για να τον βοηθήσει.

Οι εργατοπατέρες αποφάσισαν να κλειδώσουν το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΓΣΕΕ στην Πατησίων, με πρόσχημα τη “βίαιη εισβολή από πλευράς μελών του ΠΑΜΕ” πριν μια βδομάδα, που πήγαν να κάνουν το νόθο συνέδριο στη Ρόδο, και την “πρόκληση σοβαρών καταστροφών, που είδαν το φως της δημοσιότητας με σχετικά βίντεο στα ΜΜΕ”!!

Η πυξίδα του Μπαντέκου, Νίκου Μπάλαλα, παραδόθηκε στο Αρχείο του ΚΚΕ

Δώδεκα Αυγούστου 1949. Οι φαντάροι του εκτελεστικού αποσπάσματος στους στρατώνες του Ιππικού στη Λάρισα (εκεί που είναι σήμερα η Στρατιά) διστάζουν να πυροβολήσουν. «Βαράτε βρε, μη φοβάστε», τους φωνάζει ένα παλικάρι 33 χρόνων που κρατά απ' το χέρι την 23χρονη γυναίκα του, έγκυο τότε στον τρίτο μήνα της. Κείνη τη μέρα οι ομοβροντίες των εκτελεστικών αποσπασμάτων έκοψαν τη ζωή 15 μαχητών του ΔΣΕ.

Επιδιώκει αποκλεισμό των ταξικών δυνάμεων για να προχωρήσει τις αθλιότητές της

 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΣΤΗ ΓΣΕΕ

Με προσπάθεια αποκλεισμού των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων και των εκπροσώπων τους μπαίνει στην επόμενη φάση η προσπάθεια της συνδικαλιστικής μαφίας στη ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ/ομάδα Βασιλόπουλου) να πετύχει ό,τι απέτυχε να κάνει σε Καλαμάτα και Ρόδο, να στήσει δηλαδή ένα συνέδριο-παρωδία, με νομιμοποίηση της ωμής εργοδοτικής παρέμβασης στα συνδικάτα και των οργίων νοθείας που έχουν οργανώσει οι εργατοπατέρες.

Αυτοί να ντρέπονται κι όχι εσύ γιαγιά-Παρθένα

Πάντα το σύστημα της άρχουσας τάξης έδειχνε την πυγμή του στους αδύναμους, στους κατατρεγμένους, στους «φτωχοδιαβόλους» αυτού του κόσμου. Στους σύγχρονους «Αγιάννηδες» δοκιμάζεται το δόγμα «νόμος» και «τάξη». Διώκουν φτωχές γιαγιάδες από τις λαϊκές αγορές, κουλουρτζήδες, μικροπωλητές, τη δικιά μας γιαγιά Παρθένα με τις φίλες της, που

«Τσαραμπουλίδη, εργατοπατέρα, οι εργάτες θα είναι στο δρόμο κάθε μέρα»

Απάντηση στο  παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας
 Απάντησαν αποφασιστικά στην πρόταση της πλειοψηφίας του ΕΚ για διορισμό διοίκησης με αποκλεισμό των δυνάμεων του ΠΑΜΕ

Το παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας στη Θεσσαλονίκη, η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ) στοιχισμένη πλήρως με τη γραμμή της ΓΣΕΕ, σε έκτακτη συνεδρίαση που συγκάλεσε την Τετάρτη 10 Απρίλη, αποφάσισε να καταθέσει αίτηση στο αρμόδιο Πρωτοδικείο Αθηνών με την οποία θα ζητά το διορισμό διοίκησης στη ΓΣΕΕ με αποκλεισμό των δυνάμεων της ΔΑΣ, δηλαδή του ΠΑΜΕ.

Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία

Ούτε βήμα πίσω στον αγώνα για Συνδικάτα στα χέρια εργατών 

 Το παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας στη Θεσσαλονίκη, η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ) στοιχισμένη πλήρως με τη γραμμή της ΓΣΕΕ, σε έκτακτη συνεδρίαση που συγκάλεσε την Τετάρτη 10 Απρίλη, αποφάσισε να καταθέσει αίτηση στο αρμόδιο Πρωτοδικείο Αθηνών με την οποία θα ζητά το διορισμό Διοίκησης στη ΓΣΕΕ με αποκλεισμό των δυνάμεων της ΔΑΣ, δηλαδή του ΠΑΜΕ.

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019

Ο αριστερότερος να κλείσει την πόρτα


 Με Κουντουρά, Δανέλλη και Αγτζίδη η νέα φουρνιά υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣύριζαΔεν περιμέναμε τίποτε λιγότερο μετά τη μεγαλειώδη λαοθάλασσας της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Γαλάτσι, που έδωσε το σάλπισμα της εφόδου προς τον ουρανό, με Μπίστη, Τζουμάκα και μια ακόμα διασκευή του πολύπαθου “Bella Ciao”, του “Κάρμινα Μπουράνα” της εποχής μας.

Στο μυαλό του ακροδεξιού εργατοπατέρα Κιουτσούκη


Τι είναι φασισμός και πώς τον ορίζουμε; Ας δούμε την απάντηση μέσα από το μυαλό ενός ακροδεξιού εργατοπατέρα, του Νίκου Κιουτσούκη της ΔΑΚΕ.
Ο Νίκος Κιουτσούκης βρέθηκε πριν από κάποιο καιρό στη Θεσσαλονίκη και το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, ποζάροντας με περηφάνια μπροστά στο φακό. Αλλά εκεί δε βρήκε πουθενά φασίστες, όσο και αν έψαξε να τους βρει η δημοκρατική του ψυχή.
Ασφαλώς και δε βρήκε φασίστες στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ούτε όσο ήταν σε αυτό, ούτε όταν είχε διαγραφεί, γιατί την είχε στήσει έξω από τα γραφεία, προπηλακίζοντας τους βουλευτές που ετοιμάζονταν να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο.

Να γίνει συνέδριο της ΓΣΕΕ χωρίς τους νόθους αντιπροσώπους και εργοδότες

Στον αγώνα των εργαζομένων να απαλλαγούν τα σωματεία τους από εργοδότες και το κράτος, αναφέρθηκε ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ με τη ΔΑΣ, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Τουρισμό - Επισιτισμό  και μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, μιλώντας στο κανάλι «Attica TV» το απόγευμα της Τρίτης 9 Απρίλη.

Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, με την καθοδήγηση των εργοδοτών, αποφάσισαν να «μπάσουν» τους ίδιους τους εργοδότες στα σωματεία.

Τρίτη, 9 Απριλίου 2019

Η Αρχαία Σπάρτη και ο Φασισμός

Ο φασισμός, που από την φύση του κατατρύχονταν από τους μύθους, εκτός από τον τευτονισμό, αγάπησε και τα κορμιά της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής! Ο φασισμός, δια της οδού του αρχαίου ελληνικού κάλλους και της «συμφιλίωσής» του με την τευτονολατρεία των Γερμανών,  την «καθαρότητα» του αίματος, μα και τη «δύναμη της θέλησης», δημιούργησε ένα θεωρητικό κατασκεύασμα που δίδασκε πως ο γερμανικός λαός ήταν ο δημιουργικός και δυναμικός  συνεχιστής του πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων.

Η χειρονομία του KKE είναι μια μαρτυρία του αληθινού διεθνισμού

Ευρωεκλογές: Ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας

ΠΑΡΟΝ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα κατέθεσε σήμερα το πρωί (8/4) το εκλογικό έγγραφο για την συμμετοχή στις Ευρωεκλογές το 2019. Θα συμμετέχουμε σε όλες τις περιφέρειες χωρίς την ανάγκη να συλλέξουν οι οργανώσεις υπογραφές επειδή είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής πρωτοβουλίας που αντιπροσωπεύεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από δύο ευρωβουλευτές του KKE.

Μήνυμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας για τα 20 χρόνια του ΠΑΜΕ

Το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης στέλνει το Εργατικό Τμήμα του ΤΚΡ, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Υπογραμμίζει τα επιτεύγματα του μετώπου αυτές τις δεκαετίες, τα συμπεράσματα που βγαίνουν και σε διεθνές επίπεδο από τη δράση του, καθώς και τη λειτουργία του ως προτύπου για την οργάνωση της τουρκικής εργατικής τάξης:

Να πάνε κάτω τα φαρμάκια…

Στον Κιάμο έπνιξαν τον πόνο τους οι εργατοπατέρες μετά τη Ρόδο

Μπορεί να έριξαν λίγα σποτάκια με Maiden (λέμε και καμιά… μεταλιά για να περνάει η ώρα), αλλά μετά το νέο κάζο στη Ρόδο, χρειάζονταν ένα λαϊκό άκουσμα για να έρθουν στα ίσια τους, στο πραγματικό τους επίπεδο, και να δείξουν πόσο καντά στην εργατική τάξη είναι. Πρώτο τραπέζι πίστα στους αγώνες της…

Ναρκοπέδιο

Ένα πραγματικό ναρκοπέδιο για το λαό είναι τα κάλπικα διλήμματα που ρίχνει στο τραπέζι ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τα «εγκαίνια» της κατ' όνομα «προοδευτικής συμμαχίας». Τα διλήμματα αυτά είτε είναι ψεύτικα, είτε έχουν ήδη απαντηθεί από την ίδια την κυβέρνηση, συνολικά με το αντιλαϊκό της έργο, σε συνέχεια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ανοίγουμε Το Δρόμο Στην Επόμενη Μέρα, Στο Αύριο Της Εργατικής Τάξης


20 Χρόνια ΠΑΜΕ

Ανοίγουμε Το Δρόμο Στην Επόμενη Μέρα, 

Στο Αύριο Της Εργατικής Τάξης

Με μια μεγάλη εκδήλωση στην Καισαριανή την περασμένη Τετάρτη, όπου πήραν μέρος εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από σωματεία της Αττικής, αλλά και συνδικαλιστές από όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν στην Ελλάδα για τη συνεδρίαση του Προεδρικού Συμβουλίου της ΠΣΟ, το ΠΑΜΕ γιόρτασε τα 20 χρόνια μαχητικής ζωής και δράσης.

«Πρόοδος» με ΝΑΤΟ, ΕΕ, μνημόνια ... τύφλα να 'χει η συντήρηση ...

ΚΚΕ: Πρόοδος δεν είναι η νομιμοφροσύνη σε ΝΑΤΟ - ΕΕ, τα μνημόνια, οι Μόριες, η συμπόρευση με ολιγάρχες, η συγκυβέρνηση με ακροδεξιούς, τα απομεινάρια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και οι γυρολόγοι της πολιτικής

Για την αριστοκρατική ελίτ, τη συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ

«Αυτοί που προσπαθούν να βρουν τρίχα για να πιαστούν και στηρίζονται σε μπράβους, νονούς της νύχτας, φασίστες, security, αστυνομία και ασφαλίτες, που λειτουργούν με πρακτικές μαφίας πίσω από κλειδαμπαρωμένες πόρτες και facecontrol, ψάχνοντας να κάνουν συνέδριο χωρίς δημοσιογράφους στα πιο απομακρυσμένα μέρη της χώρας, αλλά πάντα σε πολυτελή ξενοδοχεία, είναι οι ίδιοι που έχουν στρογγυλοκάτσει πάνω στο σβέρκο των εργαζομένων»

Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Θεσσαλονίκη καταλαμβάνεται από τους Ναζί.

 Ήταν Τετάρτη 9 Απριλίου 1941 όταν οι ναζί μπήκαν στη Θεσσαλονίκη.

Οι πρώτες μηχανοκίνητες μονάδες έφτασαν στις 8 το πρωί στην πλατεία Βαρδαρίου όπου έγινε η παράδοση της πόλης στους κατακτητές.* Στην έρημη από κόσμο «πλατεία Δημοκρατίας» τον γερμανικό στρατό υποδέχτηκαν οι αρχές της Θεσσαλονίκης, που παρέδωσαν την πόλη στην στρατιωτική διοίκηση των εισβολέων, στον ταξίαρχο Βερστ.

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019

Οι πολωνικές αρχές αφαίρεσαν και κατέστρεψαν το μνημείο του Μπελογιάννη στο Βρότσλαβ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την αφαίρεση και καταστροφή, από τις πολωνικές αρχές, του μνημείου του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη, στην πόλη Βρότσλαβ της Πολωνίας.
 Η ενέργεια αυτή έρχεται λίγο καιρό μετά την επίσης προκλητική κίνηση να κατέβει η επιγραφή του Μνημείου για τους τραυματίες μαχητές και μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, γεγονός που δείχνει ότι η κυβέρνηση της Πολωνίας, με τις πλάτες της ΕΕ,

Άδικη και σκληρή ποινή στην καθαρίστρια στο νοσοκομείο

Σε τρία χρόνια με αναστολή καταδικάστηκε η καθαρίστρια, εργαζόμενη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) κατά τη σημερινή εκδίκαση της έφεσής της.
Η εργαζόμενη που δουλεύει από το 2003 στο ΠΓΝΙ ως καθαρίστρια καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 8 χρόνια φυλάκιση επειδή το 2001

«Ανάπτυξη»! – Μέχρι και τις βραχονησίδες βγάζουν στο σφυρί!

 Επικίνδυνο (καθ’ υπαγόρευση των δανειστών) ξεπούλημα βραχονησίδων

Με διάταξη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών (εδώάρθρα 36 και 37) προβλέπεται η παραχώρηση βραχονησίδων έναντι ανταλλάγματος σε ιδιώτες, για τουριστική εκμετάλλευση και για άλλους επιχειρηματικούς σκοπούς! Τι «ανάπτυξη»!

Ρωσία: Ετοιμάζεται μουσείο για τα επιτεύγματα της ΕΣΣΔ

Το Κοινωνικό Επιμελητήριο της Ρωσίας μελετάει τη δημιουργία μουσείου επιτευγμάτων της Σοβιετικής Ένωσης, δήλωσε ο πρόεδρος του Κοινωνικού Επιμελητηρίου Βαλέρι Φαντέγεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο «TASS» και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αυτή τη στιγμή μελετάται η δημιουργία μουσείου της ΕΣΣΔ. Η ιδέα είναι δική μου και προβλέπει, όπως την διατυπώνω, τη δημιουργία μουσείου του τεράστιου εγχειρήματος του λαού μας να οικοδομήσει ένα δίκαιο μέλλον» δήλωσε ο Φαντέγεφ.

Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Λιβαδειά

Κάλεσμα για αντεπίθεση, με ισχυρό το ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές και στις βουλευτικές εκλογές, απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση, που διοργάνωσε η Τ.Ο. Λιβαδειάς του ΚΚΕ.

Αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα

Φίλες και Φίλοι,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Σαν τους κλέφτες …

 Σαν τους κλέφτες - και με πρόταση εκτός ημερήσιας διάταξης της τελευταίας στιγμής - πέρασαν από την Οικονομική Επιτροπή απόφαση να στείλουν τους 22 συμβασιούχους εργαζόμενους στην ανεργία και τις οικογένειες τους στην φτώχεια.

Κυριακή, 7 Απριλίου 2019

«Νόθοι, φασίστες, μπράβοι, εργοδότες με καριέρες, να ποιοι είναι οι εργατοπατέρες!»

Σε ένα χώρο - φρούριο με 3 ζώνες face control από άσχετους με το εργατικό κίνημα ανθρώπους, με κλειδαμπαρωμένες τις αίθουσες, που είχαν κλειστεί για να γίνουν οι εκλογές, που ήταν και το μόνο που τους ενδιέφερε, με μπράβους να τους φυλάνε εντός και εκτός ξενοδοχείου, με ασφαλίτες να περιφέρονται στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου, η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ επιχείρησε εκ νέου να κάνει συνέδριο όσο το δυνατόν πιο μακριά από τους εργαζόμενους και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Μπαράζ fake δημοσκοπήσεων καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση στη Θεσσαλονίκη

Το έργο με τις στημένες δημοσκοπήσεις το έχουμε δει πολλές φορές, στις εκλογές της τοπικής διοίκησης ίσως με προκλητικότερο τρόπο απ’ ό,τι σε άλλες αναμετρήσεις. Αυτή τη φορά όμως πραγματικά οι εταιρείες έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους, εξυπηρετώντας προφανώς συγκεκριμένα συμφέροντα. Κι αν σε άλλα μέρη της Ελλάδας, υπάρχουν δημοσκόποι που απλά δίνουν 0% σε υποψήφιους της ΛΑΣΥ, όπως γίνεται με τον Κώστα Μπασδέκη για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Θεσσαλονίκη. Μήτρα ταξικής πάλης

Νέα κυκλοφορία βιβλίου
        Επιτροπή Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ
                     Θεσσαλονίκη. Μήτρα ταξικής πάλης
                        Εκδότης: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Η έκδοση μέσω μιας κωδικοποιημένης παρουσίασης, παρουσιάζει έναν ιστορικό οδηγό του ταξικού κινήματος στη Θεσσαλονίκη για το μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα, από το 1909 μέχρι σήμερα.

Ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει 56 Ακροναυπλιώτες από το νοσοκομείο «Σωτηρία»

Είκοσι επτά στελέχη του ΕΛΑΣ της Αθήνας, με επικεφαλής τον Σπύρο Κωτσάκη (Νέστορα), υπεύθυνο του ΕΛΑΣ Αθήνας - Πειραιά, απελευθερώνουν από τη «Σωτηρία» 56 στελέχη του ΚΚΕ, που κρατούσε η μεταξική δικτατορία στο Στρατόπεδο της Ακροναυπλίας και είχε παραδώσει στους κατακτητές.

Η επιχείρηση, που αναπτέρωσε το ηθικό του λαού της πρωτεύουσας, είχε αποφασιστεί από το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ και ανατεθεί στην Κεντρική Επιτροπή του ΕΛΑΣ.

ΓΣΕΕ-ΣΥΡΙΖΑ: Προσοχή παιδιά, γιατί καρφώνεστε…

Τις εικόνες τις αλιεύσαμε από το τουίτερ κι η σημειολογία τσακίζει κόκαλα, καθώς ο ίδιος αφισοκολλητής έχει αναλάβει να ανεβάζει τις αφίσες της ΓΣΕΕ αλλά και του μεγάλου ηγέτη της “προοδευτικής συμμαχίας”.

“Σκατοπίθηκοι τσακιστείτε από εδώ”

 Αλωνίζουν οι φασίστες της Casapound κατά των Ρομά στη Ρώμη

Έκρυθμη είναι η κατάσταση που επικρατεί σε συνοικίες της ιταλικής πρωτεύουσας, όπου φασίστες της Casapound επιδίδονται σε συστηματικές επιθέσεις κατά Ρομά.

Κάλεσμα στην ηγεσία της ΓΣΕΕ

 Καλεί την ηγεσία της ΓΣΕΕ να κάνει συνέδριο στην Ικαρία με διαμονή στο Hot Spot της Σάμου

Πρόσκληση - πρόκληση στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, να πραγματοποιήσει Συνέδριο στην Ικαρία με διαμονή στο Hot Spot της Σάμου, απευθύνει το ΕΚ Σάμου:

Το ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ (της «προόδου») είναι εδώ!

Και φτιάχτηκε «Προοδευτική Συμμαχία» για να συμπληρώσει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές που έρχονται.

Ας δούμε ποιοι ήταν εκεί και μίλησαν για να καταλάβουμε ποια ονόματα θα συγκροτήσουν την «Προοδευτική Συμμαχία». Δίπλα σε κάθε όνομα προσθέστε και αυτό: (πρώην) ΠΑΣΟΚ.

Αν ίσχυε η θεωρία των δύο άκρων…

Πρόκειται για μια από τις πιο βρώμικες, κατάπτυστες, εκνευριστικές, ύπουλες και αφόρητες προβοκάτσιες που έχουν κατά καιρούς εξαπολύσει όλοι αυτοί οι εχθροί των εργατών που μπορεί να προέρχονται είτε από τα αριστερά, είτε από τα δεξιά.

Κοινό Κάλεσμα για τις ευρωεκλογές του Μάη

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


 Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου, γυναίκες, νέες και νέοι, συνταξιούχοι, ΑμεΑ,
Εμείς, τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που συνυπογράφουμε αυτό το Κάλεσμα, απευθυνόμαστε σε σας με αφορμή τις ευρωεκλογές του 2019.

Στέφανος Σαράφης

7 Απρίλη 1943, προσχωρεί στον ΕΛΑΣ ο τέως βενιζελικός στρατιωτικός Στέφανος Σαράφης, που τότε είχε τον βαθμό του συνταγματάρχη. Ως στρατηγός του ΕΛΑΣ έπαιξε κεντρικό ρόλο στην ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση.
Μετά την απελευθέρωση εξορίστηκε αρχικά στη Λήμνο (1946) και κατόπιν στη Μακρόνησο (1948).
Μετά τη λήξη του εμφυλίου θα εκλεγεί βουλευτής της ΕΔΑ, ενώ στις 31/5/1956 θα σκοτωθεί από αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε Αμερικανός υποσμηνίας που υπηρετούσε στην 22η μοίρα διαβιβάσεων της αμερικανικής αεροπορικής βάσης του Ελληνικού.