Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

«Νόθοι, φασίστες, μπράβοι, εργοδότες με καριέρες, να ποιοι είναι οι εργατοπατέρες!»

Σε ένα χώρο - φρούριο με 3 ζώνες face control από άσχετους με το εργατικό κίνημα ανθρώπους, με κλειδαμπαρωμένες τις αίθουσες, που είχαν κλειστεί για να γίνουν οι εκλογές, που ήταν και το μόνο που τους ενδιέφερε, με μπράβους να τους φυλάνε εντός και εκτός ξενοδοχείου, με ασφαλίτες να περιφέρονται στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου, η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ επιχείρησε εκ νέου να κάνει συνέδριο όσο το δυνατόν πιο μακριά από τους εργαζόμενους και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Μπαράζ fake δημοσκοπήσεων καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση στη Θεσσαλονίκη

Το έργο με τις στημένες δημοσκοπήσεις το έχουμε δει πολλές φορές, στις εκλογές της τοπικής διοίκησης ίσως με προκλητικότερο τρόπο απ’ ό,τι σε άλλες αναμετρήσεις. Αυτή τη φορά όμως πραγματικά οι εταιρείες έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους, εξυπηρετώντας προφανώς συγκεκριμένα συμφέροντα. Κι αν σε άλλα μέρη της Ελλάδας, υπάρχουν δημοσκόποι που απλά δίνουν 0% σε υποψήφιους της ΛΑΣΥ, όπως γίνεται με τον Κώστα Μπασδέκη για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Θεσσαλονίκη. Μήτρα ταξικής πάλης

Νέα κυκλοφορία βιβλίου
        Επιτροπή Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ
                     Θεσσαλονίκη. Μήτρα ταξικής πάλης
                        Εκδότης: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Η έκδοση μέσω μιας κωδικοποιημένης παρουσίασης, παρουσιάζει έναν ιστορικό οδηγό του ταξικού κινήματος στη Θεσσαλονίκη για το μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα, από το 1909 μέχρι σήμερα.

Ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει 56 Ακροναυπλιώτες από το νοσοκομείο «Σωτηρία»

Είκοσι επτά στελέχη του ΕΛΑΣ της Αθήνας, με επικεφαλής τον Σπύρο Κωτσάκη (Νέστορα), υπεύθυνο του ΕΛΑΣ Αθήνας - Πειραιά, απελευθερώνουν από τη «Σωτηρία» 56 στελέχη του ΚΚΕ, που κρατούσε η μεταξική δικτατορία στο Στρατόπεδο της Ακροναυπλίας και είχε παραδώσει στους κατακτητές.

Η επιχείρηση, που αναπτέρωσε το ηθικό του λαού της πρωτεύουσας, είχε αποφασιστεί από το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ και ανατεθεί στην Κεντρική Επιτροπή του ΕΛΑΣ.

ΓΣΕΕ-ΣΥΡΙΖΑ: Προσοχή παιδιά, γιατί καρφώνεστε…

Τις εικόνες τις αλιεύσαμε από το τουίτερ κι η σημειολογία τσακίζει κόκαλα, καθώς ο ίδιος αφισοκολλητής έχει αναλάβει να ανεβάζει τις αφίσες της ΓΣΕΕ αλλά και του μεγάλου ηγέτη της “προοδευτικής συμμαχίας”.

“Σκατοπίθηκοι τσακιστείτε από εδώ”

 Αλωνίζουν οι φασίστες της Casapound κατά των Ρομά στη Ρώμη

Έκρυθμη είναι η κατάσταση που επικρατεί σε συνοικίες της ιταλικής πρωτεύουσας, όπου φασίστες της Casapound επιδίδονται σε συστηματικές επιθέσεις κατά Ρομά.

Κάλεσμα στην ηγεσία της ΓΣΕΕ

 Καλεί την ηγεσία της ΓΣΕΕ να κάνει συνέδριο στην Ικαρία με διαμονή στο Hot Spot της Σάμου

Πρόσκληση - πρόκληση στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, να πραγματοποιήσει Συνέδριο στην Ικαρία με διαμονή στο Hot Spot της Σάμου, απευθύνει το ΕΚ Σάμου:

Το ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ (της «προόδου») είναι εδώ!

Και φτιάχτηκε «Προοδευτική Συμμαχία» για να συμπληρώσει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές που έρχονται.

Ας δούμε ποιοι ήταν εκεί και μίλησαν για να καταλάβουμε ποια ονόματα θα συγκροτήσουν την «Προοδευτική Συμμαχία». Δίπλα σε κάθε όνομα προσθέστε και αυτό: (πρώην) ΠΑΣΟΚ.

Αν ίσχυε η θεωρία των δύο άκρων…

Πρόκειται για μια από τις πιο βρώμικες, κατάπτυστες, εκνευριστικές, ύπουλες και αφόρητες προβοκάτσιες που έχουν κατά καιρούς εξαπολύσει όλοι αυτοί οι εχθροί των εργατών που μπορεί να προέρχονται είτε από τα αριστερά, είτε από τα δεξιά.

Κοινό Κάλεσμα για τις ευρωεκλογές του Μάη

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


 Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου, γυναίκες, νέες και νέοι, συνταξιούχοι, ΑμεΑ,
Εμείς, τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που συνυπογράφουμε αυτό το Κάλεσμα, απευθυνόμαστε σε σας με αφορμή τις ευρωεκλογές του 2019.

Στέφανος Σαράφης

7 Απρίλη 1943, προσχωρεί στον ΕΛΑΣ ο τέως βενιζελικός στρατιωτικός Στέφανος Σαράφης, που τότε είχε τον βαθμό του συνταγματάρχη. Ως στρατηγός του ΕΛΑΣ έπαιξε κεντρικό ρόλο στην ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση.
Μετά την απελευθέρωση εξορίστηκε αρχικά στη Λήμνο (1946) και κατόπιν στη Μακρόνησο (1948).
Μετά τη λήξη του εμφυλίου θα εκλεγεί βουλευτής της ΕΔΑ, ενώ στις 31/5/1956 θα σκοτωθεί από αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε Αμερικανός υποσμηνίας που υπηρετούσε στην 22η μοίρα διαβιβάσεων της αμερικανικής αεροπορικής βάσης του Ελληνικού.