Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

"Ζητείται μπογδάνος..."



Αναδημοσιεύουμε από τον Jo Di. Τα σχόλια περιττεύουν…

«Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία!»

    Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια σε   πλειστηριασμό

«Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία» το μήνυμα που έστειλε το ΠΑΜΕ με τη σημερινή του κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό που προωθείται για λογαριασμό της Eurobank.

Το πρωί έγινε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στην Αθήνα, στην οδό Όθωνος, (δείτε βίντεο εδώ) ενώ οι διαδηλωτές έγραψαν με μπογιά στα κατεβασμένα ρολά της τράπεζας συνθήματα όπως «Κάτω τα ξερά σας από τα σπίτια του λαού» και «Κοράκια, ληστές, αρπαχτικά».

Κάλεσμα στο λαό να παλέψει ενάντια στον ιμπεριαλισμό

ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Με αφορμή τις νέες απειλές του Αμερικανού Προέδρου, Ντ. Τραμπ, ότι θα «καταστρέψει την τουρκική οικονομία, αν η τουρκική κυβέρνηση κάνει κάποιες κινήσεις που δεν πρέπει στη Συρία», το ΚΚ Τουρκίας σημειώνει ανάμεσα σε άλλα σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕ του:

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη


ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Μαχητική συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και πορεία έως το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν σήμερα οι συνταξιούχοι της Κεντρικής Μακεδονίας. 
Έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία συνεχίζει την επίθεση από το σημείο που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νέο συλλαλητήριο Συνδικάτων στις 17 Οκτώβρη


Κλιμακώνουμε με νέο συλλαλητήριο
 στις 17 Οκτώβρη

 Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση μας για να μη φέρει η κυβέρνηση το κατάπτυστο νομοσχέδιο, διεκδικώντας σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.

Η λαϊκή δύναμη να γίνει δύναμη αντεπίθεσης και ριζικών αλλαγών


Το ΚΚΕ τη δύναμη που έχει θα την διαθέσει και για να υπάρξουν ανάσες ανακούφισης του λαού και για να γίνει η λαϊκή δύναμη δύναμη αντεπίθεσης και ριζικών αλλαγών, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1.

Για την υπόθεση της «Novartis» σημείωσε ότι το πραγματικό σκάνδαλο είναι το μεγάλο κόστος του φαρμάκου, αφού η κρατική δαπάνη μειώθηκε κατά 57,7% αλλά η λαϊκή οικογένεια πληρώνει κατά 43,1% ακριβότερα. Ανέφερε ότι η όλη υπόθεση χρησιμοποιείται

«Ο Λένιν τον Οκτώβρη»


              το αριστούργημα του Μιχαήλ Ρομ στην πλήρη έκδοση του

«Ο Λένιν τον Οκτώβρη» είναι η πρώτη σοβιετική ταινία εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στον ηγέτη της ρωσικής επανάστασης, που δείχνει τον Λένιν στη «φρενίτιδα» της επανάστασης και ταυτόχρονα τον παρουσιάζει μέσα στην απλότητα της καθημερινής του ζωής. Είναι η πρώτη φορά, στα χρονικά του σοβιετικού κινηματογράφου, που μια μεγάλη ιστορική μορφή αποδιδόταν μέσα από την ερμηνεία ενός ηθοποιού.

Σχόλιο για τις νέες αντικομμουνιστικές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνου στην Κύπρο


Μέχρι την Κύπρο έφτασε η "χάρη" της αντικομμουνιστικής πολιτικής "σαχλαμάρας", ονόματι Μπογδάνος.

Αυτή τη φορά, πέρα από το ΚΚΕ, έπιασε στο στόμα του και το ΑΚΕΛ, σε ένα ακόμα αντικομμουνιστικό παραλήρημα, αναμασώντας τους ίδιους συκοφαντικούς ισχυρισμούς για το ΑΚΕΛ, που

Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών: Απάντηση στην ΠΟΑΣΥ


Το Σάββατο 5-10-2019 η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών συμμετείχε στη μεγαλειώδη πορεία που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνο-Αμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.

 Στο πλαίσιο της πορείας, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, ομάδα διαδηλωτών έριξε κόκκινη μπογιά στο άγαλμα του αμερικανού προέδρου

Εκτελείται, ο κομμουνιστής επαναστάτης Ερνέστο Τσε Γκεβάρα



Εκτελείται, από τη CIA, 9/10/1967, ο κομμουνιστής επαναστάτης Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.


Ο Ερνέστο Γκεβάρα γεννήθηκε στο Ροσάριο της Αργεντινής στις 14 Ιουνίου 1928 και σπούδασε Ιατρική. Μετά την αποφοίτησή του θα επισκεφτεί μια σειρά χώρες της Λατινικής Αμερικής, ερχόμενος σε επαφή με τους κοινωνικούς αγώνες και τις επαναστατικές ιδέες, ενώ το 1953 πηγαίνοντας στη Γουατεμάλα, θα γνωριστεί με Κουβανούς εξόριστους, συντρόφους του Φιντέλ Κάστρο που είχε φυλακιστεί μετά το κίνημα της 26ης Ιουλίου 1953.

6η ολομέλεια του ΚΚΕ 1949


Συνέρχεται η 6η ολομέλεια του ΚΚΕ, *9 Οκτώβρης 1949, στο Μπουρέλι της Αλβανίας και αποφασίζει την επίσημη παύση του πυρός. 

Στα νέα καθήκοντα του κόμματος περιλαμβάνονται η ίδρυση ενός νόμιμου πλατιού αριστερού δημοκρατικού κόμματος και η έκδοση μιας αριστερής νόμιμης αθηναϊκής εφημερίδας.

Ομιλία του Νίκου Ζαχαριάδη στην 6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Οκτώβρης 1949)