Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Στρατηγός Μακρυγιάννης

«(...) Να χρησιμεύουν αυτά όλα εις τους μεταγενεστέρους και να μάθουν να θυσιάζουν διά την πατρίδα τους και θρησκεία τους περισσότερη αρετή, να ζήσουν ως άνθρωποι σ' αυτήν την πατρίδα και μ' αυτήν τη θρησκείαν. Χωρίς αρετή και πόνο εις την πατρίδα και πίστη εις την θρησκείαν τους έθνη δεν υπάρχουν. Και προσοχή να μην τους απατάγη η 'διοτέλεια. Και αν σκοντάψουν, τότε εις τον κρεμνόν θα πηγαίνουν, καθώς το πάθαμεν εμείς (...).
*
Η πατρίδα του κάθε ανθρώπου και η θρησκεία είναι το παν και πρέπει να θυσιάζη και πατριωτισμόν και να ζη αυτός και οι συγγενείς του ως τίμιοι άνθρωποι εις την κοινωνία.

Καταγγελία της ΚΟ Καλλιθέας του ΚΚΕ

Με την ανοχή και την προστασία της Αστυνομίας η σχεδιασμένη
εμφάνιση των φασιστών στην επέτειο της 25ης Μαρτίου

Σήμερα 25η Μαρτίου, στην παρέλαση της Καλλιθέας οι φασίστες δολοφόνοι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής με την κάλυψη της Αστυνομίας και των ΜΑΤ επιχείρησαν να χύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της Αστυνομίας που προσπάθησε να προστατέψει τους φασίστες να “κάνουν τη δουλεία

Ένα ΨΕΜΑ που με ...διάταγμα δημιουργήθηκε το 1838 και που κρατεί 181 ολόκληρα χρόνια...

Πάμε άλλη μια φορά: Ένα ΨΕΜΑ που με ...διάταγμα δημιουργήθηκε το 1838 και που κρατεί 181 ολόκληρα χρόνια...

Δεν μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι γιορτάζουμε την έναρξη της επανάστασης του 1821 στις 25η Μαρτίου ενώ ήδη στις 23 Μάρτη του 1821 η Καλαμάτα και άλλα μέρη της Πελοποννήσου είχαν απελευθερωθεί από τους Τούρκους;

"Ο Θούριος" του Ρήγα Φερραίου

Ως πότε παλικάρια,
θα ζούμε στα στενά,
μονάχοι σα λιοντάρια,
 στες ράχες στα βουνά;

Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
 παρά σαράντα χρόνους,
 σκλαβιά και φυλακή.

Σπηλιές να κατοικούμε,
να βλέπουμε κλαδιά,
να φεύγωμ' απ' τον κόσμο,
 για την πικρή σκλαβιά;

Για τον διευθυντικό μηχανισμό των super market

 Ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ

Η συνδικαλιστική μαφία σε ΟΙΥΕ και ΓΣΕΕ, αντί να λουφάξει και να κλείσει το στόμα της, προκαλεί παραπέρα, ζητά και τα ρέστα. Η ομάδα Βασιλόπουλου, η κυβερνητική παράταξη στην ΟΙΥΕ και τη ΓΣΕΕ, που όλα αυτά τα χρόνια έχει μετατρέψει την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας σε όχημα για την ανέλιξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, είναι αυτή που εκλέγεται σχεδόν αποκλειστικά από την εργοδοσία των super market.

«Ελληνική Νομαρχία»

 ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ» - ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ
                                 του Νίκου Μπελογιάννη


Μεγάλο σταθμό στο ξετύλιγμα της νεοελληνικής σκέψης και λογοτεχνίας αλλά και της εθνικοαπελευθερωτικής επαναστατικής οργάνωσης αποτελεί η «Ελληνική Νομαρχία». Γράφτηκε γύρω στα 1806 και τυπώθηκε τον ίδιο χρόνο πιθανόν στη Μπολόνια της Ιταλίας.

Το κρυφό σχολειό και ο ρόλος της Εκκλησίας στην Παιδεία

Ε, πόσον γλυκύ πράγμα είναι να ομιλή

τινάς (κανείς) την αληθείαν! Γλυκύτερα όμως

καταπολλά είναι να εκφέρη εις φως

αληθείας επωφελείς
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ»

Η Επανάσταση του 1821

Το νόημα και η σημασία της στο σήμερα

«Σε μια ορισμένη βαθμίδα της εξέλιξής τους, οι υλικές παραγωγικές δυνάμεις έρχονται σε αντίφαση με τις υπάρχουσες σχέσεις παραγωγής ή - πράγμα που αποτελεί μονάχα τη νομική γι' αυτό έκφραση - με τις σχέσεις ιδιοκτησίας, μέσα στις οποίες είχαν κινηθεί ως τώρα.