Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Σκυταλοδρομία στο ίδιο κουλουάρ


ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ
«Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη», λέει η λαϊκή σοφία. Πράγματι έτσι είναι. Θα πρόσθετα μάλιστα και το «τρώγοντας έρχεται η όρεξη!».
Αυτές οι δυο λαϊκές σοφίες έρχονται από τα βάθη των αιώνων, ως υπόδειξη ότι το πρώτο βήμα είναι αυτό που μας πάει ένα βήμα μπροστά.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάνει λόγο για ΑΟΖ που «αξιώνει η Κύπρος»


Για «περιοχή την οποία αξιώνει η Κυπριακή Δημοκρατία ως Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη» κάνει λόγο το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε σημερινή απάντησή του, σχετικά με τις ενέργειες και τις δηλώσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, επιβεβαιώνοντας και με αυτόν τον τρόπο την επικινδυνότητα της πολιτικής αναγωγής των ΗΠΑ και της ΕΕ σε υπερασπιστές των κυριαρχικών δικαιωμάτων που προωθούν η Αθήνα και η Λευκωσία.

Ξανά στο προσκήνιο οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί


Στην τροχιά νέου κύκλου έντασης και ρευστών εξελίξεων εισέρχονται για μία ακόμη φορά χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, που εδώ και χρόνια έχουν μετατραπεί σε πεδίο ανταγωνισμού ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για το ξαναμοίρασμα στρατηγικών οδών και αγωγών Ενέργειας.

Δεδομένη η εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ «όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα»


ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

«Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη θετική πορεία της σχέσης ΗΠΑ - Ελλάδας και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό θα συνεχιστεί και θα επιταχυνθεί σε περίπτωση που ο ελληνικός λαός επιλέξει τον κ. Μητσοτάκη ως τον επόμενο πρωθυπουργό. Λέω αυτό εν μέρει με βάση τη συζήτηση που είχαμε μόλις πριν από λίγες μέρες, την περασμένη Πέμπτη, και νομίζω ότι η δήλωση που εξέδωσε η ΝΔ μετά τη συνάντηση

Για να μην έρθει η Δεξιά….

ΨΗΦΙΣΤΕ Τέρενς Κουίκ



Χρυσαυγίτης σημαίνει ναζί!


Να φτάσει το βίντεο σε κάθε μαθητή! 

Mε αφορμή τη φωτογραφία που κυκλοφόρησαν οι χρυσαυγίτες, με τον Κασιδιάρη μαζί νέους ανθρώπους, επαναλαμβάνουμε και θα το κάνουμε για όσο χρειαστεί (απευθυνόμαστε ακόμα και στα νέα παιδιά της φωτογραφίας, δίπλα στον τύπο που έχει χαραγμένη τη σβάστικα στο χέρι του):

Αντίσταση στους πολιτικούς εκβιασμούς


Καθώς ο χρόνος μέχρι τη διεξαγωγή των κοινοβουλευτικών εκλογών μετρά αντίστροφα και γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί η αίσθηση μιας «μεγάλης σύγκρουσης ανάμεσα στην πρόοδο και την επιστροφή στη σκληρή λιτότητα και τα μνημόνια», χρειάζεται να μη διαφεύγουν από την προσοχή, μέσα στον εκλογικό ορυμαγδό, ορισμένα κομβικά ζητήματα:

Η ειρήνη και η ευημερία των λαών δεν μπορούν να επιτευχθούν στο πλαίσιο των ενεργειακών ανταγωνισμών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ


Το ΚΚΕ καταδικάζει τις προκλητικές ενέργειες της τουρκικής άρχουσας τάξης και τις απειλές για γεωτρήσεις σε θαλάσσιες ζώνες που δεν της ανήκουν με βάση το διεθνές δίκαιο.
Εδώ και πολύ καιρό, το ΚΚΕ έχει αναδείξει τους τεράστιους κινδύνους, που εξελίσσονται στην περιοχή μας σε βάρος των λαών και έχει αντιπαρατεθεί με την τακτική του εφησυχασμού, που συστηματικά καλλιεργούσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα άλλα κόμματα, προβάλλοντας τη δήθεν βοήθεια των "συμμάχων", το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Βαλεντίνα Τερεσκόβα


Μια ακόμη σοβιετική πρωτιά στο Διάστημα,16/6/1963. Η πρώτη γυναίκα κοσμοναύτης, η 26χρονη Βαλεντίνα Τερεσκόβα, πραγματοποιεί 48 περιστροφές γύρω από τη Γη με το διαστημόπλοιο «Βοστόκ 6».

Η Βαλεντίνα Τερεσκόβα, η πρώτη γυναίκα αστροναύτης σε ολόκληρο τον κόσμο που ταξίδεψε στο διάστημα το 1963, ήταν μια νεαρή εργάτρια υφαντουργίας. Για χόμπι είχε να κάνει ρίψεις με αλεξίπτωτο από το 1959 στην τοπική αερολέσχη σε μια πόλη της κεντρικής Ρωσίας.

Μικρές σελίδες ενός μεγάλου αγώνα


 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τα τελευταία γράμματα του στελέχους του ΚΚΕ και ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού, Πάνου Αλεξιά, πριν από την εκτέλεσή του το 1949

Μία προς μία, οι αμέτρητες σελίδες της Ιστορίας του λαϊκού κινήματος συνεχίζουν να προσφέρουν συγκίνηση και γνώση στις γενιές που παίρνουν τη σκυτάλη, σ' αυτόν τον σκληρό μα και πανέμορφο αγώνα για την κοινωνική - ταξική απελευθέρωση.

Σε κοινή τροχιά το αντιλαϊκό «σχέδιο» της επόμενης μέρας

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ


«Νέες και ποιοτικές δουλειές», «μείωση της ανεργίας των γυναικών στο 10%», «όλα τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς».

Τα παραπάνω συμπεριέλαβαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί της κυβέρνησης στο πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσίασαν στις αρχές της βδομάδας.

ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ : Μια φωνή που αντηχεί...


"Μια φωνή που αντηχεί στον αέρα πέρα ως πέρα
μ' επανάσταση θα διώξουμε τη σκλαβιά..."

Εκείνη η φωνή δεν χάθηκε ποτέ... ακούστηκε δυνατά, στεντόρεια, έσκισε σαν σαϊτιά τα βουνά και τα φαράγγια της Ανταρτομάνας, έσμιξε με το φτερούγισμα των Αετών της Λευτεριάς, υψώθηκε ως λαϊκή δέηση στους ουρανούς των αδικαίωτων οραμάτων των περήφανων ταπεινών αυτού του τόπου και διαπερνώντας νικηφόρα τον