Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

«Πρέπει να είμαστε πάντα μπροστά, δεν γίνεται αλλιώς»


«Πρέπει να είμαστε πάντα μπροστά, δεν γίνεται αλλιώς», δηλώνει ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου, μιλώντας στο «902.gr» για τους καλλιτέχνες που διεκδίκησαν να ληφθούν μέτρα οικονομικής ανακούφισης στην πανδημία.

Μεγάλο γλέντι στο σπίτι του Λαού την Πρωτοχρονιά!


Γύρισε ο χρόνος.

Η πρώτη ημέρα ηλιόλουστη, γεμάτη φως είναι σαν να μας κλείνει το μάτι ο καιρός, λέγοντας πως ο νέος χρόνος θα είναι καλός.

Χαμογελάμε γνέφοντας του με πρόσημο θετικό, κάτι σαν την ελπίδα στο ξέφωτο.

Μήπως θα μπορούσαμε να κάνουμε και αλλιώς;

Αθήνα-Ντουμπάι: Για να… ξεβλαχέψετε


Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έτρεξαν να προϋπαντήσουν τον καινούργιο χρόνο εκλεκτές περσόνες του κορωνοχτυπημένου μας κόσμου.

Εμβληματικές φυσιογνωμίες του διεθνούς τζετ σετ εθεάθησαν στο φημισμένο (όπως μάθαμε) Cipriani του Ντουμπάι και απόλαυσαν “την περίφημη σπεσιαλιτέ του καταστήματος, ριζότο με τρούφα, rib eye steak, κατανάλωσαν άφθονη Dom Perignon και ξεφάντωσαν αγκαλιασμένοι”.

Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για τις παλινωδίες και την αναβολή προγραμματισμένων εμβολιασμών


Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για τις παλινωδίες και την αναβολή προγραμματισμένων εμβολιασμών σε νοσοκομεία πρώτης γραμμής.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί εύλογη ανησυχία για την κρατική ετοιμότητα, εν όψει της πιο δύσκολης διαχείρισης του εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό.

Πώς βλέπει η ΕΕ την Τουρκία - Άρθρο του Ζ. Μπορέλ (Μέρος Α')

 


Η στρατηγική αξία της Τουρκίας (Μέρος Α')

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζ. Μπορέλ, τοποθετήθηκε σε άρθρο του, στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ), για τις σχέσεις ΕΕ και Τουρκίας, σε μια προσπάθεια αποτίμησης της μέχρι τώρα κατάστασης. Χωρίς να παραλείπονται οι πολιτικές σκοπιμότητες και να υποτιμώνται οι προσωπικές εκτιμήσεις και απόψεις του Μπορέλ, το κείμενο έχει αξία. Αποτελεί με ένα τρόπο και «γραμμή» για την κατεύθυνση και την πορεία των ευρωτουρκικών σχέσεων. Και προφανώς σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ο ρόλος της Ελλάδας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Λυσσαλέος ανταγωνισμός, αμύθητα κέρδη και άκρατη εμπορευματοποίηση ενός αναγκαίου όπλου


Οι μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες του κόσμου έχουν ριχτεί στη μάχη για την ανακάλυψη, την παραγωγή και την κυκλοφορία του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Πίσω από την αυτονόητη ανάγκη για ένα εμβόλιο έχει στηθεί ένας χορός δισεκατομμυρίων από τους ομίλους, τα καπιταλιστικά κράτη και τους υπερεθνικούς οργανισμούς του κεφαλαίου, σε μια κούρσα ανταγωνισμού που αποτυπώνει ανάγλυφα τις αντιφάσεις και τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής.

Ταξική Πρωτοχρονιά


Ας αρχίσω ανάποδα για να δώσω τα καλά στο τέλος.

Πάμε λοιπόν στα άχαρα πρώτα.

Στην υποδοχή του νέου χρόνου από τους προνομιούχους celebrities -τίτλος επάξιος της ασημαντότητάς τους- σε θορυβώδη και κακόγουστα μαγαζιά του πανάκριβου εμιράτου.

Ξεπέρασαν τα 20.000.000 κρούσματα οι ΗΠΑ


Με αμείωτη ένταση η πανδημία σαρώνει τον πλανήτη, αποκαλύπτοντας με τον πλέον τραγικό τρόπο την αδυναμία του καπιταλισμού, να βάλει τέλος στον εφιάλτη που χτυπάει τα λαϊκά στρώματα, που μετρούν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς. Αθωράκιστα συστήματα Υγείας, χώροι δουλειάς εκτεθειμένη στον ιό, κακές συνθήκες διαβίωσης, κίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων ευθύνονται για τις καθημερινές εκατόμβες.

Δεν υπάρχει «χρυσή τομή» ανάμεσα στα κέρδη και την λαϊκή υγεία


Στο όνομα του κόστους δεν έχουν παραληφθεί φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν όσους έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, επισήμανε μιλώντας την Παρασκευή στον τηλεοπτικό σταθμό «Alert» ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει χρυσή τομή ανάμεσα στα κέρδη και την υγεία των λαϊκών στρωμάτων. (VIDEO)

Μια μέρα σαν τη σημερινή


1875
Πεθαίνει ο Γάλλος λεξικογράφος και εγκυκλοπαιδιστής Πιερ Αθανάς Λαρούς.

1911 Πεθαίνει ο μεγάλος Ελληνας λογοτέχνης Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.

ΑλέξανδροςΠαπαδιαμάντης

ΓεννιέταιΑλέξανδρος Παπαδιαμάντης.