Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Μαθήματα “δημοκρατίας” στο Δημήτρη Κουτσούμπα από αρθρογράφο του liberal


Μπορεί οι δημοσκοπήσεις για τις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών να μη σημαίνουν και πολλά σε άμεσο πολιτικό επίπεδο, ωστόσο είναι γεγονός πως μια σειρά από αυτές προεκλογικά έφερναν το γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στη δεύτερη θέση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Εξάλλου και η υποδοχή του κόσμου στο γραμματέα, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, όπου εκείνος κάνει δημόσιες

Ξεκίνησαν παζάρια για τον εκλογικό νόμο

                   ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

Μία ακόμη αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα έγινε στην συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις. Οι πολιτικοί αρχηγοί του «νέου διπολισμού» φρόντισαν να αναδείξουν (έστω και πιο μαζεμένα) αυτά που θεωρούν ότι αποτελούν τις πολιτικές διαφορές τους.

Ποιος σκότωνε ποιόν στην Κατοχή, Κυρανάκη;


Πάει καιρός από τότε που σε ενα τηλεοπτικό πάνελ, ο νεόκοπος πολιτικός αστέρας της ΝΔ που ακούει στο όνομα Κωνσταντίνος Κυρανάκης εκτόξευσε την χρυσαυγίτικου θράσους ανιστόρητη μπούρδα ότι την περιόδο της Κατοχής «οι κομμουνιστές σκότωναν Έλληνες».

Στις πλάτες των προσφύγων


Η ανακοίνωση από στόματος Τσαβούσογλου, ότι η Τουρκία προχωρά σε αναστολή συμφωνιών που έχει συνάψει με την ΕΕ σε σχέση με την επανεισδοχή των προσφύγων, είναι οπωσδήποτε μια απόφαση που μετατρέπει τους πρόσφυγες - μετανάστες σε μπαλάκι μέσα στα παζάρια της Τουρκίας με την ΕΕ. Ομως αυτό δεν είναι κάτι πρωτοφανές, αφού άλλωστε όλες οι συμφωνίες Τουρκίας - ΕΕ για το Μεταναστευτικό έχουν το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο.

Στο στόχαστρο των πολυπλόκαμων μηχανισμών παρακολούθησης της ΕΕ τα δικαιώματα των εργαζομένων


ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
 
Στη συζήτηση με τον Τζούλιαν Κινγκ, επίτροπο αρμόδιο για την «Ενωση Ασφάλειας» της ΕΕ, στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, καταγγέλλοντας το υποκριτικό ενδιαφέρον της ΕΕ για τις

Καταγγελίες για Amazon: «Ουρούν σε πλαστικά μπουκάλια» οι εργαζόμενοι για να μη χάνεται χρόνος στη βάρδια!


Ναι! Τα αφεντικά της Amazon και οι μπιστικοί προϊστάμενοι τους έχουν σπείρει το φόβο στους εργαζόμενους της εταιρείας. Εκεί στα κάτεργα της πολυεθνικής – που εύηχα ονομάζονται «χώροι εργασίας» – κάθε δευτερόλεπτο …μετράει. Σημαίνει κέρδη για τα αφεντικά και τους μετόχους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να δουλεύουν αδιάκοπα.

Νέες αντιδραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο με αιχμή το χτύπημα της απεργίας


Η ομιλία του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, στη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων αποτύπωσε τόσο την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης ΝΔ να κλιμακώσει παραπέρα την αντεργατική επίθεση για λογαριασμό του κεφαλαίου, όσο και το γεγονός ότι μια από τις βασικότερες αιχμές αυτής της επίθεσης θα είναι και η προώθηση νέων χτυπημάτων στα συνδικαλιστικά δικαιώματα της εργατικής τάξης.

7ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς


Στη Μόσχα συνέρχεται, 25/7/1935,  το 7ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από κομμουνιστικά κόμματα 65 χωρών.

Το 7ο Συνέδριο έθεσε ως κεντρικό καθήκον όλων των ΚΚ την πάλη ενάντια στην απειλή του φασισμού και του πολέμου και την υπεράσπιση της ΕΣΣΔ. Στο επίπεδο της στρατηγικής το

Διαγραφή του Νίκο Πλουμπίδη (Μπάρμπα)


To  ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,  25/7/1952, στηριζόμενο -σε μεγάλο βαθμό- σε πληροφορίες στελεχών από την Ελλάδα, καθώς και στην πρωτοβουλία του Πλουμπίδη να δημοσιοποιήσει επιστολή με την οποία αναλάμβανε την ευθύνη του παράνομου μηχανισμού του ΚΚΕ, ενώ υπεύθυνος ήταν ο Μπελογιάννης, βγάζει απόφαση «για τον Νίκο Πλουμπίδη (Μπάρμπα)», με την οποία τον διαγράφει, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρούς, άδικους και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς (του προδότη, του χαφιέ, κλπ.).