Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Ερώτηση για το δικαίωμα στις διακοπές και την αναψυχή των εργατικών - λαϊκών οικογενειών

Λόγω των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων, των ανέργων και των λαϊκών στρωμάτων, κυρίως από τα μεγάλα αστικά κέντρα, δε θα κάνει φέτος διακοπές ή οι διακοπές του θα είναι πολύ λίγων ημερών. Το μεγαλύτερο διάστημα του καλοκαιριού, θα μείνει στις πόλεις.

Η κατάσταση για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες είναι άσχημη:
Με βάση τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, τον Απρίλη υπήρχαν 1.185.012 άνεργοι, αριθμός που θα αυξηθεί τους μήνες Ιούνιο - Ιούλιο, λόγω της κατάστασης στον τουρισμό. Από το σύνολο των ανέργων επιδοτούνται μόλις οι 192.411, ποσοστό 16,23%.

Για τις «συνακροάσεις» - υποκλοπές

Στις 19 και 21 Ιούνη έγιναν και πάλι οι γνωστές «συνακροάσεις» - υποκλοπές στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ. Έχει γίνει πλέον ενδημικό αυτό το φαινόμενο.

Είναι δυνατόν, μετά από τόσα χρόνια, 4 σχεδόν από το πρώτο κρούσμα και τόσες καταγγελίες του ΚΚΕ για πολλαπλές «συνακροάσεις» - υποκλοπές, οι υπαίτιοι όχι μόνο να μην έχουν

Να αποσυρθεί τώρα το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

 Το ΚΚΕ καλεί σε μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό για να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που προσπαθεί να “βάλει στο γύψο” το δικαίωμα στην εργατική λαϊκή κινητοποίηση, για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος.

Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι με το νομοσχέδιο “μπαίνει τάξη” στην ταλαιπωρία του λαού, εξαιτίας διαδηλώσεων “μικρών και ολιγάριθμων ομάδων”, δεν είναι παρά ένα άθλιο “προπέτασμα καπνού”. Στην πραγματικότητα, με τις ρυθμίσεις, μπαίνει στο στόχαστρο κάθε λαϊκή διαμαρτυρία.

«Ε δεν θα σας αφήσω να μιλήσετε!»

Του Ι. Βάη από τον «Ριζοσπάστη», 30/6/2020
Περιστατικό 1ο: εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ βγαίνει στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. Ο συνολικός χρόνος ομιλίας είναι 2 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα (μαζί με τις ερωτήσεις και τις παρεμβάσεις των δημοσιογράφων) με θέμα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις. Η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ κόβεται στον αέρα, χωρίς να καταφέρει καν να ολοκληρώσει την τοποθέτησή της... καθώς «δεν έχουμε άλλο χρόνο»! (Δείτε ΕΔΩ το σχετικό βίντεο). 

Θύμιος Καρακατσάνης

Στις, 30/6/2012, πεθαίνει ο ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης, o πλέον κορυφαίος - μεταξύ των κορυφαίων στον 20ό αιώνα - ερμηνευτών του Αριστοφάνη, φύσει και θέσει «αδελφοπητός» και συνεχιστής της πολιτικοκοινωνικής τόλμης του αρχαίου σατιρικού ποιητή.

 Χτυπημένος βαρύτατα από τη νόσο του Πάρκινσον, καθηλωμένος και «ασκούμενος στη σιωπή» τους τελευταίους μήνες, «έφυγε σαν πουλάκι», όπως είπαν η συντρόφισσά του, Ρούλα, και οι κόρες του, Κατερίνα (ζωγράφος) και Αλεξάνδρα (ηθοποιός).

Το καπάκι...

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός στις ΗΠΑ, που «κλείνει» οριστικά το σκάνδαλο «Novartis», αποτελεί τρανή επιβεβαίωση όσων έλεγε το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή για την πραγματική διάσταση του σκανδάλου, κόντρα στην προσπάθεια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων να συγκαλύψουν την ουσία και να βγάλουν λάδι το σύστημα που γεννάει σκάνδαλα, διαπλοκή και διαφθορά. Αυτό το σάπιο σύστημα υπηρετούν όλοι μαζί, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση.

Ο Μητσοτάκης, οι εξαιρετικοί του χειρισμοί και φούστες μπλε…

Μήνες τώρα έχω βαρεθεί να ακούω, να βλέπω και να διαβάζω το πόσο ικανοποιημένος είναι όλος ο λαός από τους εξαιρετικούς χειρισμούς του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, κατά την πρώτη φάση της πανδημίας του κορωνοϊού. Και τι ωραία τα μέτρα, και πόσο έγκαιρα τα έλαβε, και πόσο αποτελεσματική ήταν η καραντίνα, και πόσο καλά το χειρίστηκε η κυβέρνηση, και τι καλός ο Χαρδαλιάς, και τι άγιος ο Τσιόδρας και ωσαννά και μπράβο.

Πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στον Εύοσμο

«Πληρώσαμε πολλά!
Δεν θα πληρώσουμε ξανά!»

 1η Ιούλη στην πλατεία Εύοσμου 8,30 μμ 
 θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη την 1η Ιούλη

Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη ενάντια στην προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών στο Ισραήλ


Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης για την προσάρτηση, από 1η του Ιούλη 2020, νέων παλαιστινιακών εδαφών στην επικράτεια του Ισραήλ.

Είναι κίνηση ενταγμένη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και των σύμμαχων δυνάμεων τους στη Μέση Ανατολή, για την ενίσχυση της δικής τους θέσης έναντι αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων και κρατών.

Δελτίο Εργατικών Ειδήσεων


Το ΠΑΜΕ συνεχίζοντας την προσπάθειά του για να γίνονται γνωστές οι θέσεις, οι πρωτοβουλίες των Εργατικών Κέντρων, των Ομοσπονδιών, των Συνδικάτων, η δράση του ΠΑΜΕ ανακοινώνει την εβδομαδιαία τηλεοπτική παρουσίαση μέσω του ιντερνετ, των εργατικών ειδήσεων από τη σκοπιά των εργαζομένων.

Οι Ναζί προχώρησαν στην εκτέλεση 8 νέων πατριωτών στο Σουφλί

Οι Ναζί προχώρησαν στην εκτέλεση 
8 νέων πατριωτών στο Σουφλί 

Στις 30 Ιούνη 1944, οι Ναζί κατακτητές, προχώρησαν στην εκτέλεση 8 νέων πατριωτών σε κεντρικό σημείο του Σουφλίου και μάλιστα σε δημόσια θέα.

Οι εκτελεσμένοι ήταν οι:

Αλεξανδρίδης Απόστολος

Συγκροτείται η Κρατική Επιτροπή Άμυνας με Πρόεδρο τον Ι. Β. Στάλιν

Συγκροτείται, 30/6/1941, η Κρατική Επιτροπή Άμυνας (ΚΕΑ) της Σοβιετικής Ένωσης, με Πρόεδρο τον Ι. Β. Στάλιν.

Η ναζιστική επίθεση εναντίον της ΕΣΣΔ

«Οταν στη συνέχεια έστρεψα το βάρος της επιθέσεως στα Ανατολικά και διέρρηξα το κομμουνιστικό απόστημα, έτρεφα την ελπίδα πως μ' αυτή μου την πράξη θα αναζωπύρωνα κάποιες σπίθες κοινού νου στις δυτικές δυνάμεις.

«Νύχτα των μεγάλων μαχαιριών»


Τη «Νύχτα των μεγάλων μαχαιριών», 30/6/1934, στη Γερμανία, ο Χίτλερ εκκαθαρίζει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους (κυρίως ηγετικά στελέχη των Ταγμάτων Εφόδου).

Την ίδια νύχτα, δολοφονείται μαζί με τη γυναίκα του και ο αρχηγός του κόμματος των Καθολικών, Κουρτ φον Σλάιχερ (καγκελάριος το 1932).

Το 1933 ο Χίτλερ αναλαμβάνει Καγκελάριος της Γερμανίας.