Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Οταν ο Λένιν ενοχλεί περισσότερο από τον Στάλιν


ΡΩΣΙΑ - ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ

Στις 23 Αυγούστου, η ΕΕ, για μια ακόμη φορά, θα διοργανώσει αντικομμουνιστική διεθνή διάσκεψη «στο όνομα της μνήμης των θυμάτων ολοκληρωτικών καθεστώτων».

Η πρώτη αποστολή υλικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε για τους πυρόπληκτους

 


Το ΠΑΜΕ  παρέδωσε σήμερα, Παρασκευή 13 Αυγούστου, την πρώτη δόση υλικής βοήθειας στο Κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυροπλήκτων στην Εύβοια.

«Ταυτόχρονα συνεχίζουμε και δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και τη συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ. 

Η ζωή ενός συνταξιούχου πυροσβέστη


Γράφοντας αυτές τις παρακάτω γραμμές, αναρωτιέμαι διαφέρει άραγε η ζωή ενός συνταξιούχου πυροσβέστη από συνταξιούχους άλλων κλάδων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα;

Συγκρίνοντας τις μεικτές συντάξεις, κύριες και επικουρικές, με συμπληρωμένα τα 35 ή 40 έτη ασφάλισης, θα μπορούσε κανείς να πει με βεβαιότητα ότι οι απολαβές ενός συνταξιούχου πυροσβέστη δεν μπορούν να συγκριθούν με τις αντίστοιχες του μέσου όρου των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα που φτάνουν στα 800 με 1.000 ευρώ, ενώ εκείνες του μέσου όρου των πυροσβεστών βρίσκονται στα επίπεδα των 1.000 - 1.300 ευρώ. Στον δημόσιο όμως τομέα είναι απολύτως συγκρίσιμες και βεβαίως υπολείπονται κατά πολύ από αυτές των συνταξιούχων των διαφόρων Ταμείων ΔΕΚΟ, με μέσο όρο τα 1.500 ευρώ (βλ. ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.).

“Έχετε αφήσει κλαδιά, που είναι μπαρουταποθήκη για πυρκαγιά!”


Και επειδή εμείς «δεν θέλουμε να καταλάβουμε» (σύμφωνα με τους υπεύθυνους αντιδημάρχους), δημοσιεύουμε αποσπάσματα της συζήτησης που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο μπας και καταλάβετε εσείς !!!

Το ΚΚΕ για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα


Καμιά "αναδιάταξη" των κυβερνητικών στελεχών δεν μπορεί να παραγράψει εγκληματικές ευθύνες, ούτε να παραπλανήσει ότι το κρίσιμο ζήτημα είναι η άμεση πλήρης αποζημίωση και αποκατάσταση των λαϊκών οικογενειών που έχουν πληγεί.

Μητροπολίτης Πειραιώς: Τιμωρία εξαιτίας των ομοφυλοφίλων οι φωτιές

 

Μαύρο σκοτάδι και άπλετο μίσος

Σε ένα νέο παραλήρημα σκοταδισμού και μίσους επιδόθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ο οποίος θέλησε να παρέμβει με κείμενό του για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν πλήξει τη χώρα.

Ευγένιος Ντελακρουά

 


Ο Ευγένιος Ντελακρουά γεννήθηκε κοντά στο Παρίσι στις 26 Απριλίου 1798 και έμεινε στην ιστορία των Τεχνών σαν ο μεγάλος ρομαντικός στη ζωγραφική και αναδείχτηκε ο μαχητικότερος εκπρόσωπός της και εκφραστής των προοδευτικών της τάσεων. Χαρακτηριζόταν από το φλογερό ταμπεραμέντο και τη δημιουργική του φαντασία.

Ολοκαύτωμα Ανωγείων

Ολοκαύτωμα Ανωγείων: Φωτιά και θάνατος παντού


Οσοι πρόλαβαν γλίτωσαν… Ανάπηροι και γέροντες θάφτηκαν ζωντανοί κάτω από τα συντρίμμια των ίδιων των σπιτιών τους… Μαύροι καπνοί που σκέπασαν όλο τον Μυλοπόταμο έβγαιναν από τα Ανώγεια , όπου οι Γερμανοί έδειχναν την… παλικαριά τους, πυροβολώντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους ζωντανό… Ανθρωπος ή ζώο, δεν έχει σημασία για τους φασίστες… Παντού φωτιά και θάνατος…

Εμπορευματοποίηση της γης και ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση των δασών δεν μπορούν να συναντηθούν πουθενά


-- Τις τελευταίες μέρες ακούμε ότι «αυτές οι πυρκαγιές υπερβαίνουν κάθε κρατικό μηχανισμό και δύναμη πυρόσβεσης». Είναι τελικά μοιραίο να καίγονται τα δάση, να καταστρέφονται περιουσίες, να κινδυνεύουν άνθρωποι;

-- Οταν το αστικό κράτος και όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), ως αποτέλεσμα της αντίληψης κόστους - οφέλους, της πολιτικής εμπορευματοποίησης της γης γενικότερα και ειδικά της δασικής γης, αφήνουν τα δασικά οικοσυστήματα στην «τύχη» τους, είναι φυσικό να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δασικές πυρκαγιές στο ξεκίνημά τους.

Αγκάθ(ι) Κριστι(ανοί)!!!


Την υποχρεωτική ανάπαυλα από κούραση, κλεισούρα πανδημίας, άγχη, φόβους, πάλη με το αυτονόητο, δεν υπάρχει, δεν το λες και διακοπές ούτε γι' αυτούς που μπόρεσαν να βρεθούν σε μια θάλασσα άρρωστη, χλιαρή και ημιθανή από καύσωνα, φυτοπλαγκτόν και μέδουσες, ούτε βεβαίως και για όσους πάλεψαν και παλεύουν με την κόλαση επί της Γης, που αρχίζει απ' την εκμετάλλευση και τον πόλεμο και καταλήγει στην αγανάκτηση ή και τη δολοφονία της φύσης.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό

Αν κάτι έγινε ξανά στάχτη στη νέα ανείπωτη τραγωδία που ζει αυτές τις μέρες ο λαός σε όλη την Ελλάδα, είναι ο μύθος ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να συμβαδίσει με τις λαϊκές ανάγκες, ότι το αστικό κράτος μπορεί να υπηρετήσει ταυτόχρονα τα συμφέροντα του κεφαλαίου και αυτά του λαού.

«Εστίες» αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους σε όλη τη χώρα


ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

Συνεχίζονται η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και η μεταφορά τους στις πυρόπληκτες περιοχές

Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, με πλήθος συνδικάτων να οργανώνουν και να συντονίζουν τις ενέργειές τους προκειμένου να ενισχυθούν άμεσα οι πληγέντες από τις πυρκαγιές.

Δεν έχει τέλος ο συνωστισμός στο λιμάνι του Πειραιά για χάρη του κεφαλαίου


Καθημερινό φαινόμενο είναι ο συνωστισμός των ταξιδιωτών στο λιμάνι του Πειραιά, γεγονός που αναμένεται να ενταθεί ενόψει του Δεκαπενταύγουστου και τη μαζική έξοδο από τα αστικά κέντρα.

Χαρακτηριστικές είναι για ακόμα μια φορά οι φωτογραφίες αναγνώστη του 902.gr από την μπουκαπόρτα του «Blue Star Delos», που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς - Πάρος - Νάξος - Σαντορίνη, σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου, με τους επιβάτες του πλοίου να συνωστίζονται εμφανώς για να εισέλθουν σε αυτό.

Μεγαλώνει η ανισομετρία στους εμβολιασμούς


Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
 
Καθοριστικός παράγοντας για τις μεταλλάξεις που απειλούν παγκόσμια τον πληθυσμό

Την ώρα που τα ισχυρότερα καπιταλιστικά κράτη του κόσμου, που κρατούν τη μερίδα του λέοντος της παγκόσμιας παραγωγής εμβολίων, ετοιμάζονται να χορηγήσουν ενισχυτικές δόσεις από το φθινόπωρο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρεται στην «επαίσχυντη παγκόσμια ανισορροπία» στο θέμα της πρόσβασης στα εμβόλια, καθώς οι ασθενέστερες οικονομικά χώρες δεν έχουν εμβολιάσει ούτε τον ευάλωτο πληθυσμό.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


13/08/1521

Η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Αζτέκων Τενοτσιτλάν, στο σημερινό Νότιο Μεξικό, πέφτει στα χέρια των Ισπανών Κονκισταδόρες του Φερνάντο Κορτέζ.

13/08/1863

Πεθαίνει ο Γάλλος ζωγράφος Ευγένιος Ντελακρουά.