Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Τα δάνεια κόκκινα – Τα παιδιά γαλάζια – Οι π@#Τ$ες μπλε


 Η κωμωδία είναι ρυθμός και ο ρυθμός είναι ζωή,  και ο αρχηγός της κωμωδίας είναι το stand up comedy, πιστεύει ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, ο οποίος σταθερά σατιρίζει την φαιδρή πλευρά της καθημερινότητας και ως γνήσιο πειραχτήρι δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο!

Από την κόλαση των προσφύγων - Προσφυγικός συνοικισμός Καισαριανής

 
2/11/1926

Μια εικόνα απέραντης δυστυχίας


Μέσα στις τόσες μελιστάλαχτες απαγγελίες του Κράτους για την «αποκατάσταση» της προσφυγιάς, μέσα στις τόσες δημοκοπίες όλων γενικά των πολιτικών κεφαλαιοκρατικών παρατάξεων για την ανακούφιση των θυμάτων της θηριωδίας του Κεμάλ, κι ακόμα, μέσα στην τόσο μεγαλόπρεπη τσαρλατανιά των λογής λογής «προσφυγοπατέρων» υψώνεται ένας φοβερός αδιάψευστος κατήγορος και ξεμασκαρευτής όλης αυτής της ψευτιάς, της απάτης και της παλιανθρωπιάς - η θλιβερή, η φριχτή εικόνα της κατάστασης των προσφύγων μέσα στους συνοικισμούς τους. Συνεχίζοντας την έρευνά μας μέσα εκεί που βράζει από δυστυχία κι αγανάχτηση το μαύρο φτωχολόι της προσφυγιάς, ερχόμαστε σήμερα στον προσφυγικό συνοικισμό Καισαριανής.

Δε θα παγώσουμε οι πολλοί για να "σκάσουν" οι λίγοι!


 «Όλοι στην απεργία - Όλοι στις συγκεντρώσεις - Στις 9 Νοέμβρη να βουλιάξουν οι δρόμοι σε κάθε πόλη»

 Απεργούμε για να ακουστεί δυνατά ένα «φτάνει πια», ένα μυριόστομο «δεν αντέχουμε άλλο». Για να διατρανώσουμε ότι δεν μπορούμε άλλο να «κόβουμε» από τα βασικά για να τα φέρουμε βόλτα.

Εκ προμελέτης


Στις 3/5/2021 μια 22χρονη εκπαιδευόμενη εργάτρια σκοτώθηκε σε κλωστοϋφαντουργία της Ιταλίας. Ο θάνατός της ήταν «έγκλημα εκ προμελέτης»: Η εργοδοσία είχε σκόπιμα αφαιρέσει από τη μηχανή ένα προστατευτικό έμβολο, για να δουλεύει πιο γρήγορα, αυξάνοντας την παραγωγή κατά 8%, σύμφωνα με το πόρισμα των πραγματογνωμόνων...

Μπέρναρντ Σο


 Ο ΜΠΕΡΝΑΝΤ ΣΩΟΥ (Μπέρναρντ Σο) από τους τελευταίους του αστικού προοδευτισμού — Ενας κήρυκας αληθειών, που δεν ακούγονται συχνά

Ο Σώου είνοι ένας μεγάλος ρεαλιστής κι ένας από τους μεγάλους θεατρικούς συγγραφείς των τελευταίων χρόνων. Η κοινωνική κριτική του έχει τους ίδιους στόχους, με το Μπαλζάκ κι η αισθητική του συνεχίζει το ρεαλισμό του 19ου αιώνα.

Μπροστάρης στην υλοποίηση επικίνδυνων σχεδιασμών του ΝΑΤΟ στον πόλεμο


 «Εχουμε δεσμευτεί να συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία όλη την απαραίτητη υποστήριξη, και αυτό περιλαμβάνει επίσης στρατιωτική υποστήριξη», λέει ο πρωθυπουργός

 Τον ρόλο του μπροστάρη στην υλοποίηση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο επιβεβαίωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης από την Εσθονία, όπου βρέθηκε χθες για επίσημη επίσκεψη.

Από σήμερα σε εφαρμογή το μέτρο - κακόγουστο αστείο για το «καλάθι του νοικοκυριού»


Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα το... κακόγουστο κυβερνητικό αστείο, το «καλάθι του νοικοκυριού». Πρόκειται για μία ακόμα κοροϊδία που όχι μόνο δεν ενισχύει τις λαϊκές οικογένειες, όχι μόνο δεν θα πωλούνται φτηνότερα τα προϊόντα του καλαθιού, αλλά αντίθετα δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες των σούπερ μάρκετ να ξεστοκάρουν προϊόντα, αφού μέσα στο καλάθι μπορούν - εάν θέλουν βέβαια - να εντάξουν προϊόντα πέρα από τα 51 που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Ο Λούλα επανέρχεται στο «τιμόνι» της καπιταλιστικής διαχείρισης


ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Το κλίμα έντονης ενδοαστικής αντιπαράθεσης και πόλωσης όπου εγκλωβίζεται ο λαός εκφράστηκε με το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία. Ο σοσιαλδημοκράτης Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα (που είχε διατελέσει Πρόεδρος και την περίοδο 2003 - 2010) με τη συμμαχία «Βραζιλία της ελπίδας» ήρθε πρώτος με ποσοστό 50,9% (60,3 εκατομμύρια ψήφοι) έναντι του αντιπάλου του, ακροδεξιού, μέχρι τώρα Προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο, του Φιλελεύθερου Κόμματος, που συγκέντρωσε 49,1%.

«Σκυλεύουν» τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών και μοιράζουν ... άδεια καλάθια


 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ - ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Σε εφαρμογή έχει τεθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για χιλιάδες νέους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών, με στόχο να φτάσουν τις 40.000 μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Αυτός ο άθλιος αντιλαϊκός στόχος είναι αποτέλεσμα των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για απομείωση των λεγόμενων «κόκκινων» δανείων, αφού αποτελεί ένα από τα πολλά βασικά προαπαιτούμενα της «μεταμνημονιακής εποπτείας», για την οποία η κυβέρνηση πανηγύριζε τη «λήξη» της, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούσε για λογαριασμό του αυτό το ...κατόρθωμα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
02/11/1789

Η Γαλλική αστική επανάσταση εθνικοποιεί την περιουσία της Εκκλησίας.

02/11/1823

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέιμς Μονρόε αναγνωρίζει το δικαίωμα στην ανεξαρτησία των επαναστατημένων Ελλήνων.