Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Άντρας με μπλούζα ΕΣΣΔ και σφυροδρέπανο

Αν βρεθείς στο Βερολίνο αυτές τις μέρες, παραμονές της τριακοστής επετείου από την πτώση του τείχους, θα διαπιστώσεις ότι όλα δουλεύουν για να σε πείσουν πως το γεγονός ήταν ό,τι πιο ευχάριστο έχει συμβεί στο ανθρώπινο είδος από τότε που ο αυστραλοπίθηκος πρωτοστάθηκε στα δυο του πόδια.

Υπαίθριες και στεγασμένες εκθέσεις παντού, πολλές από αυτές μάλιστα δωρεάν, συναυλίες, αφίσες, ειδικός φωτισμός και προβολές video art

Οι ναζί καίνε το Καρπενήσι*


Ένα ιστορικό άρθρο του ΑΠΤ* για το blog "ΕυρυτάναςΙχνηλάτης"

Η καρδιά του απελευθερωτικού αγώνα χτυπά δυνατά  στα στήθη της ανταρτομάνας Ευρυτανίας. Εδώ στα ψηλά βουνίσια λημέρια αντιλαλεί το ελασίτικο ντουφέκι κι αχολογούν οι οπλές από τα άλογα του Άρη και των συντρόφων του, ενώ η λαϊκή αλληλεγγύη σκορπάει τη ζεστασιά της στα φτωχά ορεινά χωριά μας. 
Εδώ σε τούτα τα απροσκύνητα βουνά της Ευρυτανίας πρωτοξεκίνησε ο αγώνας, εδώ δόθηκαν οι πρώτες νικηφόρες μάχες κατά των φασιστών τυράννων, εδώ εδρεύουν και  τα ηγετικά κλιμάκια του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, του ΚΚΕ και των οργανώσεων της λεβέντικης Αντίστασης του λαού μας!

Στις 18 Δεκέμβρη η πρόταση της εισαγγελέως


Στις 18 Δεκέμβρη θα αγορεύσει η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε σήμερα, το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας διευκρινίζοντας ότι αν δεν είναι έτοιμη για την πρόταση της επί της ενοχής των κατηγορουμένων μέχρι τότε η εισαγγελέας, θα της δοθεί και άλλος χρόνος.

Οι προτάσεις του ΚΚΕ για την αναθεώρηση του Συντάγματος


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατά τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση πάνω στα κρίσιμα ζητήματα για:

- Την απαγόρευση εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων, διεύρυνση των κοινωνικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

Ανατριχίλα


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
«Θα ξαναματώσουμε δίπλα στις ΗΠΑ και στο μέλλον»!

Ανατριχίλα προκαλούν όσα είπε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, κηρύσσοντας χτες την έναρξη Συνεδρίου Χερσαίων Δυνάμεων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, καλωσορίζοντας

Γυάρος: Κάστρο Αγώνα


 Γυάρος ή Γιούρα

Χρησιμοποιήθηκε ως τόπος εξορίας στα ρωμαϊκά χρόνια αλλά και στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας από το 1947 μέχρι το 1952, από το 1955 έως το 1961 και από το 1967 έως το 1974.

Το 1947 κατασκευάστηκε και η φυλακή της Γυάρου.

Δεν τελειώνεις με τους φασίστες όταν τελειώσει η δίκη της Χρυσής Αυγής

Δεν τελειώνεις με τους φασίστες όταν τελειώσει η δίκη της Χρυσής Αυγής, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ».

Πρόσθεσε ότι η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης καθυστέρησε πολύ και πως το κράτος συμπεριφέρθηκε με δικονομική επιείκεια στη Χρυσή Αυγή.

Αναφέρθηκε επίσης στις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα που περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και στον σχεδιασμό για περιορισμό των διαδηλώσεων.

Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν χωρούν στα Γιαννιτσά!


Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν χωρούν στα Γιαννιτσά! Στην αλληλεγγύη και τον κοινό αγώνα η δύναμή μας!

Την Πέμπτη 7 Νοέμβρη οι πάνω από 500 μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών ήρθαν αντιμέτωποι με μια μικρή μειοψηφία μαθητών -περίπου 20 άτομα- που έκαναν κατάληψη στα δύο σχολεία χωρίς καμία απόφαση 5μελούς, 15μελούς ή γενικής

Στο πλευρό των προσφύγων το Εργατικό Κέντρο και φορείς της περιοχής


Τους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων στην περιοχή της Νάουσας επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου, του Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας», της ΟΓΕ, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Λάκης Λακηνάνος δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Οι 12 Άθλοι της Σοβιετικής Ένωσης

Η Οχτωβριανή Επανάσταση ήταν η έφοδος της εργατικής τάξης στον ουρανό. Η προσπάθεια να χτίσει στη γη, αυτό που οι θρησκείες της έταζαν στον ουρανό, σε μια άλλη ζωή.

Αυτό που κατάφεραν να φτιάξουν, είχε αδυναμίες -γι’ αυτό και ηττήθηκε στο τέλος. Είχε αντιφάσεις και ατέλειες, όπως κάθε ανθρώπινο έργο. Είχε όμως κατακτήσεις, που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πριν τις δει στην πράξη, και μας εντυπωσιάζουν ακόμα και σήμερα, στον 21ο αιώνα.
Άθλοι ανθρώπινοι, που μοιάζουν εξωπραγματικοί, σαν έργο ημίθεων…

Πεθαίνει, ο Βιατσεσλάβ Μόλοτοφ


Πεθαίνει, 8/11/1986, ο Βιατσεσλάβ Μόλοτοφ, στέλεχος του Κόμματος των Μπολσεβίκων, σοβιετικός διπλωμάτης και κρατικός αξιωματούχος.

Ήταν μέλος του Κόμματος από το 1906, ενώ παραμονές της επανάστασης εκλέχθηκε στο ρωσικό γραφείο της ΚΕ. Την περίοδο της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης ήταν μέλος της Στρατιωτικής Επαναστατικής Επιτροπής.

Το 1926-1952 ήταν μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της σοβιετικής κυβέρνησης το 1930-1941, πρώτος αντιπρόεδρος το 1941-1957 και υπουργός Εξωτερικών το 1939-1949 και 1953-1957.