Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

"Χώρα μπουρδέλο, Πρωθυπουργός μοντέλο"


Ο Σαρακοστιανός Ζαραλίκος κρατά μια τεράστια βεντάλια, περιμένοντας τη μήνυση και στέλνει φιλιά στο βαφτιστήρι του, τον Άδωνη, που θα μείνει στη συνείδηση όλων ως αρσενική Εύα Μπράουν. Χαρακτηρίζει τον Κοκλώνη αυτοδημιούργητο πρωθυπουργό-μοντέλο σε μια χώρα μπουρδέλο και λέει πως “της φυλακής τα σίδερα είναι για τις σταρούμπες”.

Να πραγματοποιηθούν άμεσα αντισεισμικοί έλεγχοι στα σχολεία του δήμου Αχαρνών

Ερώτησή

προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Τη λήψη μέτρων για την προστασία της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αχαρνών

«Οι νεκροί μας θυσία για το κέρδος - Δεν είναι λάθος είναι έγκλημα»


Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Hellenic Train πραγματοποιούν αυτή την ώρα  Εργατικά Συνδικάτα της Αττικής, Φοιτητικοί Σύλλογοι και άλλοι μαζικοί φορείς, με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη.

Ντροπή και Αίσχος! Στέλνουν στα δικαστήρια τους απεργούς του Μετρό


Όλες και όλοι σήμερα στις σημερινές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις για να μην περάσει η συγκάλυψη
.

Η σύγκρουση τρένων στα Τέμπη δεν είναι ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα, αλλά προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα.

Με αφορμή μια πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ για τον καρκίνο στην Ελλάδα

Ο καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στον πλανήτη. Αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου μετά τις καρδιοπάθειες.

Το 2020 στην ΕΕ διαγνώστηκαν με καρκίνο 2,7 εκατομμύρια άτομα και άλλα 1,3 εκατομμύρια έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών και πάνω από 2.000 νέοι, ενώ τα κρούσματα καρκίνου αναμένεται να αυξηθούν κατά 24% έως το 2035, καθιστώντας τον την κύρια αιτία θανάτου στην ΕΕ.

Πραγματοποιεί την παρθενική του πτήση το γαλλοβρετανικό αεροσκάφος «Κονκόρντ».


2 Μαρτίου 1969: Η χρονιά των μεγάλων επιτευγμάτων της αεροναυπηγικής

Η 2η του Μάρτη συνδέεται με δύο σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία των προσπαθειών του ανθρώπου να κατακτήσει τους αιθέρες. Στις 2 του Μάρτη 1748 ο Γάλλος Ζαν Πιερ Μπλανσάρ γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που καταφέρνει να πλοηγήσει ένα αερόστατο όπου αυτός θέλει, ώστε να μην είναι έρμαιο της φοράς των ανέμων.

Εγκλημα στα Τέμπη


Θλίψη και στεναχώρια σού σφηνώνουν έναν κόμπο στον λαιμό.

Μαζί και η οργή. Γιατί ξέρεις ότι ...ήξεραν. Τους βλέπεις θλιμμένους στον τόπο του εγκλήματος να λένε ότι θα αποδοθούν ευθύνες. Και είναι οι ίδιοι που έχουν τις πρώτες και κύριες πολιτικές ευθύνες.

Πίσω από κάθε τραγωδία


Το ζήσαμε στο Μάτι, στην Εύβοια και τώρα στα Τέμπη... Μετά από κάθε μεγάλη τραγωδία, βασανίζει το ερώτημα: Τι έφταιξε και χάθηκαν τόσες ζωές, καταστράφηκαν τόσες περιουσίες; Ηταν αναπόφευκτο; Τι θα μπορούσε να είχε γίνει αλλιώς;

Οι καταστροφές που μας πονούν και μας συγκλονίζουν δεν είναι μονόπρακτο έργο για να αναζητάει κανείς τι πήγε στραβά στο σενάριο, ποιος δεν έπαιξε σωστά τον ρόλο του. Δεν φταίει «η κακιά η ώρα».

Στρατιωτική κλιμάκωση στο πεδίο και παρασκηνιακά παζάρια για «ειρηνευτικές» διευθετήσεις


 Ενώ όλα τα στρατόπεδα προετοιμάζονται για όξυνση των μαχών την άνοιξη και ένταση της αντιπαράθεσης σε βάθος χρόνου

 Με στρατιωτική κλιμάκωση στο πεδίο και παρασκηνιακά παζάρια για μία «ειρηνευτική» συμφωνία «τερματισμού» του πολέμου, «δεμένη» με περισσότερη ΝΑΤΟική «δέσμευση» και περισσότερους σύγχρονους δυτικούς εξοπλισμούς στο Κίεβο, συνεχίζεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Οι νεκροί μας, τα κέρδη τους! Ως εδώ!»


Παράσταση διαμαρτυρίας στον νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης και Μετάλλου κεντρικής Μακεδονίας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Κανείς δεν μπορεί να πει «δεν ήξερα», οι δικαιολογίες τέλειωσαν!

Αθήνα,  07 / 02 / 2023

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Άλλα δύο ατυχήματα τις προηγούμενες ημέρες προστέθηκαν στο μακρύ κατάλογο με τις Αμαξοστοιχίες 51 και 61 αντίστοιχα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο το συνάδελφο Μηχανοδηγό αλλά και τους επιβάτες.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 02/03/1784

Ο Γάλλος εφευρέτης Ζαν Πιερ Μπλανσάρ πραγματοποιεί την πρώτη πτήση με αερόστατο πάνω από το Παρίσι.