Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Μας έβγαλε…

 


Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά Και οι μουσικοί χωρίς δουλειά


 Μέτρα επιβίωσης των εργαζομένων απαίτησε με τη διαμαρτυρία του στο υπουργείο Εργασίας ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ). «Από ατομική ευθύνη χορτάσαμε. Τώρα μέτρα για την επιβίωση των εργαζομένων» έγραφε το πανό στέλνοντας το μήνυμα της κινητοποίησης.

Δόθηκε άδεια χρήσης στο εμβόλιο «Abdala» της Κούβας


 Ο οργανισμός φαρμάκων του Μεξικού έδωσε χθες Τετάρτη άδεια επείγουσας χρήσης στο εμβόλιο «Abdala» κατά της Covid-19, το οποίο έχει αναπτυχθεί και παράγεται στην Κούβα.

«Εγκρίθηκε η άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου Αμπντάλα», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Προστασίας έναντι των Υγειονομικών Κινδύνων (COFEPRIS).

Για την τραγική κατάσταση στον ΕΟΔΥ


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει ότι έχει λάβει μεγάλο αριθμό μηνυμάτων και τηλεφώνων από συνδικάτα και εργαζόμενους που προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ, να κλείσουν ραντεβού, τηλεφωνικά ή μέσω της πλατφόρμας και δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες.

Χώρος πρασίνου και μνήμης να γίνει η πλατεία Ελευθερίας


Την παράταση της παραχώρησης της πλατείας Ελευθερίας για ελεγχόμενη στάθμευση σε ιδιωτική εταιρεία αποφάσισε η διοίκηση Ζέρβα στον Δήμο Θεσσαλονίκης με τη συμφωνία των δυνάμεων που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας να χαρατσώνει τους δημότες για κέρδος της εταιρείας.

Ψηφίζεται η Διακήρυξη και το Σύμφωνο για το σχηματισμό της ΕΣΣΔ


30/12/1922: Ψηφίζεται η Διακήρυξη και το Σύμφωνο για το σχηματισμό της Ενωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ)

Στις 29 Δεκέμβρη 1922 συνήλθε η συνδιάσκεψη των πληρεξουσίων των αντιπροσωπειών  της Ρωσικής Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας (ΣΣΔ),της  ΣΣΔ της Ουκρανίας, της ΣΣΔ της Λευκορωσίας και της ΣΔ της Υπερκαυκασίας.

Σαν ... «συναχάκι»


«Ο λόγος είναι ότι με τον τεράστιο όγκο των νέων κρουσμάτων που έχουμε και που αναμένουμε με την "Ομικρον", ένα από τα πράγματα που θέλουμε να προσέχουμε είναι ότι δεν έχουμε τόσο πολλούς ανθρώπους έξω. Εάν είστε ασυμπτωματικοί και έχετε μολυνθεί, θέλουμε να επαναφέρουμε τους ανθρώπους στις δουλειές τους, ειδικά εκείνους με βασικές θέσεις εργασίας».

Ωριμότητα


Με ανησυχία και αμηχανία καταγράφεται στον αστικό Τύπο το φούντωμα των κρουσμάτων στη χώρα μας. Η όποια «κριτική» περιορίζεται βέβαια στο αν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχαν παρθεί μερικές μέρες νωρίτερα. 

Καμία σκέψη για τοποθέτηση συστημάτων ελεγχόμενης εισόδου στα Ιδρύματα!

 


Να μην υπάρξει καμία σκέψη για τοποθέτηση συστημάτων ελεγχόμενης εισόδου στα Ιδρύματα απαιτεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, αναφορικά με δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, η κυβέρνηση προγραμματίζει την άμεση τοποθέτηση συστημάτων ελεγχόμενης εισόδου (περιστρεφόμενης πόρτας με ψηφιακό έλεγχο πάσο) στο ΕΚΠΑ, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το ΑΠΘ! Μάλιστα τα δημοσιεύματα τονίζουν ότι τα συγκεκριμένα συστήματα είναι αποτέλεσμα δωρεάς ιδιωτών την οποία επιδίωξε η ίδια η κυβέρνηση για το συγκεκριμένο σκοπό!

Προκλητική επίθεση στο λαϊκό εισόδημα οι αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

 


Την στιγμή που το εργατικό-λαϊκό εισόδημα συρρικνώνεται, μετράμε καθημερινά νεκρούς στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν και ενώ μόνο 1 στους 10 ανέργους παίρνει ακόμη και αυτό το πενιχρό επίδομα ανεργίας,  όμως οι εφοπλιστές προχωρούν σε νέες αυξήσεις στα Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια!

Σε μεγάλο αδιέξοδο....


«Μεγαλειώδης νίκη του λαού, ανοιχτό το στοίχημα των αγώνων»…
Ο παραπάνω τίτλος άρθρου, που αναφέρεται στην επικράτηση του σοσιαλδημοκράτη Γκ. Μπόριτς στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές της Χιλής, δεν προέρχεται από την «Αυγή». Είναι ο τίτλος που επέλεξε για το ολοσέλιδο αφιέρωμά του το «Πριν», η εφημερίδα του ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


30/12/1865

Γεννιέται ο Βρετανός συγγραφέας Τζόζεφ Ράντγιαρντ Κίπλινγκ (βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, 1907)

30/12/1906

Γεννιέται ο Σοβιετικός Ουκρανός διαστημικός μηχανικός και σχεδιαστής Σεργκέι Πάβλοβιτς Κορολιόφ. Ο Κορολιόφ υπήρξε μεταξύ άλλων υπεύθυνος των πρώιμων σοβιετικών προγραμμάτων «Σπούτνικ» και «Βοστόκ». Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της ΕΣΣΔ από το 1958, τιμήθηκε επίσης με τον τίτλο του «Ήρωα της Σοσιαλιστικής Εργασίας» (1956, 1961), με το Βραβείο Λένιν (1971), κ.α. διακρίσεις.