Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Επιχείρηση «αναβάπτισης» και «μετασχηματισμού»...


Η ανάγκη γρήγορης προσαρμογής του ΣΥΡΙΖΑ στο νέο πολιτικό σκηνικό είναι το βασικό περιεχόμενο των διεργασιών που συντελούνται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κατεύθυνση της προσαρμογής και του μετασχηματισμού είναι δεδομένη: Συγκρότηση σε έναν σοσιαλδημοκρατικό - κεντροαριστερό πυλώνα του αστικού πολιτικού συστήματος, που θα καλύπτει ένα ευρύτερο φάσμα από την κεντροδεξιά έως τον οπορτουνισμό.

Στο στόχαστρο του ανταγωνισμού ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων


ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

Οι τελευταίες εξελίξεις στο παζάρι των ΗΠΑ και της ΕΕ με την Τουρκία είναι χαρακτηριστικές

Γεμάτη πυκνές εξελίξεις η βδομάδα που πέρασε, ανέδειξε ακόμα περισσότερο ότι η «γειτονιά» μας γεμίζει νέες, φονικές παγίδες για τους λαούς της. Παλιές και νέες συμμαχίες επαναξιολογούνται πάνω σε ένα γεωστρατηγικό σταυροδρόμι που επηρεάζει κρίσιμα τη διαπάλη ανάμεσα σε ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα του πλανήτη (πρώτα απ' όλα των ΗΠΑ, Ρωσίας, ΕΕ και Κίνας), που κοντράρονται άγρια αλλά και ταυτόχρονα διαπραγματεύονται.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει στο δρόμο της συμβολής στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης


   Το ΚΚΕ θα συνεχίσει στο δρόμο της συμβολής στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, σημείωσε μεταξύ άλλων η βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας το μεσημέρι της Κυριακής 21 Ιούλη στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

   Η Α. Παπαρήγα τόνισε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις δείχνουν ότι και η νέα κυβέρνηση θα βαδίσει στον ίδιο δρόμο της αντιλαϊκής και φιλομονοπωλιακής πολιτικής.

Μην κάνετε κλήσεις έκτακτης ανάγκης σε ώρα έκτακτης ανάγκης


Μετά απ’ τα αστεία για την γκαντεμιά του πρωθυπουργού, η επόμενη πιο “δημοφιλής κατηγορία” ήταν η απάντηση του φιλελέ διαδικτυακού στρατού για τους δημόσιους υπαλλήλους που βγήκαν έξω από τα κτίρια που στεγάζουν τις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά δεν ξαναμπήκαν μέσα για να κλείσουν το οκτάωρο. Όχι γιατί αυτό επιτάσσει η κοινή λογική και οι κανόνες ασφαλείας, αλλά γιατί τους ενδιέφερε να επωφεληθούν της ευκαιρίας για ένα άτυπο τριήμερο.

Με όχημα το ενισχυμένο αντεργατικό πλαίσιο, μεθοδεύουν νέα χτυπήματα στους μισθούς

Η προσφυγή του ΣΕΒ ενάντια στις τριετίες πατά στο οπλοστάσιο που έχουν διασφαλίσει στο κεφάλαιο οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Η προσφυγή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) πριν από τις βουλευτικές εκλογές, με την οποία ουσιαστικά οι βιομήχανοι στρέφονται συνολικά ενάντια στις τριετίες (δηλαδή στην προσαύξηση του κατώτατου

Στέλνει «μήνυμα» αντιλαϊκής επέλασης και επιτάχυνσης των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



Σήμα επιτάχυνσης των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων σε βάρος του λαού, αξιοποιώντας καταλλήλως τις «παρακαταθήκες» που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να στείλει η κυβέρνηση της ΝΔ με την εκφώνηση των προγραμματικών της δηλώσεων που ξεκινάει το Σάββατο το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής, με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη.

Τσίπρας: Αντιπολίτευση με «όχημα» τις …μεταμνημονιακές δεσμεύσεις που φέρουν την υπογραφή του


Με φόντο τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές που φέρουν την υπογραφή του, τις αναφορές για «ισοδύναμα μέτρα» ώστε να μην διαταραχθεί η δημοσιονομική πειθαρχία και προβάλλοντας την προσήλωση του στα ευρωατλαντικά κέντρα, εγκαινίασε την αντιπολιτευτική στρατηγική του ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ.

Κ.Μητσοτάκης: Ιδιωτικοποιήσεις και …Λάτσης τα σύμβολα της νέας Ελλάδας


Ένα ευρύτατο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Μείωση έως και 50% των φόρων προς το μεγάλο κεφάλαιο.  Διατήρηση των «ματωμένων» υπερπλεονάσματατων και της δημοσιονομικής εξόντωσης του ελληνικού λαού. Ενίσχυση του αυταρχισμού και της καταστολής.

Αυτές είναι ο κεντρικός πυρήνας των θέσεων της ΝΔ, όπως κατατέθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Απέναντί σας στέκει το ΚΚΕ για αποτροπή μέτρων, λαϊκή ανακούφιση και πραγματική ανατροπή


 Απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ είναι το εργατικό κίνημα και το ΚΚΕ, η δύναμη που οργανώνει την πάλη για να αποτραπούν νέα αντιλαϊκά μέτρα, για να ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι και για να ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής ανατροπής, για το σοσιαλισμό, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων. 

Ολόκληρη η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα:

Το εργατικό κίνημα στην Καβάλα, στη δεκαετία του 1930


Οι εργάτες τριών καπνομάγαζων της Καβάλας, στις 21/7/1933, πραγματοποιούν στάση εργασίας εναντίον των απολύσεων. Η αστυνομία πολιορκεί τους απεργούς και ανοίγει πυρ εναντίον τους. Τις επόμενες μέρες η απεργία γενικεύεται, ενώ στην κινητοποίηση μπαίνουν επαγγελματίες της πόλης και εργαζόμενοι άλλων κλάδων. 

Αυτοκτονεί ο ποιητής Κώστας Καρυωτάκης


21/7/1928, αυτοκτονεί ο ποιητής Κώστας Καρυωτάκης

Ο Καρυωτάκης και η εποχή του...

91 χρόνια από το θάνατο του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη ο οποίος, αυτοκτονώντας στα 32 του χρόνια, άφησε πίσω του, εκτός από τρεις ποιητικές συλλογές, πλήθος ερωτήματα που προβληματίζουν, ακόμη και σήμερα, την κριτική και τους αναγνώστες του. Το φάντασμα του ποιητή δεν «στοίχειωσε» μόνο την πόλη της Πρέβεζας, αλλά και τη νεότερη ελληνική ποίηση. Τι ήταν τελικά ο Καρυωτάκης; Ηταν ο εγωπαθής μισάνθρωπος, ο περιθωριακός, ο παρακμιακός, ο ψυχικά άρρωστος;