Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Οπαδικά εγκλήματα στην Ελλάδα – Ένα σύντομο χρονικό


Με αφορμή την συμπλήρωση 33 χρόνων από τον τραγικό θάνατο – δολοφονία – του 29χρονου καθηγητή Χαράλαμπου Μπλιώνα στις εξέδρες του Σταδίου Αλκαζάρ στη Λάρισα, ξετυλίγουμε το χρονικό των οπαδικών εγκλημάτων που συγκλόνισαν την χώρα και που άφησαν πίσω τους νεκρούς, μπόλικο αίμα, θρήνο και αμέτρητα γιατί.

Στην τελική ευθεία το νέο χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση


«ΠΟΡΙΣΜΑ» ΤΗΣ «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΟΦΩΝ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Με την παράδοση του «Πορίσματος» για το νέο σύστημα επικουρικών συντάξεων από την «Επιτροπή Σοφών» που έστησε το υπουργείο Εργασίας, η κυβέρνηση μπαίνει στην τελική ευθεία για το νέο χτύπημα της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, για την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της.

Συναγερμός!!!

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ
Σε μόνιμη ετοιμότητα για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων
Συγκαταλέγεται στις βάσεις της Ευρώπης που διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές
 
Συναγερμό και αγωνιστική επαγρύπνηση επιβάλλει η συζήτηση που αναθερμαίνεται το τελευταίο διάστημα, για το ενδεχόμενο της εκ νέου μεταφοράς και αποθήκευσης αμερικανικών πυρηνικών όπλων στον Αραξο, σε περίπτωση που αποφασιστεί η μετακίνησή τους από τη βάση του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας.

Η τοποθέτηση του ΣΕΗ στο ΔΣ του Εθνικού


 Τις προηγούμενες μέρες, η απόφαση του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου να μετονομάσει την αίθουσα "REX" σε "Ελένη Παπαδάκη" προκάλεσε διαφόρων ειδών αντιδράσεις.

Η δημοσιογραφία στα …καλύτερα της


Εντάξει, σκουπίδια όλες οι πόλεις είχαν αυτές τις μέρες, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στην Καθαριότητα, αλλά αυτά που ενόχλησαν περισσότερο, είναι της Πάτρας! Φαίνεται ότι μυρίζουν πιο πολύ όταν μια πόλη έχει κομμουνιστή δήμαρχο, γι’ αυτό και η “Πελοπόννησος” αναρωτιέται: “βρόμισε η πόλη, τι κάνεις δήμαρχε;”.

Ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου 1940


Η 28η Οκτωβρίου 1940 και η κατοπινή πάλη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού ενάντια στη φασιστική τριπλή κατοχή, κυρίως μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ, αποτελεί πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων, ιδιαίτερα σήμερα, που οι αντιθέσεις και τα αδιέξοδα στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα εγκυμονούν ξανά κινδύνους γενικευμένων πολεμικών συγκρούσεων.

Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν απότοκο των μεγάλων αντιθέσεων και αδιεξόδων που συγκλόνιζαν το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, της

Ερώτηση του ΚΚΕ



για τα σχέδια εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στη βάση του Αράξου

Σε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” αναφέρεται συγκεκριμένα:  
"Στην επικαιρότητα επανέρχεται τις τελευταίες ημέρες το σενάριο χρησιμοποίησης της βάσης του Αράξου, για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων 

«Αρουραίοι» της δημοσιογραφίας σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα


Την… δόξα ακροδεξιών εφημερίδων, όπως της «Δημοκρατίας» και της «Εστίας», φαίνεται πως ζήλεψε το «Ποντίκι» και σε πρόσφατο κείμενο του επιδίδεται σε εμετικό αντικομμουνισμό.

Στο παραλήρημα του, ο συντάκτης του άρθρου κάνει λόγο για «σοβιετικό βατικανό της ελληνικής δημοκρατίας» και αναρωτιέται αν το ΚΚΕ απολαμβάνει κάποιου είδους «ιδιαίτερο καθεστώς προνομίων». Το λιβελογράφημα περιλαμβάνει, βέβαια, την απαραίτητη

Διαβάστε στον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ του Σαββατοκύριακου»

Διαβάστε στον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ του Σαββατοκύριακου», 26 - 27 Οκτώβρη 2019:
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ; Συναγερμός! Να μην τολμήσουν να φέρουν πυρηνικά στον Άραξο! - Αποκαλυπτικά έγγραφα και χάρτες επιβεβαιώνουν ότι η βάση συγκαταλέγεται σε εκείνες που διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές για την αποθήκευση   πυρηνικών όπλων - Μόνο τυχαίες δεν είναι οι εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και τα πήγαινε - έλα ΑμερικανοΝΑΤΟικών αξιωματούχων, που είχε καταγγείλει το ΚΚΕ από το 2017

Πεθαίνει ο Νίκος Καζαντζάκης


Πεθαίνει, 26/10/1957, ο μεγάλος λογοτέχνης Νίκος Καζαντζάκης. Από πολύ νωρίς ήρθε σε επαφή με τις σοσιαλιστικές ιδέες. 
Το 1925 έως το 1929 ταξιδεύει στην ΕΣΣΔ, τη δεύτερη φορά με πρόσκληση της κυβέρνησης για τα δεκάχρονα της Επανάστασης. Εκεί θα γνωρίσει τον Μπαρμπίς,τον Ιστράτι και τον Γκόρκι. Με τον Ιστράτι θα ταξιδέψουν στη χώρα των Σοβιέτ.

Ο Καζαντζάκης θα φέρει τον Ιστράτι στην Αθήνα για να τον γνωρίσει στο ελληνικό κοινό. Στις 11 Γενάρη του 1928, ο Καζαντζάκης και ο Ιστράτι θα μιλήσουν σε μια

Δολοφονείται ο Στέφανος Βελδεμίρης


Στις 26 Οκτώβρη δολοφονείται στον Επτάλοφο Θεσσαλονίκης ο Στέφανος Βελδεμίρης, στέλεχος του παράνομου ΚΚΕ και της Νεολαίας ΕΔΑ.

Ηταν τρεις μέρες πριν γίνουν οι βουλευτικές εκλογές στις 29 Οκτωβρίου του 1961. Το παρακράτος του Καραμανλή και της Δεξιάς οπλίζει το χέρι του δολοφόνου χωροφύλακα, Σπυρίδων Φιλίππου, ο οποίος πυροβόλησε το ταξί που ήταν ο Στέφανος μαζί με το σύντροφό του Μόρφη για τη διανομή προεκλογικού υλικού της ΕΔΑ. Με τον τρόπο αυτό, ο Στέφανος τραυματίζεται θανάσιμα. Αυτές ήταν οι εκλογές της βίας και της νοθείας.