Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Η σεμνότητα του πατέρα δεν είναι μύθος

 

 Ο ΒΑΣΙΛΙ ΤΖΟΥΓΚΑΣΒΙΛΙ- ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ

"Η σεμνότητα του πατέρα δεν είναι μύθος. Ήταν στην πραγματικότητα ένα πολύ ταπεινό άτομο. Όλοι έβλεπαν πώς ντυνόταν, πολλοί θυμούνται τα έπιπλα του γραφείου του και της ντάτσας του. Ο πατέρας μου συνήθιζε να ζητάει να γίνονται τα πιο απαραίτητα πράγματα από τους συντρόφους του και από εμάς τα παιδιά, το ίδιο ζητούσε. 

Καταδικάζουν την προσπάθεια τρομοκράτησης 13χρονων μαθητών


Το συγκεκριμένο γεγονός προστίθεται στη λίστα με πολλά ακόμη αντίστοιχα περιστατικά αυταρχισμού και αστυνομικής βίας που μας προκαλούν μεγάλη οργή. Η ένταση του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική και αποτέλεσμα της προσπάθειας ενοχοποίησης του λαού και της νεολαίας για την εξέλιξη της πανδημίας, της προσπάθειας να μπει "φίμωτρο" στους δίκαιους αγώνες και διεκδικήσεις για την προστασία της υγείας και της ζωής μας!

Εκπαιδευτικοί και μαθητές τραγουδούν για την ανάγκη επιστροφής τους στο σχολείο


Ένας και πλέον χρόνος πανδημίας κρατά τους μαθητές μακριά από τον φυσικό τους χώρο, τα σχολεία τους, τους δασκάλους τους, τους συμμαθητές τους. Η κατάσταση αυτή που με διαβαθμίσεις ισχύει σε πολλές χώρες του κόσμου, έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες και απώλειες στο μορφωτικό επίπεδο των νέων, που σύμφωνα με διεθνείς έρευνες και εκτιμήσεις θα βαρύνουν στο μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς. Παράλληλα έχει με διαβαθμίσεις και ανάλογα την κάθε ηλικία για παιδιά και εφήβους, συνέπειες στην ομαλή διαπαιδαγώγησή τους και στην ψυχολογία τους.

Κινητοποίηση Σωματείων και φορέων για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας


Δυναμική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Θέρμης πραγματοποίησαν Σωματεία και μαζικοί φορείς, απαιτώντας την υπεράσπιση της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού και την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Θέρμης.

Υπάρχει μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης που ο νέος έχει πολλούς λόγους να επιλέξει: Η συμμετοχή στην αγωνιστική δράση, η συζήτηση στην πραγματική ζωή


Όταν ένας νέος βλέπει ότι από την πλειοψηφία των ΜΜΕ λείπουν οι αγωνίες του, αλλά και οι διεκδικήσεις του, είναι φυσιολογικό να προσφεύγει σε όποιο μέσο έχει διαθέσιμο για να μοιραστεί και να βρει απαντήσεις σε όσα τον καίνε.

Το «μικρόβιο» της αναζήτησης της αλήθειας μπορεί να κάνει μόνο καλό, επειδή σε οδηγεί να ψάχνεις έξω από τα ασφυκτικά «όρια» που διαμορφώνουν τα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που ελέγχουν την ενημέρωση, τα οποία «όρια» όμως δεν αφορούν μόνο τα λεγόμενα παραδοσιακά ΜΜΕ.

Η δημιουργία της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης


Στις 24 Δεκέμβρη του 1947 ο ραδιοφωνικός Σταθμός του Δημοκρατικού Στρατού μετέδωσε μια ιστορική ανακοίνωση, το περιεχόμενο της οποίας σηματοδοτούσε ένα σημαντικό σταθμό στην πορεία του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα:

«Το Πρακτορείο ''Ελεύθερη Ελλάδα'' - έλεγε το ραδιόφωνο των ανταρτών - ανακοινώνει ότι χθες σχηματίστηκε στην Ελεύθερη Ελλάδα η πρώτη Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση της Ελεύθερης Ελλάδας.

«Μάννα εξ ουρανού» για το κεφάλαιο, «super μνημόνιο» για τον λαό


«ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»
 
Με «πανηγυρικούς» και «διθυράμβους» παρουσίασε η κυβέρνηση μέσα στη βδομάδα το λεγόμενο «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», το σχέδιο δηλαδή που θα καταθέσει στην ΕΕ για την εκταμίευση των πόρων από το λεγόμενο Ταμείο Ανάκαμψης. Παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειές της να καλλιεργήσει προσδοκίες ότι το σχέδιο αυτό μπορεί τάχα να αλλάξει τη χώρα προς όφελος του λαού, παρά τη σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων που παρουσιάζουν σαν «μάννα εξ ουρανού» το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, με τίποτα δεν κρύβεται πως το σχέδιο αυτό φέρει τη «σφραγίδα» του κεφαλαίου και των στόχων του και σηματοδοτεί για τον λαό νέα σκληρά μέτρα σε βάρος του.

Ανοιξη θανατηφόρα...


Ετούτη η άνοιξη μυρίζει αγωνία και θάνατο. Μαζί με τη γύρη σκορπιέται και μια συνθλιπτική σκόνη ανασφάλειας, που δε διαλύεται από τα πυρά ομαδόν μιας τεχνητής αναπτυξιακής ψευτοαισιοδοξίας. Απ' άκρου σ' άκρο στην Ευρώπη των συμφερόντων των πολυεθνικών, με εμπορευματοποιημένο και το τελευταίο δημόσιο αγαθό, η απόπειρα να εμφανιστούν ως ελεύθεροι πολιορκημένοι οι μαθητές, οι φοιτητές, οι πολίτες καταναλωτές και οι καταχρεωμένοι υπόδουλοι εργαζόμενοι, στήνει ένα καρακιτσαριό αγοραστικού Μεσολογγίου. Ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος, όχι με σαρακηνά σπαθιά και σαρικοφόρες χαντζάρες, αλλά με τη χλαπαταγή γκρεμισμένων ψευδαισθήσεων και τη βαθιά ανήθικη διαταγή: σώσου μόνος σου.

Κυβέρνηση και Διοίκηση επιμένουν να μη λαμβάνουν μέτρα προστασίας των εστιακών φοιτητών


Tην κατάσταση που επικρατεί στις Εστίες του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη ανέδειξε σε σημερινή του συνέντευξη Τύπου ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ), παρουσιάζοντας τους όρους διαβίωσης των φοιτητών μέσα στην πανδημία.

Συγκέντρωση για την προστασία της υγείας του λαού


Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και οι δράσεις σωματείων και μαζικών φορέων σε γειτονιές όλης της χώρας για την υπεράσπιση της Υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 3 Απρίλη, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Θεσσαλονίκης καλούν στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Θέρμης σε συγκέντρωση με σύνθημα «Φτάνει πια! Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορόνα - γράμματα, απαιτούμε τώρα ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Θέρμης και επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας».

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 3 – 4 Απρίλη:

  • Σωματεία υγειονομικών – Τετάρτη 7 Απρίλη – Παγκόσμια μέρα Υγείας: Μέρα διεκδίκησης και δράσης.
  • Δ. Κουτσούμπας στη Βουλή: Ο ένας χρόνος πανδημίας ήρθε να σκορπίσει στους τέσσερις ανέμους τα περί «αρμονικής συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού συστήματος υγείας» που είναι η διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


03/04/1469

Γεννιέται ο πολιτικός στοχαστής από τη Φλωρεντία Νικολό Μακιαβέλι.

03/04/1770

Γεννιέται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, οπλαρχηγός της Επανάστασης του 1821

Γεννιέται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Ομιλία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «Παραινέσεις προς τη νέα γενιά»