Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Κυκλοφορεί ο «Οδηγητής» του Νοέμβρη με ένα μοναδικό ένθετο - ιστορικό ντοκουμέντο

 

Το Σάββατο 7 Νοέμβρη κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «Οδηγητή». Το περιοδικό της ΚΝΕ αυτόν τον μήνα προσφέρει στους αναγνώστες του ένα μοναδικό ένθετο - ιστορικό ντοκουμέντο, με τίτλο «Οι Μέρες του Πολυτεχνείου μέσα από τη Φωνή της Αλήθειας».

Η χειρουργική θεραπεία δεν είναι πολυτέλεια


Τρεις φράσεις είναι αποτυπωμένες στο μυαλό μου
σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, από την έναρξή της μέχρι και πριν από λίγες μέρες.

  • Το σύστημα Υγείας είναι θωρακισμένο και ενισχύεται/ προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο.
  • Πήραμε 381 επικουρικούς γιατρούς, οι οποίοι τελικά δεν χρειάζονταν.
  • Δεν υπάρχει κανένα χειρουργείο που να αναβλήθηκε, τα χειρουργεία λειτουργούν κανονικά.

Η λογική κόστους - οφέλους υπαίτια για την εκρηκτική κατάσταση στο σύστημα υγείας


Για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας εξαιτίας της πανδημίας, οι ευθύνες της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι εγκληματικές, αναφέρει σε συνέντευξή της η Νάγια Ρενδούμη ειδικευόμενη παθολόγος στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας τον «Ευαγγελισμό». (Βίντεο)

ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ για το νέο lockdown


«Όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τις ευθύνες της ρίχνοντας το μπαλάκι στο λαό και τη νεολαία με το επιχείρημα της ατομικής ευθύνης, την διαψεύδει η ίδια η ζωή... Η υποκρισία της δεν έχει πάτο… Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους».

Βαθαίνει η κρίση, πολλαπλασιάζονται οι ενισχύσεις στο κεφάλαιο


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

«Η παραγωγή τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ δεν αναμένεται να ανακτήσει τα προ της πανδημίας επίπεδα εντός του 2022», διαπιστώνει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις Φθινοπωρινές Προβλέψεις 2020, καθώς η βύθιση που καταγράφεται φέτος δεν πρόκειται να αναπληρωθεί από τους ισχνούς ρυθμούς ανάκαμψης που αναμένονται για την επόμενη διετία 2021-2022.

Η κυβέρνηση αντί για επίταξη επιδοτεί τον παρασιτικό ιδιωτικό τομέα Υγείας


Η κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά τις ανάγκες του λαού μας και τις διεκδικήσεις των νοσοκομειακών γιατρών και υγειονομικών. Τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται δραματικά. Η κυβέρνηση αντί να επιτάξει πραγματικά, χωρίς αποζημίωση, τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, εντάσσοντας όλες τις υποδομές και το προσωπικό σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, χτες, με τροπολογία της αποφάσισε το Δημόσιο να αγοράζει υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα!

Αγώνας για αχρήστευση των αντεργατικών νόμων


 «Κι αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς...» Κώστας Βάρναλης

Διαρροές, δηλώσεις και δημοσιεύσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για την αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 από τη σημερινή κυβέρνηση.

Εγκληματική πολιτική


Το «θωρακισμένο» και «πανέτοιμο» σύστημα Υγείας, που διαφήμιζε η κυβέρνηση όλους τους προηγούμενους μήνες, απορρίπτοντας και λοιδορώντας τα αιτήματα υγειονομικών και εργαζομένων για ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης και επίταξη του ιδιωτικού τομέα, κατέρρευσε μέσα σε λίγες μέρες από την αύξηση των κρουσμάτων.

Η Δικαιοσύνη δεν εξουδετερώνει τις αιτίες που γεννούν τον φασισμό

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ «ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ» 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Η ομιλία του Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου, συνήγορου Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, στην εκδήλωση της περασμένης Παρασκευής

Τα “νέα” λεωφορεία που δώρισε στον ΟΑΣΘ ο Δήμος Θεσσαλονίκης

 

Πολύ καλά και σύγχρονα τα “νέα” λεωφορεία (δεκαετίας) που δώρισε στον ΟΑΣΘ ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Στη φωτογραφία ένα από αυτά την ώρα που ο γερανός το "κουβαλούσε" στο αμαξοστάσιο Σταυρούπολης.

Νέα κρούσματα στον Σκλαβενίτη

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι 

Τις τελευταίες μέρες μετράμε 15 ακόμη κρούσματα σε διάφορα  καταστήματα στη Θεσσαλονίκη. Αν προσθέσουμε και τα δεκάδες κρούσματα  που καταγγέλλουν συνάδελφοί μας σε άλλες επιχειρήσεις, και την κοινή γραμμή  που ακολουθούν οι εργοδότες του κλάδου, γίνεται αντιληπτό πως η κατάσταση  στα σούπερ μάρκετ είναι πλέον επικίνδυνη! 

Πεθαίνει η συγγραφέας Μαρία Ιορδανίδου.


Πεθαίνει, 6/11/1989, η συγγραφέας Μαρία Ιορδανίδου.

Η Μαρία Ιορδανίδου ήταν μια χειραφετημένη, πρωτοπόρα γυναίκα που έζησε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη και πλούσια, όχι από υλική άποψη, ζωή. Ξεκινά από το Πολίτικο σπίτι στο Περάν όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, διέπλασε τη ζωή της λέει η ίδια.

Δεύτερο υπόμνημα απο τους Ακροναυπλιώτες ζητώντας να πάνε στην πρώτη γραμμή


Οι κρατούμενοι κομμουνιστές της Ακροναυπλίας υποβάλουν, 6/11/1940, και δεύτερο υπόμνημα στην κυβέρνηση Μεταξά, εκδηλώνοντας την υποστήριξή τους προς το Ανοιχτό Γράμμα του ΓΓ του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη και ζητώντας για μια ακόμη φορά να σταλούν στο μέτωπο για να πολεμήσουν τους φασίστες εισβολείς.

«Γράμμα προς τα μέλη της ΚΕ»


Παραμονές της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, ο Β. Ι. Λένιν απευθύνει «Γράμμα προς τα μέλη της ΚΕ», 6/11/1917, στο οποίο τονίζει μεταξύ άλλων:

«Σύντροφοι!

Γράφω αυτές τις γραμμές στις 24 [σ.σ. 24 Οκτωβρίου με το παλιό ημερολόγιο – 6 Νοεμβρίου με το νέο] το βράδυ. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Είναι ολοκάθαρο ότι πραγματικά τώρα πια κάθε καθυστέρηση της εξέγερσης ισοδυναμεί με θάνατο.