Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα

 Αγωνιζόμαστε, πιασμένοι γερά χέρι-χέρι 
με την εργατική τάξη και τη νεολαία 
για να κάνουμε τα όνειρα 
                          πραγματικότητα


Κάθε νέος και νέα που αισθάνεται απέχθεια απέναντι στη σημερινή βαρβαρότητα έχει τη δική του θέση στη μάχη μαζί μας, με το βλέμμα καρφωμένο στην αλλαγή, στη νέα κοινωνία που έχουμε ανάγκη, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.
Το κάλεσμα της κεντρικής πολιτικής συγκέντρωσης στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» προς τους χιλιάδες νέους και νέες, τους χιλιάδες λαού που κατέκλυσαν την κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ στη σημερινή, κορυφαία στιγμή του.

Ζακέτα να πάρεις…


Κρύο, παγωμένο, ταξικό – Φυσάει κόντρα στο Φεστιβάλ

Ε ναι λοιπόν. Γιατί εκτός από τους ταξικούς λουκουμάδες της ΚΝΕ, με τη μυστική συνταγή που παραδίδεται από ΓΓ σε ΓΓ, και βάση το γκι που κόβεται με το ειδικό (σφυρο)δρεπάνι του Πανοραμίξ, υπάρχει η πολύ δυνατή σοκολατόπιτα, που λιώνει στο στόμα, σαν πάγος που σπάει και χαράσσει το δρόμο.

Τα Τσερνόμπιλ του καπιταλισμού


 Η αλήθεια δεν είναι στις τηλεοπτικές σειρές, γκέγκε;

-Ναι αλλά για το Τσερνόμπιλ δε λέτε τίποτα…

Κούνια που τους κούναγε. Το 12ο Φεστιβάλ του 86′ είχε ειδική εκδήλωση για το πυρηνικό δυστύχημα. 33 χρόνια μετά, το 45ο Φεστιβάλ δεν αφήνει να πέσει κάτω αναπάντητος ο ντόρος που προκάλεσε η σχετική βρετανική σειρά, και βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Ολοι στη μάχη για την πανελλαδική απεργία την Τρίτη 24/9


Κάθε μέρα και κάθε ώρα που απομένει μέχρι την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει για την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη αξιοποιούν συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας, προετοιμάζοντας την κινητοποίηση ενάντια στο αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο.

Με συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίας και σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να απαντήσουν στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, που κλιμακώνεται με νέο χτύπημα σε Συλλογικές Συμβάσεις και συνδικαλιστικά δικαιώματα, αλλά και στις χωρίς τέλος προσπάθειες των εργατοπατέρων της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να υπονομεύσουν το απεργιακό μέτωπο.

Επισκεφθείτε τους χώρους του Φεστιβάλ με την κάμερα του «902.gr»

Το portal «902.gr» και η κάμερα του σας ξεναγεί στους χώρους του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Πάρκο «Τρίτση».

Επισκεφθείτε και δείτε στιγμιότυπα από τις δραστηριότητες και τις εκθέσεις που έχουν στηθεί και παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρουν για τους χιλιάδες επισκέπτες του Φεστιβάλ.

Δεν δεχόμαστε να παραδώσουμε το δυνατότερο όπλο μας, την απεργία

 
Μέσα από τα σωματεία φαίνεται και η τεράστια δύναμη που έχουμε όταν είμαστε ενωμένοι, οργανωμένοι κάτω από έναν κοινό σκοπό, να ζήσουμε και να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια.

Οι εργοδότες θέλουν σωματεία που θα παλεύουν για την ανάπτυξή τους, δηλαδή για την αύξηση     των κερδών τους.

Λένε ψέματα πως αν μια επιχείρηση πάει καλά θα ωφεληθούν και οι εργαζόμενοι.

ΔΑΣ ΟΑΣΘ: Απεργια 24 Σεπτέμβρη  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ!!!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ!!!

Όλοι και όλες για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα, την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη!!

   Συνάδελφοι-σσες, η κυβέρνηση της ΝΔ στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου ανάπτυξης προωθεί μέτρα που στην ουσία καταργούν τις κλαδικές ΣΣΕ βάζοντας πολλά εμπόδια και εξαιρέσεις. Ανάμεσα στα άλλα και σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια ή σε πτωχευτική διαδικασία. (Π.χ. όπως ο ΟΑΣΘ που βρίσκετε σε εκκαθάριση )
Καταλαβαίνει ο κάθε ένας ότι πλήθος από επιχειρηματίες  θα «ανακαλύψουν» ξαφνικά ότι η επιχείρηση τους αντιμετωπίζει «δυσκολίες».

Ολομέτωπη επίθεση στις κλαδικές Συμβάσεις και τη συνδικαλιστική δράση


«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ» ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΣΚΟΥΠΑ

Καθώς το απεργιακό μέτωπο ενάντια στο αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο - σκούπα δυναμώνει, παρά το ρεσιτάλ υπονόμευσης και απεργοσπασίας από την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, η κυβέρνηση επιχειρεί να συσκοτίσει το περιεχόμενο της νέας κλιμάκωσης της αντεργατικής επίθεσης. 

Ακόμα περισσότερο, προσπαθεί προκλητικά να μιλήσει για «τομή υπέρ των εργαζομένων».

Συνδικάτα στα χέρια των εργατών


Συνδικάτα στα χέρια των εργατών, απέναντι στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - εργοδοσίας - εργατοπατέρων


Αποκαλυπτική η στάση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ απέναντι στην απεργία

Εκατοντάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία προετοιμάζουν δραστήρια εδώ και μέρες την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 24 Σεπτέμβρη.

Στρώνουν «κόκκινο χαλί» για την επίσκεψη Πομπέο

             ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ...

Εκκωφαντική συμφωνία στις Επιτροπές της Βουλής για συνέχιση και ένταση της ιμπεριαλιστικής εμπλοκής


«Μονομπλόκ» στην προώθηση των προταγμάτων του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού εμφανίστηκαν τα αστικά κόμματα στις ενημερώσεις που έγιναν την περασμένη βδομάδα σε Επιτροπές της Βουλής από τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας για θέματα της αρμοδιότητάς τους.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 21 - 22 Σεπτέμβρη 2019:
  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΝΕ: Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμη μας... «θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα...» ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. 
Πολυσέλιδο ρεπορτάζ με ανταποκρίσεις από τις συζητήσεις, τις δράσεις στα στέκια και τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον. 

Αγωνιστικός συναγερμός - απάντηση στους φονιάδες των λαών


Εξήντα οχτώ χρόνια συμπληρώθηκαν την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη από τη μέρα που το ΝΑΤΟ αποφάσιζε την ένταξη σε αυτό της Ελλάδας και της Τουρκίας. Ενα πρωτόκολλο, που υπογράφτηκε στα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια, ενώ λίγους μήνες μετά υπερψηφίστηκε με ...διακομματική συναίνεση στη Βουλή και μάλιστα σε πανηγυρικό κλίμα, τόσο από το κόμμα του «κεντρώου» πρωθυπουργού Πλαστήρα όσο και από τον «δεξιό» Παπάγο.

Η δίκη για τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ


Αρχίζει, 21/9/1933,  στη Λειψία η δίκη για τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ (γερμανικό Κοινοβούλιο) –προβοκάτσια των Ναζί που έγινε το Φλεβάρη. Κατηγορούμενοι ήταν ο Γκεόργκι Ντιμιτρόφ, ηγετικό στέλεχος του Βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος και της Κομμουνιστικής Διεθνούς, οι Βούλγαροι κομμουνιστές Ποπόφ και Τάνεφ και ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος στο Ράιχσταγκ, Ερνστ Τόργκλερ.

Ο γερμανικός φασισμός βγήκε ηττημένος από τη δίκη της Λειψίας. Στη διάρκειά της, οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Η προβοκάτσια ξεσκεπάστηκε. Οι φασίστες δεν τόλμησαν να βγάλουν καταδικαστική απόφαση.

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

Το άθλιο αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου θα βρει τη θέση του στα σκουπίδια της Ιστορίας


ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εγκρίθηκε χτες κατά πλειοψηφία το κατάπτυστο κοινό ψήφισμα του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Πρασίνων και των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών

Spot και χιουμοριστικές αφίσες του ΠΑΜΕ


Δείτε το spot του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη και το κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Παράλληλα το ΠΑΜΕ κυκλοφόρησε δύο χιουμοριστικές αφίσες για την κυβέρνηση της ΝΔ και τον υπουργό Εργασίας.

Χιλιάδες πλημμύρισαν την κόκκινη πολιτεία του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» την πρώτη μέρα


 H πρώτη μέρα του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα

Χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν την Πέμπτη, την κόκκινη πολιτεία που έχει στηθεί για να φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις του 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Από νωρίς το απόγευμα της πρώτης μέρας πλήθος κόσμου συνέρρευσε στους χώρους του Φεστιβάλ, παρακολούθησε τις συζητήσεις και τις δράσεις στα Στέκια, διασκέδασε στις συναυλίες και τα αφιερώματα, περιηγήθηκε στις εκθέσεις και τα ταμπλό.

«Κράχτης» κερδοφόρων επενδύσεων οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

«Η ύπαρξη εξαιρετικών ευκαιριών, ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και η σημαντική γεωπολιτική θέση της, καταστούν (sic) την Ελλάδα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε στο Λονδίνο το Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τη συμμετοχή 32 εισηγμένων επιχειρηματικών ομίλων.

Για την κατασκευή και τοποθέτηση μνημείων στη Μακρόνησο και τη Γυάρο


Η ΚΕ του ΚΚΕ, με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, σχεδιάζει να τοποθετήσει συμβολικά δύο μνημεία στα δύο μαρτυρικά νησιά της Μακρονήσου και της Γυάρου. Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής για όλους που εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν ή άφησαν τη ζωή τους σε αυτά τα δύο κολαστήρια.

Απαράδεκτα φθηνός


Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, τέως δημοσιογράφος και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μας ενημέρωσε πως το νερό είναι απαράδεκτα φθηνό αγαθό στην Ελλάδα.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, τέως δημοσιογράφος και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τον Σεπτέμβριο του 2013, αναρωτιόταν γιατί να μη μετέχει μια «σοβαρότερη» Χρυσή Αυγή σε συντηρητική κυβερνητική συμμαχία.

Οι σύγχρονοι "Εφιάλτες" του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος


Το πολυνομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "Ανάπτυξη παντού" είναι νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δίνει γην και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα στην περίοδο της κρίσης.

Είναι φανερό ότι απέναντι στους εργαζόμενους έχει συγκροτηθεί ένα μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - υπουργείου Εργασίας - εργοδοτικών ενώσεων και των γνωστών εργατοπατέρων στη ΓΣΕΕ για να περάσουν αυτά τα μέτρα χωρίς ουσιαστική ενημέρωση των εργαζομένων, χωρίς αντιστάσεις.

Παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας στη Θεσσαλονίκη


Στη γραμμή της υπονόμευσης του απεργιακού μετώπου που χτίζεται στους χώρους δουλειάς, στοιχήθηκε και το παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ όχι μόνο δεν πήραν απόφαση για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, αλλά ξεπέρασαν

Γιώργος Σεφέρης


 «…Στις 20 Σεπτέμβρη του 1971 ο μεγάλος μας Έλληνας ποιητής Γ. Σεφέρης  μετά από μια εγχείρηση στο νοσοκομείο, αφήνει την τελευταία πνοή του και δραπετεύει στον ουρανό, μη αντέχοντας άλλο την ομίχλη του φασισμού που σκέπαζε σαν κατάρα την χώρα του! Το θλιβερό μαντάτο για τον θάνατο του έκανε το γύρο της γης και απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα σαν αστραπή, σαν κεραυνός!! Στις γειτονιές της Αθήνας οι νοικοκυρές, στις αυλές των Πανεπιστημίων οι φοιτητές, στα εργοστάσια και στα λιμάνια οι εργάτες, τραγουδούσαν …«στο περιγιάλι »..!.

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019

Σύσκεψη, της ΕΔΥΕΘ, την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη

Τεράστιοι είναι οι κίνδυνοι που προκαλεί η «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας – ΗΠΑ (ΣΑΑΣ) για το λαό μας και η εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, πολέμους και επεμβάσεις. Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη λέει:
 
–    Όχι στις βάσεις και τα πυρηνικά.
–    Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας».

Συνέντευξη με τον Δημήτρη Γόντικα και τον Νίκο Αμπατιέλο,


Συνέντευξη με τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ την περίοδο 1972-79 και με τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, δημοσιεύει o «News 24/7», με αφορμή τη συμπλήρωση των 45 χρόνων του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

“Υπογράφουν πίσω από την πλάτη μας συλλογική σύμβαση με καθηλωμένους μισθούς”


 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στο ίδιο έργο θεατές!

Συνάδελφοι- εργαζόμενοι στον Σκλαβενίτη, για άλλη μία φορά ενημερωθήκαμε για την υπογραφή της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης που αφορά τους μισθούς και συνολικά τους όρους που θα εργαζόμαστε, μέσω του μηχανισμού της εργοδοσίας (εσωτερικό mail)

Σχόλιο για τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη στο υπ. Εργασίας


Τα περί “αποκατάστασης της κανονικότητας στην αγορά εργασίας” αφορούν αποκλειστικά τη μεγαλύτερη θωράκιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας, γι’ αυτό και τα κυβερνητικά σχέδια βασικό στόχο έχουν το χτύπημα σε όποια εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει, με την περαιτέρω συμπίεση των μισθών, την πλήρη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης,

Κοίτα ποιος μιλάει


 “Σταλινική μαφία” βλέπουν οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ στο ΠΑΜΕ

Ενώ όλα είναι έτοιμα για την απεργία της 24ης Σεπτέμβρη, και αυξάνονται καθημερινά τα σωματεία και οι συνδικαλιστικές ενώσεις που συμμετέχουν, η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αισχρή, για μία ακόμα φορά στάση της, μην έχοντας κάνει καμία κινητοποίηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και σαμποτάροντας με κάθε μέσο τον επερχόμενο απεργιακό αγώνα, επιδίδεται στην παλιά της τέχνη κόσκινο, εκτοξεύοντας λάσπη κατά του ΠΑΜΕ.

Ανακοίνωσή της Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ


Στη σημερινή συνεδρίαση και πιστή στο ρόλο του κυματοθραύστη της κυβέρνησης, η ΠΑΣΚΕ/ΕΝΕΡΓΑ (ομάδα Καραγεωργόπουλου) πρότεινε απεργία στις 25 Σεπτέμβρη κόντρα στις δεκάδες αποφάσεις που ήδη υπάρχουν, προσπαθώντας να προκαλέσει σύγχυση, να εγκλωβίσει εργαζόμενους, να ματαιώσει την απεργία.

Δεν θα τους περάσει!


Η πανεργατική πανελλαδική απεργία της 24ης Σεπτέμβρη, για την επιτυχία της οποίας παλεύουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, είναι μια μάχη κρίσιμη.

Η σιωπηρή «συμφωνία κυρίων» Μητσοτάκη – Τσίπρα


Από τις εμφανίσεις του  πρωθυπουργού και του  αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης  στην έκθεση Θεσσαλονίκης προκύπτει ένα συμπέρασμα: και οι δυο- πέρα απ όσα ήταν υποχρεωμένοι να πουν στο κομματικό τους ακροατήριο για χάρη της συντήρησης του πολιτικού παιχνιδιού-  εξέπεμψαν ισχυρές δόσεις  θεσμικής προσήλωσης, αναγνωρίζοντας την πολιτική πραγματικότητα η οποία προέκυψε από τις εκλογές και η οποία είναι απολύτως  ικανοποιητική και για τους δύο.

24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη


Σε 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη προχωρούν οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας το νήμα από τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, χτυπά μισθούς, κλαδικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις και βάζει στο «γύψο» τα συνδικάτα και τους αγώνες.

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019

Προκαλούν οι ναζί, έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


Σε μια απολογία – πρόκληση, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο «πυρηνάρχης» Πειραιά, Θωμάς Μπαρέκας κάνει λόγο για «πολιτικές διώξεις» και υποστηρίζει πως όλα γίνονται για να πληγεί ο Γ. Λαγός (!). Να σημειωθεί ότι ο Λαγός έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής, έχει αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή και φτιάχνει τη δική του ναζιστική συμμορία.  

Η αλληλεγγύη και το μαζικό κίνημα φέρνουν νίκες


Αναστολή του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας σε οικογένεια του Μαραθώνα

Έφεραν τα όργανα της τάξης, για να υπερασπίσουν το συμφέρον της άρχουσας τάξης: δηλαδή το κέρδος της τράπεζας. Εμπόδισαν ακόμα και στα μέλη της οικογένειας να ανέβουν στο συμβολαιογραφείο για να ενημερωθούν για την εξέλιξη της υπόθεσής τους. Έβαλαν στο μάτι πυρόπληκτες οικογένειες.

Ντελίριο ωμού αντικομμουνισμού και άθλια παραχάραξη της Ιστορίας


Σε νέα επίπεδα εκτοξεύουν τον αντικομμουνισμό τα κατάπτυστα ψηφίσματα που κατατέθηκαν χτες στο Ευρωκοινοβούλιο από τις ομάδες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (CR) και των Φιλελευθέρων (Renew Europe), ζητώντας με αφορμή την επέτειο από την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και με το βλέμμα

Η ανάπτυξή τους τσακίζει εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα


Στον αντιλαϊκό χαρακτήρα που έχει αυτή η ανάπτυξη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra», το βράδυ της Τρίτης 17 Σεπτέμβρη. Έφερε ως παράδειγμα το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο και τόνισε πως η ανάπτυξη είναι στρωμένη με μέτρα που τσακίζουν τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Οι ρουφιάνοι κυβέρνησης – εργοδοτών ξαναχτυπούν


 Δελτίο Τύπου 

ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – 
ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ
Την ώρα που το απεργιακό κλίμα όλο και φουντώνει. Την ώρα που δεκάδες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, εκατοντάδες 1οβάθμια συνδικάτα, η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ έχουν πάρει απόφαση για ΑΠΕΡΓΙΑ για τις 24/09. Την ώρα που εκατοντάδες χώροι δουλειάς στην Θεσσαλονίκη έχουν ενημερωθεί και οργανώνουν την απεργιακή μάχη.

Ερώτηση, του KKE, για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης»

Ερώτηση, του KKE, για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Τελειωμό δεν έχει ο εμπαιγμός των εργαζόμενων στην επιχείρηση «S/M ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» (πρώην S/M Αρβανιτίδης), οι οποίοι παλεύουν για τα δικαιώματα τους ήδη από το 2016.

Αγωνιστική απάντηση στο πολυνομοσχέδιο


Αγωνιστική απάντηση στο πολυνομοσχέδιο σκούπα της κυβέρνησης μέσω του οποίου η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και στα συνδικάτα τους, έδωσε ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης με τη μεγάλη και μαχητική διαδήλωση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης. Διαμήνυσαν ότι δεν θα παραδώσουν τα σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία, στην εργοδοσία.

Κυκλοφορεί το πρώτο νόμιμο φύλλο του «Οδηγητή»


Κυκλοφορεί, 18/9/1974, το πρώτο νόμιμο φύλλο του «Οδηγητή»

Ο «Οδηγητής» ήταν το πρώτο μέσο με το οποίο, το Σεπτέμβρη του ‘68, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας έκανε γνωστή την ίδρυσή της. Λίγο αργότερα η είδηση επιβεβαιώθηκε από τη «Φωνή της Αλήθειας», τον τότε ραδιοφωνικό σταθμό του ΚΚΕ, αλλά και από τον παράνομο «Ριζοσπάστη».

Η ΚΝΕ, οργάνωση ζωντανή με υπόσταση και δεσμούς με τη νεολαία από τα πρώτα της κιόλας βήματα, ήταν φυσικό να παρουσιαστεί από το δικό της δημοσιογραφικό όργανο που τη συντροφεύει ως και σήμερα.

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019

Τρεις μέρες ήταν και πέρασαν


Σχόλιο για τον κίνδυνο εκτίναξης της τιμής των καυσίμων


Οι τελευταίες εξελίξεις αναδεικνύουν ότι η ενεργειακή φτώχεια του λαού και τα πανάκριβα καύσιμα είναι η άλλη όψη των τεράστιων κερδών των μονοπωλιακών ομίλων, των οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και της υπέρογκης κρατικής φοροληστείας.

Η στόχευση της επίθεσης στα συνδικάτα και η απάντηση των εργαζομένων


« – Συνάδελφοι, εγώ διαφωνώ με την πρόταση, θεωρώ ότι αν σταματήσουμε την απεργία χωρίς να έχει δεσμευτεί η εργοδοσία ότι θα ξαναπάρει πίσω τον συνάδελφο θα είναι μία βαριά ήττα για μας, μετά θα ξεσαλώσει…
– Ναι συνάδελφε, καλά τα λες, αλλά μέχρι πότε μπορεί να πάει αυτή η κατάσταση; Εμένα προσωπικά τα χρέη με πνίγουν…
– Οχι μόνο εσένα, όλους μας, όμως έχεις σκεφτεί ότι αν ήσουν εσύ ο απολυμένος τα χρέη τι θα σε κάνανε;»

Όλοι στo συλλαλητήριο στο Αγαλμα Βενιζέλου


  Κινητοποίηση σήμερα, Θεσσαλονίκη, στις 7.30 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου.
Ταξική, αγωνιστική απάντηση στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που επιτίθεται στις Συλλογικές Συμβάσεις και τη συνδικαλιστική δράση
Με τα συλλαλητήρια σήμερα σε μια σειρά από πόλεις και απεργία σήμερα Τρίτη 24/9,

Επίσκεψη στο «Βέλος» του αντιδικτατορικού αγώνα


Το αντιτορπιλικό «Βέλος» αποτελεί σημαντικό μνημείο της σύγχρονης Ιστορίας μας. Όταν στις 22-23 του Μάη 1973 καταπνίγηκε εν τη γενέσει του το «κίνημα του ναυτικού» (αφού η χούντα είχε σχετική πληροφόρηση πριν αυτό ξεσπάσει), δυο μέρες μετά, το αντιτορπιλικό «Βέλος εγκατέλειψε τα γυμνάσια του ΝΑΤΟ στα οποία συμμετείχε, και το πλήρωμά του, αποτελούμενο από τον επικεφαλής αντιπλοίαρχο Νίκο Παππά και 31 μέλη, κατέφυγε στην Ιταλία, όπου του δόθηκε πολιτικό άσυλο.

Ολοι στα σημερινά συλλαλητήρια - Ολοι στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη!


Με τα συλλαλητήρια σήμερα σε μια σειρά από πόλεις και απεργία την Τρίτη 24/9, συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα οργανώνουν την απάντησή τους στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί για λογαριασμό του κεφαλαίου να σαρώσει Συλλογικές Συμβάσεις, μισθούς και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Καταδικάστηκαν Παναγιώταρος και Μπαρμπαρούσης για τους πυροβολισμούς στην κηδεία του χουντικού Ντερτιλή


Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών στον καθένα επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, στους πρώην βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής Ηλ. Παναγιώταρο και Κων. Μπαρμπαρούση, για τους πυροβολισμούς στην κηδεία του χουντικού δολοφόνου βασανιστή Ντερτιλή, το Γενάρη του 2013.
Οι δύο κατηγορούμενοι ήταν απόντες από το δικαστήριο, που τους κήρυξε ενόχους για άσκοπους πυροβολισμούς.

Σε πλήρη εξέλιξη η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης


Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης της ΝΔ να ολοκληρώσει την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης, επεκτείνοντας τον Ν. 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώθηκε χτες με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, Ν. Μηταράκη, ο οποίος μίλησε στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, που συνεδρίασε προκειμένου να διατυπώσει γνώμη για τον προτεινόμενο από το υπουργείο Εργασίας στη θέση του διοικητή του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), Ευ. Κωνσταντίνου.

«Δίκη των αεροπόρων»


Εκδίδεται η απόφαση του Αεροδικείου, 17/9/1952, για τους αεροπόρους («Δίκη των αεροπόρων»). Δύο καταδικάστηκαν σε θάνατο, τέσσερις σε ισόβια και οι υπόλοιποι σε λιγότερο βαριές ποινές.

Η Δίκη των Αεροπόρων ξεκίνησε στις 22 Αυγούστου 1952, στο Διαρκές Στρατοδικείο Αεροπορίας Αθηνών.

Μάνος Λοΐζος


Πεθαίνει, 17/9/1982, ο μεγάλος κομμουνιστής μουσικοσυνθέτης Μάνος Λοΐζος.
Ο Μ. Λοΐζος με το πλούσιο έργο και τους αγώνες του πορεύθηκε στο πλάι του ΚΚΕ, παλεύοντας για μια δικαιότερη κοινωνία.

Πίστευε, μάλιστα, ότι η στρατευμένη τέχνη όχι μόνο μπορεί να γεννήσει αριστουργηματικά έργα, αλλά και ότι είναι «ένας ελάχιστος φόρος τιμής στις χιλιάδες των φτωχών παιδιών που πεινάνε, αγωνίζονται και σκοτώνονται καθημερινά».

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019

Η ανάπτυξή τους τσακίζει ό,τι άφησε όρθιο η κρίση τους!


 Χιουμοριστική απάντηση απέναντι στην «κανονικότητα» και την «ανάπτυξη»

Η κανονικότητα και η ανάπτυξη που αναφέρει η κυβέρνηση δεν είναι για όλους!

Για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τη μεγαλοεργοδοσία είναι παράδεισος, ενώ για τους εργαζόμενους και τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού είναι ζωή-σκλαβιά και δουλειά χωρίς συμβάσεις και δικαιώματα.

Φεγγάρι των βουνών μας...


«Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε»…


 Πέτρος Τατσόπουλος

Τι παράγεται όταν η αναξιοπρέπεια και ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός συναντιούνται στον απόπατο της διανόησης; Δημιουργούνται κάτι μικρά ανθρωπάκια, το ηθικό και πολιτικό μπόι των οποίων είναι αντιστρόφως ανάλογο της μπόχας που παράγουν.

Θα κάτσω εδώ, μαζί με το ταξικό χιπ-χοπ


Κι όσο γερνώ, περπατώ με τα τέσσερα
τα τροχοφόρα με προσπερνούν

Και μαζί με τα τροχοφόρα, η μουσική εξέλιξη και τα ακούσματα της νεολαίας. Αν και δε χρειάζεται να είσαι 20 χρονών, για να ακούς χιπ-χοπ μουσική σήμερα, ίσα-ίσα. Και βασικά δε χρειάζεται καν να σου αρέσει το είδος, για να μπορέσεις να αναγνωρίσεις κάποια πράγματα.

Η κόκκινη Ξάνθη του Μεσοπολέμου


Οσοι επισκέφτηκαν χτες το πάρκο του Παύλου Μελά, μπορεί να πέτυχαν δίπλα στο βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής ένα τραπεζάκι, όπου οι σύντροφοι από την Ξάνθη παρουσίαζαν μια ιστορική έκδοση της τοπικής οργάνωσης, με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Την ιστορία της “Κόκκινης Ξάνθης του Μεσοπολέμου”, του ισχυρού εργατικού κινήματος με βασικό άξονα τον καπνεργατικό κλάδο, και της αυξημένης επιρροής του ΚΚΕ στο νομό.

Ρόζα Ιμβριώτη


 «Εμείς θα φτιάξουμε ανθρώπους συνειδητούς και ελεύθερους»

Οι σύντροφοι και φίλοι την αποκαλούσαν «κόκκινη Ρόζα», αφού πάλευε με πίστη και επιμονή για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Σεμνή και ταπεινή, δεν έλειψε από κανέναν αγώνα.

Μια πραγματική δασκάλα, μια πρωτοπόρος του γυναικείου κινήματος, μια παιδαγωγός με την ευρεία

Στη ΔΕΘ σε παίρνει (κεντρο)αριστερά, μην το ζορίζεις…


Σε ένα πρώτο επίπεδο η παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ  θα μπορούσε να χαρακτηριστεί υποτονική. Ανεξαρτήτως αν αυτό προκύπτει από την προσπάθεια μετεκλογικής ανασύνταξης του κόμματος, που μέχρι τις αρχές Ιουλίου ήταν στη κυβέρνηση, ή είναι μια επιλογή τακτικής, η ουσία είναι αλλού. 

Λήγει η μάχη της Μουργκάνας


Λήγει η μάχη της Μουργκάνας , 16/9/1948, στην Ήπειρο. Τα τμήματα του ΔΣΕ διασπούν τη διάταξη του κυβερνητικού στρατού και περνούν στα Ζαγόρια και από εκεί στο Γράμμο.

ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ, Ο «Μικρός Γράμμος»

Ο ορεινός όγκος της Μουργκάνας βρίσκεται στη Δυτική Ηπειρο, στο Νομό Θεσπρωτίας, με ψηλότερο σημείο τα 1.806 μ.

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019

Τεύχος για την επαναστατική πρωτοπορία


ΚΟΜΕΠ - ΤΕΥΧΟΣ 5/2019

Εκτενή αποσπάσματα από το σημείωμα της Σύνταξης

Το πρώτο δίμηνο που ακολούθησε την εναλλαγή στο κυβερνητικό «τιμόνι» του ελληνικού καπιταλισμού ήταν αποκαλυπτικό για τη συνέχεια της αστικής πολιτικής. Παρά την καλοκαιρινή περίοδο, η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε από το πρώτο διάστημα την αποφασιστικότητά της να κλιμακώσει την αντιλαϊκή πολιτική προς όφελος της υποβοήθησης της καπιταλιστικής κερδοφορίας. 

67 χρόνια «σύμμαχοι» στο ΝΑΤΟ


Ελλάδα - Τουρκία

Το ΝΑΤΟ στις 20 Σεπτέμβρη 1951 αποφάσισε την ταυτόχρονη ένταξη των δύο χωρών στη λυκοσυμμαχία. Το γεγονός αυτό είναι μια αφορμή για να αναδειχθούν οι καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα μας από την ένταξη αυτή. Κατά την ίδρυση του ΝΑΤΟ (Απρίλης 1949), η Ελλάδα δεν κλήθηκε να γίνει ιδρυτικό μέλος του, αν και κατέχει χώρο στρατηγικής σημασίας στην ευρύτερη περιοχή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ.