Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

ΌΧΙ στη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις του θανάτου

Η ΝΔ παραμονές Χριστουγέννων, κατέθεσε στη Βουλή τη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων, που υπεγράφη τον περασμένο Οκτώβρη με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Πομπέο. Οι υπογραφές τής συμφωνίας έπεσαν ενώ η Αθήνα είχε μετατραπεί σε φρούριο, με αποκλεισμένο το

«Μπορεί να επιβιώσει» κι ένας «άριστος» με 200 ευρώ μηνιαίως;

Ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Αναπτύξεως και Επενδύσεων, της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, είπε, με αφορμή ερώτηση για το κατώτατο εγγυημένο εισόδημα: 
«...είναι η μελέτη που λέει ότι αν έχει κάποιος 200 ευρώ τον μήνα εισόδημα μπορεί να επιβιώνει.  

“Έξω από δω μπορείτε να είστε Μουσουλμάνες, εδώ όχι! Εδώ είστε Χριστιανές”

 Καταπίεση, σεξουαλική παρενόχληση και βρωμιά καταγγέλλουν μετανάστριες στην Πέτρου Ράλλη
Μαρτυρίες φρίκης και πολλαπλών μορφών αυταρχισμού και κακοποίησης μεταφέρουν κρατούμενες μετανάστριες στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη, μέσα από μαρτυρίες και επιστολή που δημοσιοποίησε η Πρωτοβουλία: Το σπίτι των γυναικών για την ενδυνάμωση και τη χειραφέτηση.

Η κανονικότητα που αξιώνουν απαιτεί να ζούμε με μειωμένες απαιτήσεις και σε συνθήκες φτώχειας

Η «βιώσιμη ανάπτυξη» της ΝΔ που είναι μια παραλλαγή του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ «ανάπτυξη για όλους» έχει για βάση όλους τους «μνημονιακούς» νόμους, τις δεσμεύσεις  προς το κεφάλαιο για λιτότητα διαρκείας και τις αντιλαϊκές ρυθμίσεις που εκφράζονται σήμερα μέσα από το «επιτελικό» κράτος.
Το αυταρχικό δόγμα «νόμος» και «τάξη» έρχεται σε μια περίοδο που η λαϊκή αγανάκτηση βρίσκεται  αγκαλιά με την απογοήτευση ύστερα από τα τεσσεράμισι χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και έχει σκοπό  να δημιουργήσει κλίμα «σιγής νεκροταφείου» ώστε να μην αμφισβητηθούν παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Αναποτελεσματική λύση τα αρματαγωγά για προστασία προσφύγων από τον χιονιά

Η αποστολή δύο αρματαγωγών προκειμένου να προστατευτούν πρόσφυγες και μετανάστες από το χιονιά που αναμένεται αποτελεί πρόσκαιρη και αναποτελεσματική λύση. Συνιστά πρόκληση για τους ίδιους τους ανθρώπους αυτούς και για τους κατοίκους του νησιού από τη μεριά της κυβέρνησης, καθώς η πολιτική της είναι αυτή που εγκλωβίζει κατά χιλιάδες ανθρώπους σε άθλιες συνθήκες στο νησί.
  • Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να ναυλώσει πλοία για τη μεταφορά όλων των υπεράριθμων μεταναστών εντός κι εκτός ΚΥΤ σε δομές με ανθρώπινες συνθήκες στην ενδοχώρα.

Ενεργειακά πυράνχας

Με μια πιρόγα δεν διασχίζεις τη Μεσόγειο. Ούτε στο Αιγαίο μπορείς να αρμενίσεις μ’ αυτήν. Ακόμα κι αν καβαλήσεις τους στίχους που μελοποίησε ο τεράστιος κι απέθαντος Θάνος, ακόμα κι αν ξέρεις γκέμια ατίθασα να κρατάς, το πελώριο ερώτημα παραμένει στην αιματηρή του θέση: Πώς να δεθεί η Μεσόγειος με σχοινιά;

Να φωτιστεί η διέξοδος που θα ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού

  Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση για τα Φώτα:
  «Χρόνια Πολλά! Με ευχές να φωτιστεί η διέξοδος που θα ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας για μόρφωση, δουλειά, ειρήνη, ευημερία».

Το ποδαρικό...

Μέσα στη βιασύνη της κυβέρνησης, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη «αριστερή», να αποτελειώσει τη βρώμικη δουλειά και να κάνει πράξη τα πιο τρελά όνειρα της ΕΕ και της εργοδοσίας, όπως ενδεικτικά:
  • Να επιβάλλει το δόγμα «νόμος και τάξη» για να διευκολύνει το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Τα Θεοφάνεια


«Φύγετε να φύγουμε κι έφτασε ο Τουρλόπαπας με την αγιαστούρα του και με τη βρεχτούρα του».

Τα Θεοφάνεια είναι η τελευταία γιορτή του Δωδεκαήμερου και οι καλικάντζαροι «από δω παν’ οι άλλ’». Φουρλάτισαν όλες αυτές τις μέρες και τις νύχτες, έδωσαν πήραν, έκαναν και τι δεν έκαναν και τώρα… άιντε στο καλό. Τι μένει; «ουχ, καλμέρα σ’. Εφ’γαν αυτοί;

Συνεχίζεται η καταστολή στη Χιλή και με το νέο χρόνο

Ποδαρικό για το 2020 με διαδηλώσεις έκαναν χιλιάδες Χιλιανοί την Παρασκευή, παρά τις διαβεβαίωσεις του προέδρου Πινιέρα περί σταδιακής αποκατάστασης της “κοινωνικής ειρήνης” στη χώρα.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ιταλίας του Σαντιάγο, που έχει μετονομαστεί από τους διαδηλωτές “Πλατεία Αξιοπρέπειας”.

 “Νάτοι, αυτοί είναι που σκοτώνουν χωρίς λόγο”, φώναζαν οι συγκεντρωμένοι μπροστά στη θέα των καραμπινιέρων στη διασταύρωση

Ο ΔΣΕ μπαίνει στην Αράχοβα


Τμήματα του Αρχηγείου Ρούμελης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας μπαίνουν στην Αράχοβα, 6/1/1948.

Ο ΔΣΕ στη Ρούμελη

Στη Ρούμελη οι πρώτοι αντάρτες παρουσιάστηκαν στην περιοχή των Δήμων Κτημενίων, Δολόπων του Νομού Ευρυτανίας. Καταδιωκόμενοι από Θεσσαλία και Ρούμελη, αλλά και από το Μπούλκες.

Η πρώτη του δημόσια συγκέντρωση του ΚΚΕ


Στο θέατρο «Διονύσια» της Αθήνας το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδας (μετέπειτα ΚΚΕ) πραγματοποιεί την πρώτη του δημόσια συγκέντρωση, 6/1/1919

Στον «Ριζοσπάστη» στις 7/1/1919, διαβάζουμε:
  «Με μεγάλην επιτυχίαν εωρτάσθη χθες το απόγευμα εις τα ”Διονύσια” η πανηγυρική εμφάνισις του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος της Ελλάδος. Το θέατρον είχε καταλλήλως  διακοσμηθή με εικόνας του Μαρξ, του Ζωρές και του Λήμπνεχτ και εις την είσοδον είχεν αναρτηθή και εκυμάτιζε μεγαλοπρεπής μία κατακόκκινη σημαία.