Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Οι συνταξιούχοι παλεύουν για επιστροφή των κλεμμένων

Οι συνταξιούχοι παλεύουν για επιστροφή των κλεμμένων και όχι 13η σύνταξη καρικατούρα, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής, μιλώντας για το νομοσχέδιο των 120 δόσεων. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση ζητά από το λαό να συνεχίσει να θυσιάζεται για να πάρει κάποιο επίδομα, δηλαδή να συνεχιστεί η αντιλαϊκή πολιτική των «ματωμένων» πρωτογενών πλεονασμάτων και οι λακές οικογένειες να επιβιώνουν με επιδόματα.

Αντιγράφοντας το κόμμα μπαμπά


«Δυο γάιδαροι μαλώνανε... »

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ - ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Μια προκλητική ψευτοαντιπαράθεση πάνω στα ερείπια των εργασιακών δικαιωμάτων που άφησαν από κοινού οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και η σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ανακάμψει η κερδοφορία του κεφαλαίου, έστησαν την Κυριακή Αλ. Τσίπρας και Κυρ. Μητσοτάκης.

«Για την Ευρώπη του Σοσιαλισμού»

Νέο προεκλογικό σποτ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές του 2019, με τίτλο «Για την Ευρώπη του Σοσιαλισμού», στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι Κομμουνιστικών Κομμάτων και από άλλες χώρες της Ευρώπης (ΚΚ - Ιταλία, ΚΚ των Εργαζομένων Ισπανίας, ΚΚ Σουηδίας).

Σάπιες «αξίες» και «αρχές»...

Η τελευταία Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, με τη λεγόμενη «Διακήρυξη του Σιμπίου», επιβεβαιώνει τον βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα της λυκοσυμμαχίας του κεφαλαίου. Χέρι χέρι σοσιαλδημοκράτες (μαζί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), νεοφιλελεύθεροι, ευρωσκεπτικιστές και ακροδεξιοί, όπως ο Κουρτς, ο Σαλβίνι και ο Ορμπαν, ηγέτες των Βαλτικών χωρών, που υμνούν τους φασίστες των SS, υπέγραψαν μεταξύ άλλων την εξής αντικομμουνιστική διακήρυξη:

Με τη βούλα της ΕΕ σμπαραλιάζουν από κοινού τον εργάσιμο χρόνο


ΣΥΡΙΖΑ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Για άλλη μια φορά, ο κουρνιαχτός που σήκωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ γύρω από τα Εργασιακά στοχεύει στο να κρύψει τη στρατηγική τους ταύτιση στην εφαρμογή πολιτικών με τη βούλα της ΕΕ, με τις οποίες τσακίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων σε όλα τα κράτη - μέλη της λυκοσυμμαχίας, για τη στήριξη των κερδών του κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τα «αναπτυξιακά μέτρα ελάφρυνσης», που ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα, συνιστούν «αλλαγή πολιτικής»

  • Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τα «αναπτυξιακά μέτρα ελάφρυνσης», που ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα, συνιστούν «αλλαγή πολιτικής» σε σχέση με όσα βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια με τα μνημόνια και ότι «τώρα που τελείωσε η εποπτεία», μπορεί με την πολιτική της να ανακουφίσει «τους πολλούς». Είναι έτσι;

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στον «ΑΝΤ1»

- Κύριε Κουτσούμπα, όλοι σας συμπαθούν. Δεν έχω ακούσει δημοσιογράφο που να πει ότι δεν συμπαθώ τον Κουτσούμπα και λένε: Το ΚΚΕ καλά τα λέει, αλλά δεν είναι εφικτά, έχουν σταθερές απόψεις, δεν είναι κωλοτούμπες, αλλά δεν μπορούν να εφαρμοστούν αυτά που λέει.

- Αυτό είναι ένα το κρατούμενο. Όταν ένας άνθρωπος βλέποντας και κρίνοντας όσο γίνεται αντικειμενικά μια πραγματικότητα και βλέπει ότι υπάρχει μια σταθερότητα, μια συνέπεια, μια αλήθεια σε αυτά που λέμε, πρέπει να κάνει και το βήμα παραπέρα.

Πρωτοφανές επεισόδιο αυταρχισμού στο Σ. Ζαριανόπουλο

Σε ένα πρωτοφανές επεισόδιο αυταρχισμού, το πρωί της Δευτέρας ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος δέχθηκε επίθεση αστυνομικών στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Κατά την είσοδο του νυν ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και υποψηφίου δήμαρχου Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στο κτίριο, όπου θα πραγματοποιούσε προγραμματισμένη περιοδεία