Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Ο Γράμμος μας

 
Να θυμασαι τον Γραμμο μας του λαου το λημερι

που κραταει στον κορφο του την ψυχη σου ακεραιη
και προσμενει τον ανεμο που ξανα θε να φερει
μια φλογα στα ματια κι ενα οπλο στο χερι

Με πυρηνικά στη Λευκορωσία και νέο δόγμα εξωτερικής πολιτικής κλιμακώνει η Ρωσία


Με φόντο τη συνεχή ενίσχυση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη και την επικείμενη ένταξη της Φινλανδίας στη λυκοσυμμαχία

Με τις ρωσικές εξαγγελίες για ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, την ίδια ώρα που ενισχύονται συνεχώς οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις στην «ανατολική πτέρυγα» της λυκοσυμμαχίας, όπως και τις επαναλαμβανόμενες επισημάνσεις της Μόσχας ότι τα κράτη του ΝΑΤΟ αποτελούν μέρος του πολέμου στην Ουκρανία, αναδεικνύονται όλο και πιο έντονα το βάθος και οι προοπτικές κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας στην Ανατολική Ευρώπη τα χρόνια που έρχονται.

ΚΚΕ: Μόνη επιλογή κάθε αριστερού και προοδευτικού ανθρώπου


 Στις 21 Μάη πραγματοποιούνται οι βουλευτικές εκλογές, που το αποτέλεσμά τους θα πρέπει να βρει τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα όσο το δυνατόν περισσότερο ανίσχυρα, για να μην μπορούν να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα.

Σε αυτή την προσπάθεια θα συμβάλω και εγώ, πρώτη φορά σαν υποψήφιος. Το ΚΚΕ μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του στην Ηλεία. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα.

«Φυσάει ένας αέρας που σαρώνει»!


 Ολα ξεκίνησαν σαν σήμερα, κάποια μακρινή 1η Απριλίου, από κάτι ψεύτες Κέλτες ψαράδες. Αρχιζε τότε η εποχή του ψαρέματος κι επειδή δεν κατάφερναν να πιάσουν ψάρια, αποφάσισαν να λένε τερατώδη ψέματα για τα δήθεν γεμάτα δίχτυα τους.

«Προστασία της μητρότητας» τόσο όσο εξυπηρετεί τους εργοδότες


ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

 Μια αποκαλυπτική ματιά στην ατζέντα που προβάλλουν προεκλογικά

 Η κυβέρνηση δεν χάνει ευκαιρία να διαφημίζει τις πρωτοβουλίες της για την «εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» και την «ενδυνάμωση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας».

Δικάζονται ο Νίκος Καζαντζάκης (ερήμην) και ο Δημήτρης Γληνός


Πότε και γιατί έγινε η δίκη Γληνού — (Καζαντζάκη;)

Στις σχετικές στήλες εφημερίδων και ιστολογίων αναφέρεται ότι σαν σήμερα 3 Απρίλη του 1928 έγινε η δίκη Γληνού – Καζαντζάκη. Το γεγονός δεν είναι ακριβώς έτσι. Εχει δύο λάθη η συγκεκριμένη αναφορά.

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα από τις «κοιλάδες των Τεμπών» στους χώρους δουλειάς

 
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Οταν τα μέτρα ασφαλείας περικόπτονται μαζί με το προσωπικό

Σχεδόν ένας χρόνος έχει περάσει από το βράδυ της 9ης Απρίλη, όταν γύρω στις 9.30 μ.μ. μια μεγάλη έκρηξη στις χερσαίες εγκαταστάσεις των Πετρελαίων Καβάλας αναστάτωνε όλη την πόλη και φυσικά τους εργαζόμενους του εργοστασίου. Πολλοί ήταν άλλωστε οι απολυμένοι εργαζόμενοι που έσπευσαν στο εργοστάσιο και ξενύχτησαν βλέποντας τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη με τις φλόγες, από την πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη.

Η οργή να γίνει ανατροπή!


Την Τετάρτη 10 Μάη θα πραγματοποιηθούν οι φετινές φοιτητικές εκλογές. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, μαζί με χιλιάδες αγωνιστές φοιτητές και φοιτήτριες σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας, καλούν σε μαζική στήριξη των ψηφοδελτίων της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας».

Ε, δεν τους λες και κομμουνιστές…

 
«Ωστόσο, δεν βλέπουν αυξημένο πολιτικό κίνδυνο στην Ελλάδα…. καθώς τα μεγάλα κόμματα φαίνεται να αναγνωρίζουν τα οφέλη των καλών σχέσεων με τους θεσμούς της ΕΕ, του Ταμείου Ανάκαμψης, της επιστροφής της οικονομίας σε πλεονάσματα και της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας. Συνεπώς αυτό που κοιτούν οι οίκοι αξιολόγησης, δεν είναι το πιθανό “χρώμα” ή η σύνθεση της κυβέρνησης, αλλά το γεγονός ότι θα υπάρξει συνέχιση των πολιτικών και της βελτίωσης της δημοσιονομικής πορείας της Ελλάδας».

Θράσος

 
Σε πρωινή εκπομπή του «Mega» έγινε ο εξής σουρεαλιστικός διάλογος ανάμεσα στον Π. Σκουρλέτη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους δημοσιογράφους:

«Σκουρλέτης: Και το ΚΙΝΑΛ και ο Γιάνης Βαρουφάκης και το ΚΚΕ καλούνται να τοποθετηθούν πάνω σε συγκεκριμένα προγραμματικά ζητήματα.

Δημοσιογράφος: Το ΚΚΕ το έχει απορρίψει, μη βάζουμε το ΚΚΕ...

Σκουρλέτης: Αφήστε να το πει το ΚΚΕ.

Ούτε Φράκτες, ούτε “Σπιναλόγκες”

 
Κάντε την πράξη:
Από τα 214 χλμ που είναι η συνοριογραμμή στον Εβρο, αφαιρέστε τα 40 χλμ του φράκτη, συν τα 40 χλμ της επέκτασης που υπέγραψε ο κ.Μητσοτάκης με τους καλούς εργολάβους. Ο,τι περισσεύει είναι ο προεκλογικός σανός και το ακροδεξιό δηλητήριο που βλέπει στους μετανάστες τους “εισβολείς” ενώ στις αντιμεταναστευτικές συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας και στις Ηellenic Train τους “σωτήρες”.

Τι επιβεβαιώνει η Ετήσια Εκθεση Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης και Ελέγχου Χρονικής Περιόδου 2021 του ΕΔΣΝΑ

 
Στις αρχές του μήνα εντοπίστηκε, χωμένη κάπου στις ιστοσελίδες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εκθεση για λογαριασμό του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), του διαδημοτικού Συνδέσμου για την επεξεργασία και διάθεση των απορριμμάτων στην Αττική, με έτος αναφοράς το 20211.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 03/04/1469

Γεννιέται ο πολιτικός στοχαστής από τη Φλωρεντία Νικολό Μακιαβέλι.

03/04/1770

Γεννιέται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, οπλαρχηγός της Επανάστασης του 1821