Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Αρνητές


Αρνητές έχουμε πολλούς,  Αρνητές Κορονοϊού,  Αρνητές Εμβολίου, Αρνητές Μάσκας, Αρνητές Απογραφή.

Αυτοί όμως είναι οι νέοι αρνητές υπάρχουν όμως και οι παλιοί... 

Σχόλιο φίλου που είδε την ταινία... "Καλάβρυτα 1943".


Σχόλιο φίλου που είδε την ταινία...
 
"Ταινία "Καλάβρυτα 1943".
Ξεκινάμε με την τιτλοφόρηση μιας ταινίας.
Ούφ..

Αγώνας μαζί με τον λαό


Απευθύνομαι σ' όλους τους συναδέλφους, που υπηρετήσαμε και υπηρετούν σήμερα στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.). Ολους εκείνους που προέρχονται από λαϊκές οικογένειες μισθωτών εργαζομένων, βιοπαλαιστών αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και αλιέων. Ολους όσοι ανησυχούν, αγανακτούν και δεν συμβιβάζονται με τη σημερινή κατάσταση.

Ο αγώνας για το δίκαιο θα συνεχίζεται όσο υπάρχουν άνθρωποι


ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΒΡΙΑΝΟ

Λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα της παράστασης του Γιάννη Καλαβριανού «Μικροί πυροβολισμοί μέσα στη νύχτα», στο Θέατρο Τέχνης, που είναι μια ελεύθερη μεταφορά της νουβέλας «Μίχαελ Κόλχαας» του Χάινριχ Φον Κλάιστ, συζητάμε μαζί του για θέματα που συμπίπτουν εν πολλοίς με εκείνα στα οποία εστιάζει και το έργο.

Να προσληφθούν άμεσα σχολικοί νοσηλευτές στα σχολεία


 Περισσότερο από δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μεσούσης της εκρηκτικής κατάστασης που διαμορφώνει η εξέλιξη της πανδημίας, οι γονείς παιδιών που χρειάζονται σχολικούς νοσηλευτές εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, καθώς τα σχολεία στερούνται τους απαιτούμενους σχολικούς νοσηλευτές.

Δεν θα επιτρέψουμε να σβήσουν από τον χάρτη το Λαζαρέτο ως Ιστορικό Τόπο, ούτε να διαστρεβλώνουν την Ιστορία του!


Συντρόφισσες και σύντροφοι,

φίλες και φίλοι,

«Εδώ σωπαίνουν τα πουλιά, σωπαίνουν κι οι καμπάνες, σωπαίνει κι ο πικρός ρωμιός μαζί με τους νεκρούς του»…

Ο δρόμος για το Λαζαρέτο όπως τον βίωσαν οι μελλοθάνατοι


Μήνας Νοέμβρης, 1947. Πάνω απ’ τις αγγλικές φυλακές της Κέρκυρας βαριά μελανιασμένα σύννεφα προμηνούν καταιγίδα. Κάθε μέρα πέφτει από νωρίς βαθύ σκοτάδι στα υγρά κελιά- ψυγεία. Βροχή κι αέρας, αέρας και βροχή. Οι τοίχοι υγροί, παγεροί. Τουρτουρίζεις.

«Ο ύπνος όμως δεν έρχεται με το ξάπλωμα, γι’ αυτό το ρίχνουμε στο κουβεντολόι».

Ρεαλιστικό είναι ό,τι συμφέρει τον λαό μας


- Η επίσκεψή σας στα Χανιά ήταν σε μια περίοδο που παρατηρείται νέα έξαρση της πανδημίας, ενώ, εδώ και αρκετό καιρό, σημειώνεται μια στασιμότητα στο θέμα των εμβολιασμών, με ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας να μη θέλει να εμβολιαστεί. Πώς το ερμηνεύετε εσείς αυτό; Γιατί αυτή η άρνηση;

Μύθοι και αλήθειες για την «4ήμερη εργασία» και τον «35ωρο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας»


Ελαστικά ωράρια, «διευθέτηση» του εργάσιμου χρόνου και επιδότηση των επιχειρήσεων με κρατικό χρήμα δείχνουν τα «πειράματα» και η «διεθνής εμπειρία»

Την ίδια ώρα που με κάθε τρόπο από τη μεγαλοεργοδοσία και τις κυβερνήσεις όλων των «αποχρώσεων», στην Ελλάδα και διεθνώς, γενικεύεται η επίθεση στον σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, βαθαίνει η «ευελιξία» και εντείνεται η εκμετάλλευση, διάφορα αστικά επιτελεία εμφανίζονται να θέτουν θέμα «4ήμερης εργασίας», «35ωρης εργάσιμης βδομάδας» κ.λπ.

Να μη μετατραπεί η Ελλάδα σε τάφο των ξεριζωμένων


Να μην μετατραπεί η Ελλάδα σε τάφο των ξεριζωμένων

 Το νέο περιστατικό με το πολύνεκρο δυστύχημα στην Εγνατία οδό, όπου έχασαν τη ζωή τους επτά μετανάστες και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν σοβαρά, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η πολιτική του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, των επαναπροωθήσεων και της άγριας καταστολής σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ, μετατρέπουν την Ελλάδα σε φυλακή ή τάφο των ξεριζωμένων.

Οι απλές κλίνες που «βαφτίζονται» ΜΕΘ και η πραγματικότητα


Τις τελευταίες μέρες ακούμε από επίσημα χείλη ότι είναι ασφαλές να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, ότι «αν σε μία απλή κλίνη άλλης κλινικής προσαρτήσουμε έναν αναπνευστήρα και ένα μόνιτορ μετατρέπεται σε κλίνη ΜΕΘ» και ότι όλες οι κλίνες που «βαφτίστηκαν» ΜΕΘ «πληρούν όλες τις προδιαγραφές»...

Η απόφαση για την συνέχιση των τραγελαφικών «αρχαιρεσιών» στο εργοδοτικό σωματείο της Cosco αποτελεί επικίνδυνο προηγούμενο

 
Στις 18/11/2021 συζητήθηκε ενώπιον της Προέδρου Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών, κυρίας Χαρίκλειας Ζώη, το αίτημα πέντε λιμενεργατών στην COSCO, για έκδοση προσωρινής διαταγής που να αναστέλλει τις αρχαιρεσίες του σωματείου: «Συνδικάτο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στις προβλήτες II και ΙΙΙ Πειραιά». Μάλιστα υπέρ των αιτούντων λιμενεργατών, οι οποίοι είναι μέλη του παραπάνω σωματείου, άσκησε πρόσθετη παρέμβαση το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


21/11/1694

Γεννιέται ο κορυφαίος Γάλλος συγγραφέας και διανοούμενος της Αναγέννησης Βολτέρος (φιλολογικό ψευδώνυμο του Φρανσουά Μαρί Αρουέ).

21/11/1811

Πεθαίνει ο Γερμανός δραματουργός και ποιητής της ρομαντικής σχολής Χάινριχ φον Κλάιστ.