Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Για να μην ξεχνάμε

1999                                             2022
  
Το πρόσχημα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τους -επί 78 ημέρες- βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας ήταν «η προστασία των μειονοτήτων από την εθνοκάθαρση». Ένα από τα σημερινά προσχήματα της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί «η προστασία από τη γενοκτονία». Οι ρόλοι εναλλάσσονται. Θύματα παραμένουν οι λαοί.

Επιχείρηση «Bodyguard-2»!


Ο Συνταγματάρχης Ειδικών Δυνάμεων Γρ.Πανουργιάς μιλά για το ρωσικό σχέδιο στην Ουκρανία

Επιχείρηση «Bodyguard-2»

Ο στρατηγικός ελιγμός του Πούτιν για να ενώσει το Ντονμπάς με την Κριμαία.

θηλιά στο «λαιμό» της κοινωνίας: Ιδιωτικό χρέος 250 δισ. ευρώ


Η βαθιά καπιταλιστική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει οδηγήσει και στην εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους στη χώρας μας. Το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα βρίσκεται στα 250 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ.

Μπλόκο σε αμαξοστοιχία με αμερικανοΝΑΤΟικό στρατιωτικό υλικό από ΚΚΕ και ΚΝΕ


Μπλόκο σε αμαξοστοιχία, που μεταφέρει αμερικανοΝΑΤΟικό στρατιωτικό υλικό και οχήματα μάχης, έστησαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στην έξοδο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας δίνουν υπερσύγχρονες κατοικίες στους εργαζόμενους ΔΩΡΕΑΝ


Στα πλαίσια του νέου πενταετούς προγράμματος οικονομικής ανάπτυξης, αποφασίσθηκε στο 8ο συνέδριο του Κόμματος, η κατασκευή 50.000 κατοικιών για εργαζόμενους στην πρωτεύουσα, με τη δημιουργία νέων συνοικιών με όλες τις προδιαγραφές του σύγχρονου αστικού σχεδιασμού!

Την Τετάρτη 6 Απρίλη απεργούμε!

*

Δεκάδες λόγους έχει για να απεργήσει κάθε εργαζόμενος την Τετάρτη 6 Απρίλη, να δώσει το «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, να κάνει υπόθεσή του την οργάνωση της μεγάλης αυτής μάχης, συσπειρωμένος στο σωματείο του. Να συμβάλει στην άνοδο της διεκδίκησης σε κάθε χώρο δουλειάς, ώστε από την επομένη της απεργίας να βρεθεί η εργατική τάξη «ένα μπόι ψηλότερη», να έχει δοθεί ένα σαφές μήνυμα, ένα «ως εδώ!».

«Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών»

*

«Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος», το διάβασαν στην Ουκρανία και το έκαναν πράξη.

Βίντεο από την πόλη Μπούκα, ο ένας "νεκρός" σηκώνει το χέρι του, ενώ ο άλλο; "νεκρός" αλλάζει θέση και κάθεται, αμέσως με το που περνά από μπροστά του το αυτοκίνητο, που το βιντεοσκοπεί .Κάτι το οποίο φαίνεται αν κοιτάξει κάποιος στον καθρέπτη του αυτοκινήτου.

Προστάτης του λαού και των δικαιωμάτων του ο Ζελένσκι;

 
Τις τελευταίες μέρες σηκώθηκε κουρνιαχτός στα αστικά ΜΜΕ και κόμματα ότι προσβλήθηκαν οι «δυτικές μας αξίες» από την απόφαση να μην παραστούν οι βουλευτές του ΚΚΕ κατά την επερχόμενη ομιλία του Ζελένσκι προς την ελληνική Βουλή. Εγινε λόγος για «ελληνικά παράδοξα», «...ενός εχθρικού προς τη δημοκρατία κόμματος που παριστάνει το προοδευτικό και έχει κατά κόρον στηρίξει αυταρχικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα», «...Από μια άποψη αυτή είναι και η στάση που αρμόζει στο Κόμμα: Να καταγραφεί στους απόντες».

Μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια μπορεί να επιβάλουν μόνο οι αγώνες του λαού!


 Μέτρα για την ανακούφιση από την ακρίβεια μπορεί να επιβάλουν τώρα μόνο οι αγώνες του λαού!

Ακρίβεια: Πόλεμος που ξεκίνησε πριν τον πόλεμο

Οι αυξήσεις στην Ενέργεια, σε βασικά είδη κατανάλωσης δεν ήρθαν τώρα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


05/04/1822

Αρχίζουν οι φοβερές σφαγές της Χίου από τους Τούρκους.