Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 17 Απριλίου 2022

10 χρόνια χωρίς τον Δημήτρη Μητροπάνο


10 χρόνια συμπληρώνονται στις 17 Απρίλη, από τη μέρα που σίγησε η πηγαία λαϊκή φωνή του μεγάλου ερμηνευτή, Δημήτρη Μητροπάνου.

Νέα προσπάθεια εγκλωβισμού του λαού σε κάλπικα διλήμματα

Δεκέμβρης 2018, κεντρική Γαλλία: Από την «αντιμετώπιση» μαθητών που αντιδρούσαν στα προβλήματα των σχολείων τους, επί «δημοκράτη» Μακρόν

ΓΑΛΛΙΑ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 Μακρόν και Λεπέν κονταροχτυπιούνται ενώ «τρέχει» συνολικά η αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού

Η «προοδευτική» εξαπάτηση στην υπηρεσία της καπιταλιστικής βαρβαρότητας


3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ
 
Την ξαναζεσταμένη σούπα της ...«προοδευτικής» καπιταλιστικής βαρβαρότητας παρουσιάζει για άλλη μια φορά ως «φρέσκα κουλούρια» ο ΣΥΡΙΖΑ, από το 3ο Συνέδριο που ξεκίνησε την Πέμπτη.

Αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας


Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας, συνεχίζεται. Η σύγκρουση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ με την καπιταλιστική Ρωσία εγκυμονεί κινδύνους γενίκευσης και η Ελλάδα είναι χωμένη “μέχρι το λαιμό” στο πλευρό του ευρωατλαντισμού.

Ολοι την Κυριακή 1η Μάη στην απεργιακή συγκέντρωση


"..Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε.."

Ελπίδα η πάλη των λαών!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μάη, στο Σύνταγμα, στις 10.30 π.μ.

Ο Νίκος Ζαχαριάδης παιδαγωγεί με το παράδειγμα της θυσίας του Νίκου Μπελογιάννη τους ΕΠΟΝίτες και τις ΕΠΟΝοπούλες


 «Αξιος κουκουές, αητός, πραγματικός μπολσεβίκος, οδηγητής και μπροστάρης»

Αξημέρωτα, αχάραγα, μακριά ακόμη το αυγινό φως με την ρόδινη ανταύγειά του, κατάσαρκα σκεπάζει το σώμα σαν πέπλο αγωνίας η υγρασία του αφανέρωτου πρωινού. Ο προαποφασισθέντας και προαναγγελθέντας θάνατος του λαϊκού αγωνιστή επιβεβαιώνεται φρικτά από τον ξερό κρότο που «ξερνούν» οι δολοφονικές σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος.

Η «πλύση» και το «σιδέρωμα» της σκέψης στην επιλογή «ληστή»

 

Αποσπάσματα από την εισαγωγική παρέμβαση του Ελισαίου Βαγενά, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνου του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, στη διαδικτυακή εκδήλωση της ΔΗΠΑΚ ΑΕΙ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Βασικά σημεία κριτικής του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τον ΕΟΠΥΥ


 Κείμενο του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ

Πρόσφατα η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε στη «διαβούλευση» σχέδιο νόμου με τον βαρύγδουπο τίτλο «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις».

Το ΚΚΕ απλώνει το χέρι σε όποιον θέλει να σηκωθεί όρθιος


 Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Από δω από τη Θεσσαλονίκη, την πόλη που πριν από 23 χρόνια έγινε η πόλη - σύμβολο της λαϊκής πάλης ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, δυναμώνουμε τον αγώνα για να σταματήσει η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Η συνέχιση της δημοσιογραφίας με άλλα, «βίαια» μέσα


Μία από τις πιο κλισέ φράσεις των ημερών είναι ότι «το πρώτο θύμα του πολέμου είναι η αλήθεια». Αυτό, βέβαια, προϋποθέτει η αλήθεια να μην αποτελεί θύμα τον καιρό που προηγείται και έπεται του πολέμου… Πιο ακριβές θα ήταν να πούμε ότι, όπως «ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα, βίαια μέσα», έτσι και η αστική δημοσιογραφία σε καιρό ιμπεριαλιστικού πολέμου συνεχίζει να κάνει το ίδιο που έκανε και σε καιρό ιμπεριαλιστικής ειρήνης, αλλά με πιο «βίαιο» τρόπο.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 17/04/1194

Ενθρονίζεται για δεύτερη φορά βασιλιάς της Αγγλίας ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος.