Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Η προφητεία του Αστερίξ

                                                                Η προφητεία του Αστερίξ

 Ελληνοφρένεια: http://bit.ly/ellinofreneia

Μητροπολίτης Μόρφου

“Προετοίμαζαν τις μάζες για τον κορονοϊό, με τον Αστερίξ!”

Προσωρινή συμφωνία με βασικά χαρακτηριστικά της ιμπεριαλιστικής «ειρήνης»


Η πρόσφατη πολεμική σύγκρουση Αζερμπαϊτζάν κι Αρμενίας, που κράτησε για πάνω από 40 μέρες, αιματοκυλώντας τους λαούς και πρώτα απ' όλα τη νεολαία αυτών των δύο πρώην σοβιετικών Δημοκρατιών, οφείλονταν στην αντιπαράθεση διαφορετικών σχεδιασμών των αστικών τάξεων, καθώς και στην κοινή επιδίωξη τους σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης να ενισχύσουν το στείρο και επικίνδυνο έδαφος των εθνικισμών και της αλληλοσφαγής των λαών, για να μην κλονιστεί η εξουσία τους.

Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία


Στο πλευρό τους και σωματεία εργαζομένων
(Βίντεο)

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Πέμπτης, στο πλαίσιο της σημερινής μέρας δράσης των υγειονομικών, από τους εργαζόμενους των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, «ΑΧΕΠΑ» και «Θεαγένειο», ενώ ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Κινητοποιήσεις έγιναν ακόμη στα νοσοκομεία Παπανικολάου και Παπαγεωργίου, ενώ δράσεις έγιναν και από σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα της Θεσσαλονίκης. (διαβάστε παρακάτω).

26 Νοέμβρη απεργούμε


26 Νοέμβρη απεργούμε

Για την προστασία της υγείας, για μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για τις ανατροπές στη ζωή και στα δικαιώματα μας, για το ωράριο και τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας!

Επιχειρούν να φέρουν τις “ανατροπές του αιώνα”.

Χωρίς άλλη καθυστέρηση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας


 Όλοι καταλαβαίνουμε πως βρισκόμαστε πραγματικά μπροστά σε έκτακτες, κρίσιμες στιγμές με ορατό τον κίνδυνο η εξάπλωση της πανδημίας να πάρει ακόμα πιο ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Κρίσιμες, γιατί το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται ένα βήμα πριν την παντελή κατάρρευση. Κρίσιμες, γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης και χιλιάδες επαγγελματίες λίγο πριν την καταστροφή. Κρίσιμες, γιατί πλέον δε στεκόμαστε στα χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, αλλά στους δεκάδες νεκρούς!

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα 47 χρόνια από την εξέγερση


Νοέμβρης 1973 - Νοέμβρης 2020

Το Πολυτεχνείο ζει στην πάλη για την ανατροπή!

 

47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι στις κρίσιμες στιγμές καθοριστικό ρόλο μπορεί να παίξει η παρέμβαση του λαού!

Κυνικές ομολογίες


«Αν βάζαμε οριζόντια 72ωρο τεστ για είσοδο το καλοκαίρι, θα έμπαιναν στην Ελλάδα μόλις 100.000 τουρίστες αντί για 4,4 εκατομμύρια». Αυτήν την κυνική ομολογία έκανε την Τρίτη σε συζήτηση στη Βουλή ο υπουργός Τουρισμού, επιβεβαιώνοντας «πανηγυρικά» τους όρους με τους οποίους έγινε το άνοιγμα του Τουρισμού τους προηγούμενους μήνες, που δεν ήταν άλλοι από τα «πρωτόκολλα» του κέρδους μεγαλοξενοδόχων, tour operators, αεροπορικών ομίλων και εφοπλιστών.

ΣΦΕΑ Κάλεσμα συμμετοχής στην πορεία του Πολυτεχνείου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

47 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ την ΕΞΕΓΕΡΣΗ του ΝΟΕΜΒΡΗ του 1973

Ο ΑΓΩΝΑΣ για «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Απαντάμε συλλογικά και από κάθε μετερίζι στα σχέδια κυβέρνησης - εργοδοσίας


Δηλώσεις δικηγόρων που ασχολούνται ενεργά με το Εργατικό Δίκαιο

Θέλουν να ξεμπερδεύουν από τα ταξικά σωματεία

Βασίλης ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ, δικηγόρος, υποψήφιος διδάκτωρ Εργατικού Δικαίου

Είναι να αναρωτιέται κανείς τι έχει απομείνει στο Εργατικό Δίκαιο μετά από τόσες, κυριολεκτικά δεκάδες, νομοθετικές παρεμβάσεις - ακόμα και στον σκληρό πυρήνα του Εργατικού Δικαίου (κατάργηση αρχή εύνοιας, Συλλογικές Συμβάσεις, διαμόρφωση αποδοχών, ΠΥΣ 6/2012 κ.λπ.).

Ο ΟΑΣΘ αποτελεί εστία υπερμεταδοσης του ιού


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Θέμα: Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού

       Δυστυχώς με την ανακοίνωση 30 τουλάχιστον κρουσμάτων επιβεβαιώνονται πλήρως οι φόβοι και οι προειδοποιήσεις μας όλου του περασμένου διαστήματος ότι ο ΟΑΣΘ αποτελεί εστία υπερμεταδοσης του ιού τόσο για τους συναδέλφους στον οργανισμό όσο και για το επιβατικό κοινό, δηλαδή τον λαό της πόλης μας.

Η σφαγή του Μι Λάι


Ο αμερικανικός στρατός ανακοινώνει, 12/11/1969, για πρώτη φορά ότι βρίσκεται στη διαδικασία ανάκρισης του Γουίλιαμ Κάλεϊ, σχετικά με την άγρια σφαγή αμάχων στο βιετναμέζικο χωριό Μάι Λάι, το Μάρτη του 1968.

Ορκίζονται οι επτά εξόριστοι βουλευτές της ΕΔΑ


Ορκίζονται, 12/11/1951, οι επτά εξόριστοι βουλευτές της ΕΔΑ από τις εκλογές της 9 Σεπτέμβρη.

Στους τρεις φυλακισμένους (Αντώνης Αμπατιέλος, Μανώλης Γλέζος και Μάνθος Τσιμπουκίδης). δεν τους επέτρεψαν να ορκιστούν.

Η μάχη της Παναγιάς Κεραμιών


 Στις 12 Νοέμβρη 1944, περίπου 1.000 άνδρες του γερμανικού στρατού, με μηχανοκίνητα και με τη βοήθεια πυροβολικού από την Μαλάξα, Βαντέ, Πενταριανά, Γαλατά, Κόκκινο Χωριό, εξόρμησε κατά του 14ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, στην περιοχή Κεραμειών.