Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Απόλυση χωρίς αιτιολόγηση


ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ στον «ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟ» 

 – Ο σκιτσογράφος ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ δίνει κίνηση και ήχο στη γελοιογραφία και με μικρές ιστορίες σχολιάζει την επικαιρότητα.   

Η νέα κινούμενη γελοιογραφία (ΒΙΝΤΕΟ) με τίτλο «Απόλυση χωρίς αιτιολόγηση»: 

Στην πυρά και στο στόχαστρο συμφερόντων ο «πνεύμονας» της Γης


ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ

Σε εξέλιξη είναι τα μεγάλα πύρινα μέτωπα που καταστρέφουν την περιοχή του Αμαζονίου εδώ και δύο βδομάδες, οικοσύστημα που δικαίως αποκαλείται ο «πνεύμονας» της Γης, αφού συνολικά περιλαμβάνει 7,4 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα (από αυτά τα 5 εκατομμύρια πυκνού τροπικού δάσους - ζούγκλας), απορροφά το χρόνο 1 δισ. τόνων

Φασισμός: Το φίδι τσακίστηκε;


Από τις 8 Iούλη, η νεοναζιστική συμμορία Χρυσή Αυγή δεν εκπροσωπείται στο αστικό κοινοβούλιο της χώρας καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εκλογικό κατώφλι του 3%. Αυτή ήταν ίσως η μόνη ευχάριστη εξέλιξη των τελευταίων εκλογών. Το μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει όμως είναι ένα: Τσακίστηκε το φίδι ή απλά άλλαξε δέρμα;

Είναι γεγονός πως η νεοναζιστική συμμορία δείχνει δείγματα διάλυσης και αποσύνθεσης, καθώς το τελευταίο διάστημα αποχωρούν μαζικά

Λυμένα τα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων για μπίζνες στα δάση


                 ΔΑΣΟΚΤΟΝΟΙ ΝΟΜΟΙ

Μια σύντομη αναδρομή σε διατάξεις που ψηφίστηκαν την τελευταία πενταετία και ενισχύουν την ανάπτυξη επιχειρηματικής δράσης, στο έδαφος της εμπορευματοποίησης της γης

Σχόλιο για τις εξελίξεις σχετικά με τη ΔΕΗ


Οι εκβιασμοί στις λαϊκές οικογένειες να πληρώσουν τις οφειλές τους στη ΔΕΗ, οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγιά της, η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και η παραπέρα πώληση παραγωγικών μονάδων της επιχείρησης, είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της "απελευθέρωσης" και εμπορευματοποίησης της Ενέργειας, την οποία υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Βασικά συμπεράσματα από τη δράση του ΔΣΕ


Αποσπάσματα από το αντίστοιχο κεφάλαιο στο Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ (τόμος Β2, 2018, «Σύγχρονη Εποχή»)


Ο ΔΣΕ διεξήγε έναν αγώνα δίκαιο και αναγκαίο. Με την καθοδήγηση του ΚΚΕ, αντιπροσώπευε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και της βασικής συμμαχικής της δύναμης, της εξαθλιωμένης αγροτιάς και των φτωχών αυτοαπασχολούμενων στρωμάτων των πόλεων.

«Με το νόμο» ηλεκτρονικό φακέλωμα εργαζομένων και έλεγχος με κάμερες!


Το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων που …κατακεραύνωνε πριν μερικές μέρες ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αναφορικά με την αιτιολόγηση των απολύσεων, θεσμοθετείται με κατεπείγον νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα που ψηφίζεται την ερχόμενη Δευτέρα. Στο ίδιο νομοθέτημα προβλέπεται χωρίς περιορισμούς η χρήση κάμερας για την παρακολούθηση της αποδοτικότητας των εργαζομένων.

«Εις θάνατον» οι πρωταίτιοι της χούντας


Με την ανακοίνωση των ποινών τελειώνει στις 24 Αυγούστου 1975 η δίκη των πρωταιτίων του στρατιωτικοφασιστικού πραξικοπήματος της 21ης Απρίλη 1967. Το Δικαστήριο επιβάλλει την ποινή του θανάτου στους τρεις αρχιπραξικοπηματίες Γ. Παπαδόπουλο, Γ. Μακαρέζο και Στ. Παττακό, κρίνοντάς τους ενόχους για τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας και της στάσης.

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 24 - 25 Αυγούστου 2019:
  • Ανοιχτό κάλεσμα του ΠΑΜΕ στα συνδικάτα μπροστά στη ΔΕΘ: Ενωτικός μαζικός ταξικός αγώνας για σύγχρονους όρους δουλειάς, για ζωή με δικαιώματα!
  • Κυβέρνηση ΝΔ: «Παιχνίδι με τη φωτιά» η εμπλοκή στα αμερικανονατοϊκά σχέδια κατά του Ιράν
  • Κυβέρνηση - ΔΕΗ Α.Ε.: Αγριος εκβιασμός και ανατιμήσεις σε βάρος των λαίκών νοικοκυριών 

Γιάσερ Αραφάτ


Γεννιέται, 24/8/1929, ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ, ηγέτης της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), καθώς και πρώτος Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής.

Ο ίδιος επιμένει ότι γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ, ενώ οι περισσότεροι βιογράφοι του υποστηρίζουν ότι γεννήθηκε στο Κάιρο.