Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

«Βασίλη ζούμε για να σ’ ακούμε…»

Ο 70ης έφηβος

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου  γεννήθηκε στις 21 Ιούνη 1950, στη Βάστα Αρκαδίας, όπου και έζησε μέχρι τα 7 του χρόνια. 

Λίγο πριν την εφηβεία απέκτησε την πρώτη του κιθάρα, με την οποία άρχισε να παίζει τα πρώτα του τραγούδια.

Το 1972 που ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο, 45 στροφών, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Διακήρυξη της «Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών»

Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών


Διακήρυξη Εκλογών


Όλοι μαζί, δυνατοί!


Το θέατρο αλλάζει….

Τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι το τοπίο στο χώρο του θεάτρου άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει. Μπροστά στη νέα οικονομική κρίση οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Ιδιαίτερα με την πανδημία επιταχύνθηκαν στόχοι, που για χρόνια βρίσκονταν στα συρτάρια κυβερνήσεων και μεγάλων επιχειρηματιών και στον δικό μας χώρο.

29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερό

 Μένουμε δυνατοί, περνάμε στην αντεπίθεση! Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό!

Ελα μαζί μας στο Στόμιο της Λάρισας, στη μεγάλη συνάντηση των νέων από όλη την Ελλάδα!

Η κατασκήνωση της ΚΝΕ ταξιδεύει κάθε καλοκαίρι σε έναν διαφορετικό τόπο, για να στείλει μήνυμα:

Δυστυχεί… ο Λεχ Βαλέσα – Δεν μπορεί να… δουλέψει λόγω κορονοϊού

Αδιαφορώντας για τις δυσκολίες που περνούν οι Πολωνοί εργαζόμενοι  – και λόγω κορονοϊού- οι οποίοι αναγκάζονται να τα βγάζουν πέρα με ελάχιστα, το «τσιράκι» των δυτικών Λεχ Βαλέσα κλαψουρίζει (και αυτοαποκαλύπτεται) γιατί δεν μπορεί να ταξιδέψει. «Μου λείπουν τα ταξίδια μου διότι με βοηθούσαν να κερδίζω τα προς το ζην (…)

Ακούστηκε δυνατά το σύνθημα του Street Art Festival «Capitalism means I can’t breathe

Το σύνθημα του Street Art Festival «Capitalism means I can’t breathe. Άλλαξε τον κόσμο το έχει ανάγκη» ακούστηκε δυνατά στον Εύοσμο, στην Ηλιούπολη και στην παραλία της Θεσσαλονίκης από εκατοντάδες μαθητές, που επισκέφτηκαν, συμμετείχαν στις δραστηριότητες και συζήτησαν με την ΚΝΕ!

Οι τελευταίες μέρες του καπετάν Διαμαντή

Ημερολόγιο του διοικητή της ΙΙ Μεραρχίας του ΔΣΕ

Τέτοιον καιρό, πριν 69 χρόνια, στα αιματοποτισμένα βουνά της ανταρτομάνας Ρούμελης, γράφτηκε η τελευταία πράξη του δράματος της ηρωικής ΙΙ Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Του ένδοξου ΔΣΕ, που υπήρξε ο συνεχιστής του ΕΛΑΣ της Κατοχής και με την καθοδήγηση του ΚΚΕ πολέμησε τρία ολόκληρα χρόνια το ξενόδουλο μοναρχοφασιστικό καθεστώς, την αγγλο - αμερικάνικη ιμπεριαλιστική επέμβαση και το ολέθριο "Δόγμα Τρούμαν".

«Ειδυλλιακό» ... εργασιακό περιβάλλον εκμετάλλευσης και παρακολούθησης


«AMAZON» - «FACEBOOK»

Σεμινάρια για την έγκαιρη αντιμετώπιση της συνδικαλιστικής δράσης ή σκέψης, ενώ οι εταιρείες ειδοποιούνται όταν οι εργαζόμενοι πληκτρολογήσουν «επικίνδυνες» λέξεις...

Μέσα στα φανταχτερά κτίρια της «Amazon» - 40 υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις διαθέτει μόνο στην έδρα της, στο Σιάτλ - και πίσω από το «καινοτόμο» και «ανθρωποκεντρικό» προφίλ του τεχνολογικού κολοσσού, οι μορφές εκμετάλλευσης, παρακολούθησης, εκφοβισμού και καταπίεσης των εργαζομένων «εκσυγχρονίζονται» αντίστοιχα.

Ο αγώνας έχει ξεκινήσει! Να χάσει το κεφάλαιο και όχι ο λαός

Από χώρο δουλειάς σε χώρο δουλειάς και από συνοικία σε συνοικία μεταφέρεται το κάλεσμα του Κόμματος στο λαό, με σύνθημα «Μένουμε δυνατοί, για να μην πληρώσουμε πάλι την κρίση τους». 

Μια μεγάλη πολιτική εξόρμηση που ξεκίνησε αμέσως με τη λήξη των μέτρων εγκλεισμού και κλιμακώνεται, με συσκέψεις, ανοιχτές συγκεντρώσεις, περιοδείες, εξορμήσεις και άλλες πρωτοβουλίες.

Ο Ηλ. Κανέλλης, η Αρλέτα και το μνημείο του ΚΚΕ στη Γυάρο!

Το τι σχέση μπορεί να έχει ένα γλυπτό -ανεξάρτητα του κατά πόσον αρέσει του καθενός- που θα αποκαλυφθεί αυτές τις μέρες στο κέντρο της Αθήνας και θα αφιερώνεται στη μνήμη της τραγουδίστριας Αρλέτας, με μια μαρμάρινη πλάκα που κάποιοι «πρωτοεμφανιζόμενοι εθνικιστές» έστησαν στην Φλώρινα ως «τιμή στον αγώνα τους» ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, με το μνημείο που με επιμέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

Το σενάριο της συνδιαχείρισης βάζει στο «τραπέζι» η Αγκυρα, υπό τις «ευλογίες» ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μ. Τσαβούσογλου, έστειλε μήνυμα για «διάλογο» με την Ελλάδα, βάζοντας ανοιχτά στο «τραπέζι» το σενάριο της συνδιαχείρισης, την ώρα που «τρέχουν» οι αμερικανοΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί για «διευθετήσεις» στην περιοχή και το παζάρι της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Άγκυρα.

Απόστολος Μουσούρης

Πεθαίνει , στις *21;Ιούνη του 1996, ο Απόστολος Μουσούρης.
Ο Απόστολος Μουσούρης  έχοντας πάρει μέρος ως κινηματογραφιστής στις μάχες του Γράμμου (1948, 1949) και Βίτσι (1949), αποτύπωσε εικόνες ανεκτίμητης αξίας. Εικόνες που αποτελούν ντοκουμέντα ιστορικά, αδιαμφισβήτητα και αδιάβλητα συνάμα. Με την αμεσότητα της κινηματογραφικής του μηχανής, τεκμηριώνει την ιστορική αλήθεια, εμπνέοντας τις νέες γενιές των κομμουνιστών.

Γιάννης Αλεξάνδρου (Διαμαντής)

Σκοτώνεται, 21/6/1949, σε μάχη στα Μάρμαρα Φθιώτιδας ο στρατηγός του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας Γιάννης Αλεξάνδρου (Διαμαντής), διοικητής της 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ.

Οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ από τα μαθητικά του χρόνια και αργότερα, όντας φοιτητής της Νομικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έγινε μέλος του ΚΚΕ. Συμμετείχε δραστήρια σε όλους τους φοιτητικούς και λαϊκούς αγώνες, ενώ όταν ξέσπασε ο ελληνοϊταλικός πόλεμος πολέμησε στο μέτωπο.