Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019

«Θα επιχειρηθεί πλαστογράφηση και ενοχοποίηση της επαναστατικότητας των Ελλήνων»


Ετοιμάζουν χειραγώγηση των λαϊκών συνειδήσεων μέσω της ιστορίας για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. «Μέσα από προγράμματα και δραστηριότητες για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης θα επιχειρηθεί η πλαστογράφηση κι η ενοχοποίηση της Επαναστατικότητας των Ελλήνων», αυτό σημείωσε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Νέα Κρήτη 9.84», ο Γ. Μαργαρίτης,

Εκάς οι βέβηλοι!


Τις τελευταίες ημέρες, μερικά θρασύδειλα, φασιστοειδή, μιάσματα κυκλοφορούν κατά τις νυχτερινές ώρες, σαν τις κατσαρίδες λερώνοντας τείχους σχολείων και πανεπιστημίων και κυρίως προσπαθώντας να λεκιάσουν όσα δεν μπορούν καν να αγγίξουν. Στόχος τους ο Κομμουνισμός, η Αριστερά γενικότερα, η Αναρχία και βέβαια οι Κνίτες.

Ο «Ελληναράς» διακινητής!


Ο 42χρονος ήταν «Ελληναράς», τόσο «Ελληναράς» που μετέφερε στο όχημα του πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, σκεπασμένους με μια ελληνική σημαία! Συγκεκριμένα, όπως καταγράφεται στην ιστοσελίδα stonisi.gr, ο «Ελληναράς» συνελήφθη μετά από ελέγχους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου σε οχήματα που επρόκειτο να φορτωθούν στο πλοίο της γραμμής (το πλοίο ερχόταν από τη Μυτιλήνη και είχε προορισμό τον Πειραιά).

Στις ελληνικές καλένδες και το υπερώριμο αίτημα για την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών


Το υπερώριμο λαϊκό αίτημα για την κατάργηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών, ώστε να σταματήσει η διακριτική ποινική μεταχείριση ενός υπουργού ή πρώην υπουργού σε σχέση με τους απλούς πολίτες, ανέδειξε ο ειδικός εισηγητής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας μιλώντας χτες στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία συνεδρίασε για να εξετάσει, πέρα από το 86, τα υπό αναθεώρηση άρθρα 62 για τη βουλευτική ασυλία και 54 για τον εκλογικό νόμο, στο οποίο

Ρουφιάνεψε κι εσύ, μπορείς…


Η τηλεφωνική γραμμή «1142», όπου μπορεί κάποιος να αναφέρει παραβάσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, δέχθηκε την πρώτη και τη δεύτερη μέρα λειτουργίας της 582 κλήσεις, από τις οποίες οι 145 αφορούν καταγγελίες.

Έφυγε από κοντά μας ο σ. Χρήστο Δίγκογλου

Με βαθιά θλίψη και μεγάλη περηφάνια αποχαιρετάμε 
τον σ. Χρήστο Δίγκογλου.

Έφυγε από κοντά μας, σε ηλικία 96 χρονών.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκε το 1923 στην Κούκλενα της Βουλγαρίας κοντά στη Φιλιππούπολη και το 1924 η οικογένειά του, πρόσφυγες, αγρότες εγκαταστάθηκαν στις Βαρβάρες της Βέροιας.

Παρουσιαση του Βιβλιου “The Working Dead and…”


Λένε πως «οι κομμουνιστές τα ξέρουν όλα» μύθος…
Έρχεται ο  Πάνος Ζάχαρης στην Θεσσαλονίκη και το μαθαίνω από μια αφίσα.
Συμπέρασμα, 1ο οι αφίσες είναι χρήσιμες.
Συμπέρασμα, 2ο μάλλον δεν είμαι καλός κομουνιστής.

Για να έρθω και στο κυρίως θέμα. Ο Πάνος Ζάχαρης και το βιβλίο του,  «The Working Dead... and», έρχονται στην Θεσσαλονίκη, στην 18η Έκθεση Κόμικ και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών του Comic ‘N’ Play στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 23 - 24 Νοέμβρη:
  • Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση: Στις 30 Νοέμβρη συλλαλητήρια Ομοσπονδιών - Εργατικών Κέντρων - Σωματείων - Συνταξιούχων 
  • Διήμερη περιοδεία του Δ. Κουτσούμπα στα Γιάννενα: Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο
  • Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ: Συνεχίζεται η πλατιά πολιτική εξόρμηση για το Ασφαλιστικό

Κάλεσμα Μαζικής Συμμετοχής στα Συλλαλητήρια στις 30/11/19


Το ΠΑΜΕ μπροστά στην νέα αντιασφαλιστική επίθεση που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση και στην αγωνιστική πρωτοβουλία για την οργάνωση του κοινού αγώνα συνταξιούχων και εργαζόμενων που ανέλαβε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες, μέσα από συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και γενικών συνελεύσεων να προετοιμάσουν το επόμενο βήμα, να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή σε συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας, το Σάββατο 30 Νοέμβρη.

Σπύρος Καλοδίκης


Δολοφονείται, 23/11/1946, ο Σπύρος Καλοδίκης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ .
Γεννήθηκε στους Παξούς το 1910, το έκτο παιδί της οικογένειας, του παπα-Νίκου Καλοδίκη.
Το ψωμί ήταν λίγο στο νησί και ο Σπύρος βρέθηκε σύντομα λιμενεργάτης στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Η ζωή δίπλα στου λιμενεργάτες ήταν το δικό του σχολείο, το δικό του πανεπιστήμιο.

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019

Για τον Ολυμπιακό


Ο,τι διαμείβεται τις τελευταίες μέρες μεταξύ νυν και πρώην προέδρου του Ολυμπιακού δεν είναι Ολυμπιακός. Είναι ο «όμορφος, ηθικά και αγγελικά» πλασμένος κόσμος των καπιταλιστών. Αυτών που ελέγχουν τηλεπικοινωνίες, μίντια, εταιρείες, εμφανίζονται σε διάφορες πλευρές της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας, και φυσικά το ποδόσφαιρο.

Ο νταλγκάς τους δεν γιατρεύεται...


Ο νταλγκάς τους δεν γιατρεύεται... 

Ο λόγος για την Ερώτηση που κατέθεσαν 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας την απρόσκοπτη εφαρμογή του νόμου για τις επενδύσεις στην ιατρική κάνναβη.

 Στην Ερώτηση σημειώνεται ότι «η παγκόσμια αγορά θα αυξηθεί από 7,2 δισ. δολάρια το 2017 σε 55 δισ. δολάρια το 2024» και ότι «η Ελλάδα έχει κερδίσει έδαφος στην καλλιέργεια έναντι των ευρωπαϊκών χωρών».

«Black Friday»


Τις επόμενες μέρες θα δούμε κόσμο να μπαίνει μαζικά στα εμπορικά καταστήματα. Έχουμε δει στο εξωτερικό ακόμα και να σκοτώνονται υπάλληλοι και πελάτες στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν ένα φθηνό προϊόν. Η καθημερινή πραγματικότητα γίνεται όλο και πιο σκληρή.

Κάθε μέρα που περνάει, η αγοραστική ικανότητα των εργαζομένων και του λαού για την κάλυψη ακόμη και των βασικών αναγκών γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Το “αδίκημα”


Αλήθεια το εμπεδώσαμε κι αυτό. Νομίζαμε τόσον καιρό πως υπάρχουν κανόνες που ορίζουν τι είναι νόμιμο, παράνομο ή τέλος πάντων τι είναι κολάσιμο ή όχι και κυρίως τι μπορεί να είναι κοινωνικά επιλήψιμο και απεχθές.

Στον καυγά για το ποιος διαχειρίζεται καλύτερα την ανθρώπινη δυστυχία -κάτω πάντα από τις οδηγίες του ίδιου αφεντικού- θαυμάσαμε την

Νίκος Οικονομίδης «Ο Παλιός»


Ο Νίκος Οικονομίδης γεννήθηκε στην Αθήνα 22/11/1919.

 Ηταν το μεσαίο παιδί του Σοφοκλή και της Μαρίας. Αδέλφια του ήταν ο γνωστός ηθοποιός και κομφερανσιέ Γιώργος Οικονομίδης και η Νίκη. Σπούδασε Οδοντιατρική, αλλά λόγω των διώξεων που υπέστη για την αντιστασιακή του δράση στο ΕΑΜ και στον ΕΛΑΣ Αθήνας, δεν άσκησε το επάγγελμα.

Το 1947 συνελήφθη, καταδικάστηκε τρις εις θάνατον, αλλά μετά η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια.

Οι έλληνες πράκτορες των ναζί

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 1944. Χιλιάδες Αθηναίοι συρρέουν στο κέντρο της πόλης για τη μεγάλη γιορτή της απελευθέρωσης από τους Ναζί κατακτητές. «Ανεβασμένοι στ' αυτοκίνητα ρίχνουν οι ΕΑΜίτες τα συνθήματα που τ' αρπάζει με μια φωνή ο κόσμος και τα κάνει βουή και σάλπισμα για να φτάσουν απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας:

Τα καμώματα του Εργατικού Κέντρου Καβάλας


Η ηγετική ομάδα των εργατοπατέρων του Εργατικού Κέντρου Καβάλας εδώ και χρόνια περνάει με άριστα τις εξετάσεις στην εργοδοσία της περιοχής, αλλά και στις κυβερνήσεις.

·         Ακολουθεί πιστά και κατά γράμμα τις αποφάσεις, τις πρακτικές και τις κατευθύνσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ.
·         Έχει την αμέριστη στήριξη των εργοδοτών για να διατηρείται ζωντανός αυτός ο μηχανισμός που υλοποιεί τα σχέδια και τις απαιτήσεις τους.

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τη Διοίκηση του ΕΚ και αντιπροσωπεία απολυμένων από τα «Μάρκετ ΙΝ»

Με το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην πόλη. 

Αμέσως μετά συναντήθηκε και με αντιπροσωπεία πρώην εργαζομένων, απολυμένων απ' τα ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ οι οποίοι θέλησαν να τον ευχαριστήσουν για τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα τους, ενώ του πρόσφεραν

Αυτοκτονεί, ο σοσιαλιστής Αμερικανός συγγραφέας Τζακ Λόντον.


Αυτοκτονεί, 22/11/1916, ο σοσιαλιστής Αμερικανός συγγραφέας Τζακ Λόντον.

Ο Τζακ Λόντον, ήταν Αμερικανός συγγραφέας που έγραψε πάνω από 50 βιβλία, όπως «Το κάλεσμα της άγριας φύσης», «Μάρτιν Ήντεν», «Ο θαλασσόλυκος», «Οι άνθρωποι της αβύσσου» κ.α.

Υπογράφεται η Συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας


Υπογράφεται η Συνθήκη ειρήνης, 22/11/1897, μεταξύ Ελλάδας και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Ελληνοτουρκικός Πόλεμος 1897).

Με τη Συνθήκη αυτή η Ελλάδα υποχρεώθηκε να καταβάλλει στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ως πολεμικές αποζημιώσεις το υπέρογκο ποσό των 4.000.000 χρυσών λιρών, καθώς και να εκκενώσει την περιοχή ανάμεσα στον Όλυμπο και τα Καμβούνια Όρη.

Χρήστος Μαλτέζος


Δολοφονείται από τη μεταξική δικτατορία, 22/11/1938,  με άγρια βασανιστήρια στις φυλακές της Κέρκυρας ο Χρήστος Μαλτέζος, Γραμματέας της ΟΚΝΕ.

Οταν συνελήφθη ο Μαλτέζος είχε πάνω του κοινή προκήρυξη της Οργάνωσης Αθήνας της ΟΚΝΕ και της Σοσιαλιστικής Πρωτοπορίας που πληροφορούσε τους νέους ότι είχε επέλθει συμφωνία για τη συγκρότηση «Λαϊκού Μετώπου Νεολαίας» μεταξύ της ΟΚΝΕ, της Σοσιαλιστικής Πρωτοπορίας, της Δημοκρατικής Νεολαίας σε κοινή σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί τις μέρες του Πάσχα.

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019

Ανοικτή επιστολή της ΕΔΥΕΘΑγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί,

Εγκληματική η συνέχιση εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας και του «Δουβλίνου»


Από τα Γιάννενα όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη σήμερα και αύριο, ο  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ερώτηση δημοσιογράφου -αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - για τα μέτρα που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση για το Προσφυγικό απάντησε:

«Έχουμε καθαρή θέση από την αρχή ως ΚΚΕ. Είναι εγκληματική η πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, την οποία συνεχίζει και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη όσον αφορά το Προσφυγικό.

Εγκαινιάστηκε η έκθεση πρωτότυπου αρχειακού υλικού


Μια συγκλονιστική έκθεση πρωτότυπου αρχειακού υλικού του Κόμματος φιλοξενείται από σήμερα στην έδρα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στην Αθήνα.
Δεκάδες βιβλία, που αποτελούν εκδόσεις από όλη την ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ, από τη στιγμή της ίδρυσής του μέχρι και σήμερα, αντικατοπτρίζοντας την ηρωική του διαδρομή και στο πεδίο της πάλης των ιδεών εκτίθενται σε ειδικές προθήκες.

Σύντομο ιστορικό του αγώνα των Εργαζομένων στα S/M "Καρυπίδης"


 Αγώνα που έδωσαν μέσα από το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ» - "ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ"

Τελειωμό δεν έχει ο εμπαιγμός των εργαζόμενων στην επιχείρηση "S/M ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ" (πρώην "S/M Αρβανιτίδης"), οι οποίοι παλεύουν για τα δικαιώματά τους ήδη από το 2016.

 Παρά το γεγονός της πρόσφατης δικαστικής δικαίωσής τους βρίσκονται για ακόμα μια φορά μπροστά στην πιθανότητα να χρειάζεται να εμπλακούν σε νέους μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες.

Συμμετέχουμε αγωνιστικά στο συλλαλητήριο 30 Νοέμβρη 11 το πρωίΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Σε λειτουργία τα νέα διόδια στην περιφερειακή οδό στο ύψος Ωραιοκάστρου


Νέο «χαράτσι» περιμένει τους οδηγούς στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης στο ύψος του Ωραιοκάστρου, καθώς από σήμερα τέθηκε σε λειτουργία ο νέος σταθμός διοδίων και για τη διέλευση τους τα Ι.Χ. αυτοκίνητα θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 0,50 ευρώ.

Νάσος Κεδράκας


Ο Νάσος Κεδράκας γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 21 Νοεμβρίου του 1915. Πέθανε, στις 25/8/1981.

Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Στην περίοδο της Κατοχής πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και αγωνίστηκε μέσα από τις οργανώσεις του ΕΑΜ ενώ στη συνέχεια είχε ενεργό δράση ενάντια στην ένοπλη επέμβαση των Άγγλων.

Να καταργηθούν τα άρθρα 27 και 28 του Συντάγματος


Η αναθεώρηση του Συντάγματος γίνεται «προς αντιδραστικότερη κατεύθυνση», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συνεχίζεται η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Με αφορμή τις κορόνες των βουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων για την ισχύ του Συντάγματος, περί πατριωτισμού κ.λπ. επισήμανε ότι το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση για την κατάργηση του άρθρου 27 του Συντάγματος, αλλά βρήκε απέναντί του τα άλλα κόμματα.

Γιώργης Σιάντος


Συλλαμβάνεται, 21/11/1939, ο Γιώργης Σιάντος, Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Με το χτύπημα αυτό, η δικτατορία Μεταξά πετυχαίνει να ολοκληρώσει τη σύλληψη όλων σχεδόν των μελών της ΚΕ του ΚΚΕ, που είχαν εκλεγεί στο 6ο Συνέδριο.

Επί Μεταξά ο Σιάντος υπήρξε εξόριστος στην Ανάφη, κατορθώνοντας να δραπετεύσει το 1937, ενώ συμμετείχε στη συγκρότηση της λεγόμενης Παλιάς Κεντρικής Επιτροπής μαζί με το Νίκο Πλουμπίδη.

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019

Όταν το αντικομμουνιστικό παραμύθι δεν έχει δράκο

 Με φέηκ νιουζ παρουσίασαν διεθνή κι ελληνικά ΜΜΕ τους εορτασμούς για τα 30 χρόνια των ανατροπών στην Τσεχία

Τρεις δεκαετίες συμπληρώνονται φέτος από το σημαδιακό σωτήριο εκ του παραπετάσματος έτος 1989 και σε όλη την πρώην σοσιαλιστική κεντρική και ανατολική Ευρώπη οι εκδηλώσεις χαράς για την προσχώρηση στον ελεύθερο κόσμο κορυφώθηκαν μέσα στο Νοέμβρη, και λογικά θα συνεχιστούν αμείωτες ως τα

Τα μέτρα της κυβέρνησης ενισχύουν τον εγκλωβισμό και την καταστολή των αιτούντων άσυλο


Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ για το προσφυγικό ζήτημα ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον εγκλωβισμό και την καταστολή των αιτούντων άσυλο, όπως και την ταλαιπωρία του ντόπιου ελληνικού πληθυσμού.
Καλλιεργούν και τροφοδοτούν το ρατσισμό και τις ξενοφοβικές αντιδράσεις.

Είναι μέτρα επικίνδυνα τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τον ελληνικό λαό, τα οποία μάταια

Καταγγελία για το αντικομμουνιστικό σύνθημα στο 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων

Η Μαθητική Οργάνωση Βριλησσίων - Μελισσίων καταδικάζει τα απειλητικά, αντικομμουνιστικά και εγκληματικά συνθήματα, με τα οποία βρώμισε το σχολείο μας ομάδα φασιστοειδών.

Τους δηλώνουμε ανοιχτά πως δεν φοβόμαστε ούτε τρομοκρατούμαστε! Γνωρίζουμε πως ο εχθρός τους είναι όποιος μαθητής σηκώνει κεφάλι, όποιος μαθητής αγωνίζεται.

Τα παράδοξα μιάς Εξάρτησης


Η Ελλάδα είναι η 2η χώρα σε αμυντικές δαπάνες στο ΝΑΤΟ (2,24%).
Πρώτη χώρα είναι οι ΗΠΑ (3,42%).
Ακολουθούν Εσθονία και Αγγλία.
Η Ελλάδα δεν έχει να πληρώσει συντάξεις των απομάχων τις δουλειάς αλλά πρέπει να πληρώνει τις συντάξεις των ΝΑΤΟικών.

Ο ναζισμός για τις γυναίκες, χθες και σήμερα

Στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης και των δυσκολιών που συναντά η αστική πολιτική διαχείρισής της, οι πολιτικές δυνάμεις, οι οργανώσεις και τα κόμματα που κινούνται στο τόξο του εθνικισμού, του ρατσισμού και του αντικομμουνισμού αποτελούν εφεδρεία για την αστική τάξη. Το τελευταίο διάστημα, και ιδιαίτερα μετά τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις, στην πολιτική σκηνή βρέθηκαν, με πιο διακριτό τρόπο και ρόλο, δυνάμεις όπως η εθνικοσοσιαλιστική - φασιστική «Χρυσή Αυγή» (ΧΑ). Παράλληλα συντελούνται διεργασίες εμφάνισης και άλλων εθνικιστικών μορφωμάτων και μετακινήσεις ανάμεσά τους.

Ναι στη διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού, όχι στην αλλοίωση του εκλογικού σώματος


Απόσπασμα από τη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα 
 στην ΕΡΤ 1 και την εκπομπή «Επτά».

Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού. Εδώ ο ρόλος του ΚΚΕ είναι καθοριστικός και το αναγνωρίζουν όλοι. Ποια είναι η εκτίμησή σας, θα συμφωνήσετε τελικώς, βρίσκεστε σε ένα δρόμο προς τη συμφωνία
Καταρχήν να σχολιάσω τα περί καθοριστικού ρόλου.

Nα δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε πρόσφυγες - μετανάστες


 Απάνθρωπα τα κέντρα κλειστού τύπου

Να μην τηρηθούν οι συμφωνίες της ΕΕ και να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε πρόσφυγες και μετανάστες για να φτάσουν στις χώρες προορισμούς τους, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΑ.

Χαρακτήρισε απάνθρωπα τα κέντρα κλειστού τύπου που ετοιμάζει η κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι οι αιτίες για τον ξεριζωμό ανθρώπων είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στις οποίες συμμετέχει και η Ελλάδα.

Ξύλο σε γυναίκες μόνο από μπάτσους

Το δικό της μήνυμα για την έμφυλη βία έστειλε η ΕΛΑΣ σε twitter και Εξάρχεια

Το αποκλειστικό της προνόμιο να δέρνει γυναίκες υπερασπίζεται με ζήλο η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Σε εκδήλωση για “τις σφαγές του ΕΛΑΣ” βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ


 ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ Παράρτημα Σερρών

 Καταγγελία

Η σφαγή της Ξηρόβρυσης Κιλκίς


Στις 20/11/1946, παρακρατικές συμμορίες των Μπαντουβάκη και Λαζίκ διεξάγουν επιδρομή στη Ξηρόβρυση του Κιλκίς όπου δολοφονούν 47 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, σφάζουν τα ζώα και βάζουν φωτιά στα σπίτια.

Η σφαγή της Ξηρόβρυσης Κιλκίς

Στις 18 Νοεμβρίου του 1946, αντάρτες του Κιλκίς διενεργούν μικρή επιχείρηση κατά της φρουράς του σιδηροδρομικού σταθμού των Μουριών κοντά στη λίμνη Δοϊράνη, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Η μάχη κράτησε λίγο αφού οι αντάρτες διαπίστωσαν ότι ο σταθμός ήταν απρόσβλητος από εξωτερικά πυρά.

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019

«The Working Dead... and»


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Τόπος» η συνέχεια της βραβευμένης και αγαπημένης διαδικτυακής σειράς κόμικ «The Working Dead» του Πάνου Ζάχαρη, με τίτλο: «The Working Dead... and». Προσκαλεί τον αναγνώστη να περιηγηθεί στα αξιοθέατα της ταξικής πάλης με ξεναγό τον αλλοτινό του εαυτό και να σταθεί σήμερα κάτω από την παχιά σκιά του χτες για να σκιτσάρει το αύριο.

Με τη γοητευτική και απαιτητική τέχνη του σκίτσου, ο Π. Ζάχαρης θα μας οδηγήσει σε ένα ταξίδι στην Ιστορία με τη ματιά των ανθρώπων που δημιούργησαν (και δημιουργούν) τον πλούτο, που έφτιαξαν

Ερώτηση, του ΚΚΕ, για την επιβολή προστίμου στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Η επιτροπή ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, εξαντλώντας όλη την αυστηρότητα του άρθρου 12 του νόμου 3870/2010, επέβαλλε το απαράδεκτο, εξοντωτικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ σε βάρος του συνδυασμού "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝIΑ - ΑΝΤΙΚΑΠITΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" για ανάρτηση 3 πανό και 2 αφισών

Το Σύνταγμα είναι σκληρό για τους εργαζόμενους και γαλαντόμο για το κεφάλαιο


Το αστικό Σύνταγμα «είναι σκληρό, ταξικό, αδίστακτο απέναντι στους εργαζόμενους και γαλαντόμο στο μεγάλο κεφάλαιο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Με αφορμή τη ρήση όλων των κομμάτων πλην του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση είναι η «κορυφαία διαδικασία», ξεκαθάρισε πως μιλάμε για ένα Σύνταγμα που κατοχυρώνει τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης, της αστικής τάξης. Δηλαδή, μιας μειοψηφίας που πλουτίζει από την ληστρική εκμετάλλευση αυτών που

Φτάνει η τόση «ισότητα»...


Της Κάλι Καρά

Στα απογοητευτικά ευρήματα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα Φύλου, η ανισότητα εμφανίζεται με μικρές αποκλίσεις σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, με τη χώρα μας να βρίσκεται πάλι στην τελευταία θέση ανάμεσα στους «28». Είναι η μόνη χώρα που επιδείνωσε τη θέση της από την έκδοση του πρώτου Δείκτη Ισότητας Φύλου το 2013.

Εκτελείται ο ΕΛΑΣίτης κομμουνιστής ποδοσφαιριστής Ν. Γόδας

Χαράματα 19 του Νοέμβρη του ’48. Ο N. Γόδας εκτελέστηκε, στο  τοίχο των εκτελέσεων στο  Λαζαρέτο, κοιτώντας τους δολοφόνους του στα μάτια και φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού.
Ο N. Γόδας γεννήθηκε το 1921.
Ήταν παιδί ξεριζωμένων προσφύγων από το Αϊβαλί και ρίζωσε με την οικογένειά του στην
Κοκκινιά.

Ο παππούς του Τσιτσιπά !!


Σεργκέι Σαλνίκωφ...έγινε γραμματόσημο στην ΕΣΣΔ ,σημαία της Σπαρτάκ Μόσχας διεθνής,ολυμπιονίκης στη Μελβούρνη...
 
Ο παππούς του κορυφαίου Έλληνα τενίστα ήταν μεγάλος ποδοσφαιριστής του παρελθόντος στην πρώην Σοβιετική Ένωση και έχει κάτι κοινό πλέον με τον διάσημο εγγονό του.

Η χούντα ανακοινώνει τον αριθμό των νεκρών του Πολυτεχνείου


Νεκροί Πολυτεχνείου:  Στις 19 Νοεμβρίου 1973 υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Σπυρίδων Ζουρνατζής, ανακοινώνει σε συνέντευξη Τύπου ότι οι νεκροί από την καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ανέρχονται σε 11 και οι τραυματίες σε 138.
Το ζήτημα το πόσοι ήταν οι νεκροί του Πολυτεχνείου απασχόλησε και τον Τύπο της εποχής αλλά και τη δίκη των πρωταίτιων της σφαγής. 

Στις πλάτες μαθητών και γονιών ξεπλένουν τον δολοφονικό ρόλο του ΝΑΤΟ


ΝΑΤΟική προπαγάνδα σε μαθητές Δημοτικού!

Μετά τους μαθητές Γυμνασίου τώρα και μαθητές Δημοτικού (!) μπαίνουν στο στόχαστρο της ΝΑΤΟικής προπαγάνδας, μέσω «εκπαιδευτικών» εκδρομών που οργανώνουν Διευθύνσεις των σχολείων.

Η Μάχη του Στάλινγκραντ: Επιχείρησης Ουρανός

1942 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Μάχη του Στάλινγκραντ: Οι Σοβιετικοί υπό τον στρατάρχη Γκιόργκι Ζούκοφ περνούν στην αντεπίθεση, 19/11/1942, κατ’ εφαρμογή της Επιχείρησης Ουρανός.

Η μάχη του Στάλινγκραντ

Στις 2 Φλεβάρη του 1943, ολοκληρώθηκε η μάχη του Στάλινγκραντ, την οποία, ο ηγέτης της Σοβιετικής Ενωσης, Ι. Β. Στάλιν, χαρακτήρισε ως «τη μεγαλύτερη στην ιστορία των πολέμων».

Ο Εισαγγελέας ζητά τη διάλυση της ταξικής Ενωτικής ΓΣΕΕ


Ο Εισαγγελέας ζητά τη διάλυση της ταξικής Ενωτικής ΓΣΕΕ, 19/11/1929, με βάση το Ιδιώνυμο, πυροδοτώντας δεκάδες εργατικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα.


Η Ενωτική ΓΣΕΕ

Με δεδομένες αυτές τις συνθήκες, δηλαδή το βίαιο αποκλεισμό των ταξικών δυνάμεων από τη ΓΣΕΕ και τη μετατροπή της σε μοχλό

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019

Νοεμβριανά 1916


 Οι επίστρατοι, το πρώτο μαζικό «πρώιμο φασιστικό κίνημα» στην Ελλάδα

Πριν από 103 χρόνια, στις 18 του Νοέμβρη του 1916  ξεκίνησε στην Αθήνα ένα όργιο οχλοκρατίας και τρομοκρατίας που έμεινε στην Ιστορία ως «Νοεμβριανά».
Πρωταγωνιστές σ’ αυτό το όργιο ξυλοδαρμών , διαπομπεύσεων, εξευτελισμών κάθε είδους,  και φυλακίσεων ήταν  οι επίστρατοι, η

Η πολιτική σταθερότητα είναι το μακρύ χέρι του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ


Αυτή η αναθεώρηση είναι «κομμένη και ραμμένη» στη «δημιουργία αυταπατών ότι ηθικοποιείται το πολιτικό σύστημα» και κυρίως στη διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας η οποία «είναι το μακρύ χέρι του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Υπογράμμισε πως σε αυτή την πολιτική σταθερότητα αποβλέπουν όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ, όπως φάνηκε από τη μέχρι τώρα συζήτηση, τόσο στην Επιτροπή όσο και στην Ολομέλεια.

Κλιμακώνουν τη δράση τους για τα συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη για την Κοινωνική Ασφάλιση


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συνάδελφοι συνταξιούχοι
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων, μπροστά στην νέα επέλαση για την κατάργηση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος που ετοιμάζει η κυβέρνηση της Ν.Δ, παίρνοντας την σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί σε κοινό αγώνα όλους τους φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος, με την οργάνωση συλλαλητηρίων σε όλες τις πόλεις της χώρας μας για τις 30/11/19. 

Κομμάτι που συμπληρώνει το αντιλαϊκό παζλ δεκαετιών


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ετοιμάζονται να κατέβουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, ενάντια στο αντιλαϊκό νομοσχέδιο με τον τίτλο «Απελευθέρωση αγοράς Ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ», που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση (αναμενόταν να κατατεθεί στη Βουλή έως το βράδυ της Παρασκευής).

«Πες τους, αυτουνούς, ότι εμένα δε θα με βάνουνε στο χέρι ζωντανό!»


Η δράση του Νίκου Βαβούδη και η αποκατάσταση από το Κόμμα του

Μία από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες του κινήματος στη χώρα μας υπήρξε χωρίς αμφιβολία ο Νίκος Βαβούδης. Γεννημένος στον “κόκκινο” Μανταμάδο της Λέσβου, από νεαρή ηλικία ζυμώθηκε με το συνδικαλισμό και την επαναστατική δράση, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. 
Έχοντας μια πλούσια δράση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ο Βαβούδης συμμετείχε στον εμφύλιο μέσα από την παρανομία, αναλαμβάνοντος μια σειρά ριψοκίνδυνες δράσεις, που συνεχίστηκαν και μετά την ήττα του ΔΣΕ.

Η σκοτεινή «υπόθεση Μέρτεν» και ο… εθνάρχης


Στις 16 Οκτώβρη του 1960, κατά τη διάρκεια μιας θυελλώδους συνεδρίασης στη Βουλή για τη διαβόητη «υπόθεση Μέρτεν », βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος της ΕΡΕ επιτίθενται κατά βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της ΕΔΑ. Σημειώνονται συμπλοκές και η συνεδρίαση διακόπτεται.

Πάλη για να δει ο λαός μας άσπρες μέρες

«Το Πολυτεχνείο είναι τόπος ηρωικός, θυσίας, ιστορικός. Τα παιδιά που αγωνίστηκαν εκεί αγωνίστηκαν για να δει ο λαός μας άσπρες μέρες, ήταν παιδιά της εργατικής λαϊκής τάξης και το θεώρησα τιμή μου και καθήκον μου να πάω να αφήσω ένα γαρυφαλλάκι στη μνήμη τους» σημείωσε μεταξύ άλλων η Κατίνα Μανιτάρα, αντάρτισσα του ΔΣΕ, μιλώντας στο «OPEN» τη Δευτέρα 18 Νοέμβρη.

Επεσήμανε ότι αυτά τα παιδιά «έδωσαν τη ζωή τους για τα ίδια ιδανικά που παλεύει το ΚΚΕ πάνω από 101 χρόνια, το οποίο είναι πάντα δίπλα στο

Ίδια νταούλια, ίδιος χορός!


Του Αεροπεζοναύτη

Η καλοκαιρινή τρομοκρατική καταιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σήμερα με μορφή χιονοστιβάδας από τη ΝΔ, θωρακίζοντας κάθε πολιτική που θέλει κέρδη στο κεφάλαιο και από την άλλη φτώχεια και εξαθλίωση για το λαό, πηγαίνοντας ένα βήμα ακόμη πιο πέρα στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης και κάθε αντίστασης στα αντιλαϊκά μέτρα.