Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Το ιστολόγιο δεν εκπροσωπεί το ΚΚΕ

 

Το ιστολόγιο στηρίζει το ΚΚΕ σε καμιά περίπτωση όμως ΔΕΝ το ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ

Το KKE το εκπροσωπούν τα επίσημα ΜΜΕ του κόμματος.

Λίγο νιονιό δεν βλάπτει


Έχει γραφτεί σε εφημερίδες, στο διαδίκτυο και έχει ακουστεί και σε κανάλια και ραδιόφωνα ότι η προμήθεια των «Ραφάλ» στοιχίζει όσο στοιχίζει η πρόσληψη 300.000 καθηγητών. Παρ’ όλα αυτά ορισμένα ΜΜΕ και μερίδα δημοσιογράφων αναρωτιούνται πώς μπορούν οι μαθητές να κάνουν έναν τέτοιο υπολογισμό… Ο ενεργός μαθητής των 16-17 χρονών απαγορεύεται να ξέρει αυτόν τον υπολογισμό; Τότε γιατί οι ίδιοι τον θεωρούν -και είναι όντως- ικανό να ψηφίζει;

Ανοικτή επιστολή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμαρχο Κ. Ζέρβα


κ. Ζέρβα,

ΕΓΝΑΤΙΑ 89 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ.Κ. 54635

Τηλ.: 2310 286580, 2310 286546 fax: 2310 288 233

 

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ 

προς τον κ. Ζέρβα 


25.9.2020

ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΖΕΡΒΑ25.9.2020

Τη Δευτέρα 27.9, θα «αποβιβαστεί» στη Θεσσαλονίκη ο Πομπέο, Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, της «μεγάλης φίλης και συμμάχου» σύμφωνα με ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις.

Την ίδια ώρα, έξω από το γραφείο σας, θα διαμαρτύρονται μαθητές, καθηγητές, γονείς, ζητώντας απαντήσεις από το «αρμόδιο» Δήμο (και από τη κυβέρνηση) για τη τραγική κατάσταση των σχολείων : 25άρια τμήματα όπου η (αναγκαία) μάσκα δεν επαρκεί, διαχωρισμός μιας τάξης σε δύο ή τρεις, κοντεϊνερ – σαρδελοκούτια για τα νήπια εξαφανίζοντας αυλές σχολείων, μεγάλες ελλείψεις καθηγητών – δασκάλων. Όλα αυτά σημαίνουν συνωστισμό και υγειονομική βόμβα (ήδη έχουν κλείσει 100 σχολεία στη χώρα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού). Στην ίδια τραγική κατάσταση και η δημόσια υγεία στη πόλη που χτυπά «κόκκινο» από τις ελλείψεις (ΜΕΘ, προσωπικού κ.λ.π.).

Για την επίσκεψης του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα


Η επίσκεψη του υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, στην Ελλάδα έχει δύο βασικούς στόχους: Πρώτον, να επισπεύσει τις επικίνδυνες διευθετήσεις στην Αν. Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή, με αποκλειστικό κριτήριο τα ΝΑΤΟϊκά συμφέροντα και τη συνοχή στη Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, μέρος των οποίων είναι και η συνεκμετάλλευση ανάμεσα στις αστικές τάξεις Ελλάδας – Τουρκίας, με βαριές συνέπειες για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Δεύτερον, να προωθήσει τα γεωπολιτικά -οικονομικά και στρατιωτικά- συμφέροντα των ΗΠΑ, που ανοίγουν το δρόμο μόνο για όξυνση των ανταγωνισμών και των νέων πολεμικών συγκρούσεων.

Παραδόθηκε στο Ιστορικό Αρχείου του Κόμματος το τυπογραφικό πιεστήριο του Φώτη Αγγουλέ


Πιο πλούσιο γίνεται από σήμερα το Ιστορικό Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς περνάει στα χέρια του ένα σημαντικό ιστορικό κειμήλιο, το χειροκίνητο τυπογραφικό πιεστήριο που χρησιμοποιούσε ο Φώτης Αγγουλές στη Χίο και το οποίο βρισκόταν στο κατάστημα της «Alpha Bank» του νησιού.

Το εν λόγω κειμήλιο παραχωρήθηκε, έπειτα από αίτημα που έκανε η Κεντρική Επιτροπή στην τράπεζα και θα πάρει τη θέση του στη μόνιμη έκθεση ιστορικών ντοκουμέντων της ΚΕ (δείτε πιο κάτω φωτογραφίες και διαβάστε ιστορικά στοιχεία για το πιεστήριο). 

Αστειότητες λοιμωξιολόγων


Πήγαινε με τα πόδια στη δουλειά! Αυτή είναι η «επιστημονική» συμβουλή της λοιμωξιολόγου Ελένης Γιαμαρέλλου!

Τόσο απλά και ...«επιστημονικά» έλυσε το πρόβλημα με τον συνωστισμό σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Λεωφορεία. Άλλωστε, όπως είπε, το πήγαινε έλα στη δουλειά με τα πόδια «είναι μια καλή άσκηση».

Ιδεολογικά μαθήματα


Ιδεολογικά μαθήματα του Γραφείου Διαφώτισης, της Κομματικής Οργάνωσης Ικαρίας του ΚΚΕ, 1951

Μάθημα 2ο

Μ' ένα σμπάρο...


Εκθεση της «Επιτροπής Πισσαρίδη», τοποθετήσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, «διαρροές» και δημόσιες παρεμβάσεις από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας... Με πυκνές «τροχιοδεικτικές βολές», η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για τον νέο γύρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης. Στο έδαφος που έχουν διαμορφώσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, στο επίκεντρο μπαίνει τώρα η ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, με δραματικές συνέπειες για τον λαό και νέα πανηγύρια για το μεγάλο κεφάλαιο.

Σπρώχνουν ολοταχώς συνεκμετάλλευση και «διευθετήσεις»


Τη σφραγίδα των επικίνδυνων σχεδίων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και των ανταγωνισμών τους με Ρωσία και Κίνα φέρουν οι διεργασίες για τις «διευθετήσεις» σε Ανατολική Μεσόγειο και Ελληνοτουρκικά, που «τρέχουν» σε προσκήνιο και παρασκήνιο. Την ίδια ώρα τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου μπαίνουν στο «χειρουργικό τραπέζι» των παζαριών ΕΕ και Τουρκίας, που ανοίγουν σε όλο το εύρος - Ενεργειακά, Μεταναστευτικό, Συρία, Λιβύη.

Περισσότερο ζεστό χρήμα στους κλινικάρχες


Νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Υγεία προσφέρει η κυβέρνηση, με χρήματα του λαού, μέσω της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης με τίτλο «Υλοποίηση μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού».

Ότι κατακτήσαμε μέχρι σήμερα είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας και όχι δικαστικών αποφάσεων.

 


Μετά την απόφαση του ΣτΕ  και την ψήφιση της τροπολογίας της κυβέρνησης, για την επιστροφή μικρού μέρους των παράνομων περικοπών των συντάξεων, που έγινε με τους νόμους 4051/12 και 4093/12.

Έπιασαν και πάλι δουλειά τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε πρωτοβάθμια συνταξιουχικά σωματεία [βλέπε «Μικτό, Ενωτικό, Ταξικό Συνταξιουχικό Κίνημα (!!!!!!!) «Η Συσπείρωση»], στη Θεσσαλονίκη, κατακλύζοντας με ηλεκτρονικά μηνύματα χιλιάδες συνταξιούχους και προτρέποντάς τους, για ακόμα μια φορά, να καταθέσουν αιτήσεις και αγωγές, για να «διεκδικήσουν» αναδρομικά από την περικοπή της επικουρικής σύνταξης και την κατάργηση των δώρων και του επιδόματος αδείας.

Νόμιμος ο Ριζοσπάστης

 
 
25η Σεπτέμβρη 1974. Ο «Ριζοσπάστης» μετά από 30 ολόκληρα χρόνια βαθιάς παρανομίας σαλπίζει νόμιμα πια τη φωνή του κόμματος της εργατικής τάξης.

Ναι, η νομιμοποίηση του ΚΚΕ, η νόμιμη επανέκδοση του οργάνου της ΚΕ, του «Ριζοσπάστη», ήταν για τη δοσμένη χρονική στιγμή η μεγαλύτερη κατάκτηση των εργατών, όλου του λαού, μετά από πολύχρονους σκληρούς, κοινωνικοπολιτικούς αγώνες.

Οι μητροπολίτες Κοζάνης Ιωακείμ και Ηλείας Αντώνιος


Οι μητροπολίτες Κοζάνης Ιωακείμ και Ηλείας Αντώνιος με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Θ. Σοφούλη, 25/9/1947, απαιτούν το σταμάτημα του εμφυλίου πολέμου.

Μητροπολίτης Ιωακείμ

Γεννιέται ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς


Γεννιέται, 25/9/1906, ο μεγάλος Σοβιετικός συνθέτης Ντμίτρι Σοστακόβιτς. Για το έργο του και για τη γενικότερη προσφορά του ο Σοστακόβιτς τιμήθηκε –μεταξύ άλλων- με τον τίτλο του καλλιτέχνη του Λαού της Σοβιετικής Ενωσης και ανακηρύχτηκε Ηρωας της Σοσιαλιστικής Εργασίας. Το έργο του συγκαταλέγεται στα κορυφαία του 20ού αιώνα.