Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Αν έρθουν ποτέ οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια

Θα υπερασπίζεσαι το σπίτι σου, για να μη στο πάρει ο Πάτσης και θα σου φορτώνουν τον μισό ποινικό κώδικα με το ιδιώνυμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα μας σαπίσετε Θα σας σαπίσουμε

Τα μεγάλα Όχι 

" Ελευθερώστε μας άλλη μια φορά!"

Στη Γερμανική κωμόπολη Σβεριν, στέκεται ένα μνημείο αφιερωμένο στους Σοβιετικούς πολεμιστές-απελευθερωτές Τ-34!

26/10/1943 Το τάγμα θανάτου

 
Στο 36οΣύνταγμα της 13ηςΜεραρχίας του ΕΛΑΣ δημιουργήθηκε εδώ κι ένα μήνα ένα τάγμα παλληκαριών, το τάγμα θανάτου. Μόλις γένηκε γνωστή η συγκρότηση του τάγματος μια μεγάλη άμιλλα άρχισε ανάμεσα στους ηρωϊκούς σταυραητούς μας για το ποιος θα πρωτοπάει στο τάγμα. Γιατί το τάγμα μας έγινε για το θάνατο του φασισμού, για τη ζωή και τη λευτεριά.

Στόχος


 Μια αποκαλυπτική προσομοίωση ενός πυρηνικού πολέμου την οποία είχε κάνει το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον «παίζει» αυτές τις μέρες σε ιστοσελίδες και κανάλια, με αφορμή τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία που κλιμακώνεται και τις απειλές για χρήση ακόμα και τέτοιων όπλων.

Το ιππικό επέστρεψε στον Ελληνικό Στρατό


 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΒΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΙΕΤΑΣ ΖΑ'Ι'ΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΒΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ....ΕΝΑΣ 75ΧΡΟΝΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΔΡΟΜΟΣ !!!

Όσo περισσότερο φτωχοποιείται ο κόσμος, τόσο περισσότερο η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει την προσοχή σε θεάματα, τακτική την οποία όπως αναφέραμε και χθες εφάρμοζε κατά κόρον η χούντα.

Ιγκόρ Σικόρσκι


 Στις 25 Μαΐου 1889 γεννιέται ο εφευρέτης του ελικοπτέρου Ιγκόρ Σικόρσκι, στο Κίεβο της τότε Σοβιετικής Ένωσης (σημερινή Ουκρανία) ως το νεότερο από τα 5 παιδιά του καθηγητή ψυχολογίας και αριστοκρατικής καταγωγής Ιβάν Σικόρσκι και της γιατρού συζύγου του. Ένα από τα πρώτα πράγματα που χαράχτηκαν στη μνήμη του πιτσιρικά ήταν οι διηγήσεις της μητέρας του για τις απόπειρες του Λεονάρντο ντα Βίντσι να σχεδιάσει μια πρώιμη πτητική μηχανή!

Το τίμημα


Την αποστολή αντιαεροπορικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς σχεδιάζουν οι ΗΠΑ, για να ενισχύσουν την αεράμυνα της Ουκρανίας, καθώς η σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας έχει περάσει σε νέα, πιο οξυμένη φάση. Αν και με αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό των ΗΠΑ, εντείνεται η αμερικανική στήριξη στην κυβέρνηση Ζελένσκι με σύγχρονο πολεμικό υλικό, δρομολογώντας ανάλογες αποφάσεις και από τους Ευρωπαίους «εταίρους» στο ΝΑΤΟ.

«Ακλόνητη υποστήριξη» υποσχέθηκε ο Σούνακ στον Ζελένσκι


Στη γραμμή της εμπλοκής στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, μέσα από την πολύμορφη στήριξη της κυβέρνησης του Κιέβου, θα κινηθεί και ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, όπως προκύπτει από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες ο Ρίσι Σούνακ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κόκκινες... γραμμές


«Η Συμφωνία των Πρεσπών, μη γελιόμαστε, μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο, βασίστηκε σε ένα πράγμα: Είχε ως προϋπόθεση την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ (...) Εμείς, λοιπόν, που δώσαμε τη μάχη για να μπει η Βόρεια Μακεδονία και να έχουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα βγούμε και θα πούμε "όχι, η Ελλάδα πρέπει να ασκήσει βέτο;" (...)

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 26/10/1795

Γεννιέται ο μουσουργός Νικόλαος Μάντζαρος, συνθέτης του Εθνικού Ύμνου της χώρας μας.

Χρόνια πολλά στον δικό μας Δημήτρη

Χρόνια πολλά σύντροφε