Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

«Οι πορφυρογέννητοι»


Το νέο τους τραγούδι κυκλοφόρησαν οι Υπεραστικοί και ο Αντώνης Σιδερίδης, με τίτλο «Οι πορφυρογέννητοι». Πρόκειται για ένα επίκαιρο τραγούδι, που με καυστικό χιούμορ σχολιάζει τη στάση της αστικής τάξης απέναντι στον εργαζόμενο λαό, της τάξης εκείνης που την εποχή της μεγαλύτερης παρακμής της, παρασιτεί σε βάρος της εργατικής τάξης και προκειμένου να συντηρηθεί στη ζωή ολοένα και εντείνει την εκμετάλλευση.

Από τα πρώτα χρόνια


Πρωτοπορία ...

Από τα πρώτα χρόνια .

Δωρεάν υγεία και παιδεία .

Δουλειά , ασφάλιση , σύνταξη σε όλους, διακοπές για όλους.

Μετά από 5 χρόνια κυβέρνησης... «θυμήθηκε» τους συμβασιούχους και τα «δουλεμπορικά»!


Το χοντρό δούλεμα σε βάρος των εργαζομένων συνέχισε και σήμερα ο Αλ. Τσίπρας, καθώς στην προσπάθειά του να ντύσει με «φιλεργατική» προβιά τον ΣΥΡΙΖΑ... «θυμήθηκε» την εργασιακή «ευελιξία», την ομηρία των συμβασιούχων και τα «δουλεμπορικά» ενοικίασης εργαζομένων, «ξεχνώντας» βέβαια ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη σφραγίδα της σε όλα τα παραπάνω, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το σχετικό αντεργατικό οπλοστάσιο των προκατόχων της.

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη είναι για τα σκουπίδια!


Η πετυχημένη απεργία στις 10 Ιούνη, καθώς και τα ογκώδη συλλαλητήρια στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και δεκάδες πόλεις, έδωσαν “ανάσα” αισιοδοξίας και δύναμη για την αναγκαία κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με νέα απεργία. Πήγανε “στράφι” οι συμβουλές κυβερνητικών στελεχών, κάποιων γνωστών “παπαγάλων” και άλλων που νουθετούσαν πως «η απεργία δεν έχει νόημα».

Αποχώρησαν οι ταξικές δυνάμεις, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου για το συνέδριο βίας και νοθείας


Με το σύνθημα «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών», και «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες», οι δυνάμεις της «Ταξικής Ενότητας» στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης αποχώρησαν από το 37ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης (ΕΚΚ), καταγγέλλοντας την πλειοψηφία για συνέδριο βίας και νοθείας.

Σκοταδισμός και μπίζνες...


Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι σκοταδιστικές απόψεις που αναπαράχθηκαν σε βίντεο που διαφήμιζε το «1ο πανελλαδικό συνέδριο γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας».

Με αισχρό τρόπο παρουσίαζε ως πρωταρχικό και σχεδόν αποκλειστικό ρόλο της γυναίκας την αναπαραγωγή και τη δημιουργία οικογένειας. Πρωταγωνιστές του συνεδρίου είναι επιχειρηματικοί όμιλοι που κάνουν bussiness στον τομέα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ενώ συμμετέχουν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της show biz.

Επικίνδυνες αποφάσεις για τον «αυξανόμενο παγκόσμιο ανταγωνισμό»

 

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ


Με όλη την ατζέντα των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων στο τραπέζι για το άμεσο και το απώτερο μέλλον, συνέρχεται τη Δευτέρα η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην έδρα του στις Βρυξέλλες.

Είμαστε δίπλα στην προσπάθειά σας να σπουδάσετε και να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα


Είμαστε μαζί σας σε αυτήν την τόσο σημαντική στιγμή σας!

Είμαστε δίπλα στην προσπάθειά σας να σπουδάσετε και να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα!

Να μην ξεχάσετε ούτε τώρα ούτε ποτέ στη ζωή σας πως: Είστε ήδη νικητές!

Δίνοντας «σχήμα και μορφή» στον αγώνα και τις ιδέες μας


Εργασίες συντήρησης στα μοναδικά έργα τέχνης που κοσμούν την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ

«Τα παιδιά της ασφάλτου», του Α. Τάσσου, η προτομή του Λένιν και το Μνημείο για τον Νίκο Μπελογιάννη, του Μέμου Μακρή, το γλυπτό με το σφυροδρέπανο, του Θόδωρου Παπαγιάννη, είναι τα έργα τέχνης που κοσμούν την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, συμβάλλοντας, με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, στη φυσιογνωμία του κτιρίου.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Αποζημιώνουν με 308 εκ. ευρώ τις Fraport και «Ελευθέριος Βενιζέλος» για διαφυγόντα κέρδη λόγω… πανδημίας!


Το όργιο της στήριξης των μονοπωλίων από την κυβέρνηση, την ώρα που ο λαός ληστεύεται, δεν έχει τέλος!

Η νέα απόφαση της κυβέρνησης, μετά από το μπούκωμα κλινικαρχών, εργολάβων, καναλαρχών είναι η οικονομική στήριξη προς τις ιδιωτικές εταιρείες που διαχειρίζονται τα αεροδρόμια της χώρας, με τη Fraport να αποζημιώνεται για τις συνέπειες της πανδημίας με τουλάχιστον 177,8 εκατ., μέσω συμψηφισμών με τις υποχρεώσεις της, και την εταιρεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» να λαμβάνει σε στήριξη ή σε συμψηφισμό με οφειλές περίπου 130 εκατ. ευρώ.

Τι... μάθαμε στο συνέδριο του ΜέΡΑ25


 Τις ίδιες ξανασερβιρισμένες απάτες στον λαό, από τότε που όπως μάθαμε... έπαιρνε τα μέτρα της τρόικα, ως υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ που έστρωσε τον δρόμο στο τρίτο μνημόνιο, περιλάμβανε η ομιλία του γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκη, με την οποία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του κόμματος.

Απεργία στις 16 Ιούνη και συλλαλητήρια στις 11 π.μ. και στις 7 μ.μ.

 

Τα Εργατικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης, καλούν σε απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη και διοργανώνουν συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 11 το πρωί και στις 7 το απόγευμα.

«Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα - Δεν διορθώνεται», τονίζουν.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 


13/06/1381

Οι εξεγερμένοι χωρικοί της Αγγλίας μπαίνουν στο Λονδίνο και επιτίθενται σε κτίρια και αξιωματούχους του βασιλιά. Οι εξεγερμένοι απαιτούσαν την κατάργηση της δουλοπαροικίας και την ελάττωση των φόρων. Εναντίον τους κινητοποιήθηκε ο στρατός, ο οποίος και τελικά κατάφερε να συντρίψει την εξέγερση. Πάνω από 1.500 χωρικοί εκτελέστηκαν ως αντίποινα τις εβδομάδες που ακολούθησαν.