Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην παρουσίαση του βιβλίου "Φύλλο Πορείας"

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, 
η στρατιωτική θητεία και οι νέοι

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην παρουσίαση της έκδοσης «Φύλλο Πορείας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, η στρατιωτική θητεία και οι νέοι», στο πρώην κτίριο του ΕΑΤ - ΕΣΑ (πάρκο Ελευθερίας, στάση του μετρό «Μέγαρο Μουσικής»).

Η λαϊκή διεκδίκηση δεν μπαίνει «στο γύψο»

Κανέναν δεν πείθει η βιασύνη της κυβέρνησης να φέρει το νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο όνομα δήθεν της αντιμετώπισης της ταλαιπωρίας του λαού στο κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας "μικρών και ολιγάριθμων ομάδων". Δεν είδαμε την ίδια "ευαισθησία" για την καθημερινή, συνεχή ταλαιπωρία λόγω του "Μεγάλου Περιπάτου" του Δήμου Αθηναίων για να στηρίξει μεγαλοξενοδόχους και μεγαλεμπόρους.

ΣΕΠΗΠ: Συγκέντρωση στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης Τρίτη 30 Ιούνη, 6:30 μ.μ.

Πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Ο νέος γύρος επίθεσης της κυβέρνησης στα εργασιακά μας δικαιώματα έχει ήδη ξεκινήσει, με αφετηρία την εκδήλωση της νέας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού που βάθυνε με καταλύτη την πανδημία του covid-19.

Η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται

Το δικαίωμα της απεργίας, των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο!

Οι αγώνες δε θα μπουν στο γύψο!

 Αυτό που δεν πέτυχαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, να κλείσουν το στόμα των υγειονομικών των εργαζόμενων στα super market, των εκπαιδευτικών, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, όλων των εργαζομένων και συνολικά του λαού μας, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης του βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με πολλούς, διαχρονικούς κι αιματηρούς αγώνες.

 Η κυβέρνηση με τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ ζεσταίνει στο σχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων.

“Κόκκινο” σπα και μπόουλινγκ – Το “Κέντρο Αθλητισμού και Αναψυχής” στο Ανατολικό Βερολίνο

Λίγη σάουνα μετά τη δουλειά; Ένα πάρτι με φίλους στην πίστα του μπόουλινγκ ή ένα Σάββατο στις νεροτσουλήθρες με την οικογένεια;

Όλα αυτά αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των 10.000 κατά μέσο όρο επισκεπτών του “SEZ”, δηλαδή του “Κέντρου Αθλητισμού και Αναψυχής”, στην πρωτεύουσα της ΓΛΔ το Ανατολικό Βερολίνο.

Πέτρου και Παύλου: η αμάχη τους αντανακλούσε αντιθέσεις εθνικές και ταξικές


 Πέτρου και Παύλου. Με αφορμή τη γιορτή τους θα κάνουμε ένα «ταξίδι» στα πρώτα έτη της χρονολογίας μας. Παρέα με τον αρχιτέκτονα του χριστιανισμού, τον αποκαλούμενο σήμερα απόστολο Παύλο και τον Πέτρο που στα χόναι μετά το Χριστό είχε ηγετικό ρόλο.

Δύο πρόσωπα σημαντικά στη διάδοση του χριστιανισμού για αυτό και τα ονόματα Πέτρος και Παύλος είναι από τα πιο διαδεδομένα και τα συναντάμε σε όλες τις ινδοευρωπαϊκές οικογένειες γλωσσών (πιο διαδεδομένα στους καθολικούς).

Φασίστες εξαπολύουν πογκρόμ κατά των Εβραίων στην Θεσσαλονίκη

Φασίστες των οργανώσεων «Παύλος Μελάς» και «Εθνική Ένωσις Ελλάς» εξαπολύουν, 29/6/1931, πογκρόμ κατά των Εβραίων στους συνοικισμούς της Θεσσαλονίκης: Ρεζί Βαρδάρ, Χαριλάου, Συνοικισμός 151 και Κάμπελ.

Οι μεγαλύτερες αγριότητες έγιναν στον συνοικισμό του Κάμπελ.

Σμπαράλια η προστασία του λαού και των δικαιωμάτων του για το κέρδος των ομίλων

«Κανένας (...) δεν μπορεί να το πετύχει ατομικά (...) κανένα κράτος - μέλος δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνο του την κρίση αυτή. (...) μόνο βοηθώντας ο ένας τον άλλον θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας... (Οι πολίτες) θα γνωρίζουν ότι οι κυβερνήσεις τους χρειάστηκε να λάβουν δύσκολες αποφάσεις για να σώσουν ζωές - ναι. Αλλά θα θυμούνται επίσης ποιος τους στάθηκε και ποιος όχι» (Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν1).
 

Άλλαξε ο Μανωλιός... και ανέλαβε η νέα εργοδοσία των "Δήμητρα"

Τι Κερκυραίοι, τι Κρητικοί... Η νέα εργοδοσία των "Δήμητρα", ο συνεταιρισμός "SYNKA", συνεχίζει στα χνάρια της παλιάς εργοδοσίας της επιχείρησης, με παλιούς αλλά και με νέους τρόπους εκμετάλλευσης των εργαζομένων, άσχετα με το "φιλεργατικό" προφίλ που προσπαθεί να καλλιεργήσει. Το παραπάνω γεγονός επιβεβαιώνει η μέχρι σήμερα "πορεία" της νέας εργοδοσίας, που ξεκίνησε εδώ και περίπου έξι μήνες. Το παραπάνω γεγονός επιβεβαιώνει το Σωματείο μας, που δεν σταμάτησε να υπογραμμίζει ότι η καταγωγή του εργοδότη δεν έχει καμία σχέση με το καλό των εργαζόμενων και του τόπου, καθώς ο μόνος γνώμονας για αυτόν είναι το κέρδος, το οποίο βέβαια προκύπτει από το ξεζούμισμα των εργαζόμενων!

«Ανασυγκροτείται» για να είναι αποτελεσματικότερος σε όφελος του κεφαλαίου

Στην ανάγκη «ανασυγκρότησης» και «ανοίγματος» του κόμματος, προκειμένου να γίνει αποτελεσματικότερο σε όφελος του κεφαλαίου και ικανότερο στην παγίδευση των λαϊκών αντιδράσεων στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, στάθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης. Παράλληλα, επανέφερε τα χρεοκοπημένα, αλλά πολύ επικίνδυνα «εργαλεία» των περιβόητων «κοινωνικών

Πάρτε ΤΩΡΑ πίσω τις απολύσεις!!


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στις 15 Ιουνίου απολύθηκαν από τον e-ΕΦΚΑ 13 συνάδελφοι που ήταν πρώην συμβασιούχοι, απασχολούμενοι με δικαστικές αποφάσεις στον τ. ΟΠΑΔ και  στο τ. ΙΚΑ. Πρόκειται για μια ενέργεια λίγες μέρες μετά τη γραπτή δήλωση του Διοικητή ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι εργαζόμενοι από τον e-ΕΦΚΑ που με περίσσιο ζήλο έτρεξε να χαιρετίσει η ΔΑΚΕ.

Βενετσανόπουλος Βασίλης


Έφυγε από την ζωή, στις 29/6/2006, στα 95 χρόνια, ο Βενετσανόπουλος Βασίλης Ταξίαρχος Πεζικού εα

Ο Βενετσανόπουλος Βασίλης, γεννήθηκε, 31/12/1911, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας.

Ο Βασίλης Βενετσανόπουλος αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Ως αξιωματικός του αστικού στρατού είχε επαφή με το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα ακόμα και στις συνθήκες της δικτατορίας του Μεταξά.

Πεθαίνει ο Αιμίλιος Βεάκης

Στο ρόλο του Κρέοντα
Πεθαίνει, 29/6/1951, ο ηθοποιός Αιμίλιος Βεάκης.

Στη διάρκεια της Κατοχής εντάχθηκε στο ΕΑΜ και για του τη δράση αυτή υπέστη διώξεις από το αστικό καθεστώς.

Πηγαία μέγιστο το ταλέντο του και αδιαλείπτως εξελισσόμενο, τον κατέταξε πρώτον στη χορεία των «αθανάτων» του ελληνικού θεάτρου. Ως προπορευόμενο, μάλιστα, της εποχής του «νεωτεριστή» ηθοποιό του 20ού αιώνα.

Γιος του δικηγόρου, συγγραφέα και δραματουργού Ιωάννη Βεάκη, ο Αιμίλιος γεννήθηκε στον Πειραιά (13/12/1884) και πέθανε, αιφνίδια (29/6/1951), από εγκεφαλικό.

1η Συνδιάσκεψη των ανταρτών του ΕΛΑΣ Δυτικής Μακεδονίας.


Πραγματοποιείται, 29/6/1943, στην Πίνδο η πρώτη Συνδιάσκεψη των ανταρτών του ΕΛΑΣ Δυτικής Μακεδονίας

Στη Συνδιάσκεψη παίρνουν μέρος 280 αντιπρόσωποι, καθώς και εκπρόσωποι του Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣ και των λαϊκών-απελευθερωτικών στρατών της Αλβανίας και της Γιουγκοσλαβίας.