Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Ιστορικός περίπατος στον Χορτιάτη


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Χορτιάτη ο ιστορικός περίπατος των Μαθητικών Οργανώσεων της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους όπου 75 χρόνια πριν εκτυλίχθηκε η ναζιστική θηριωδία του ολοκαυτώματος του Χορτιάτη, κατέληξαν στο μνημείο.

Ολοκληρώθηκε η 21η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων


Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες της 21ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που διοργανώθηκε από κοινού από το ΚΚ Τουρκίας και το ΚΚΕ με θέμα: «100 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς. 
Η πάλη για την ειρήνη και το σοσιαλισμό συνεχίζεται».

Υπάρχει καλύτερη κερκίδα και αυτή θέλουμε

  Ναι στην αλληλεγγύη. Όχι στον πόλεμο

   Πωρώνεστε με την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα και το τραγούδι στα πέταλα;

  Ναι αλλά έχετε δει την ατμόσφαιρα που φτιάχνουν στο Μαρόκο; Και το κυριότερο, για τους σωστούς λόγους, καθώς τραγουδάν στίχους για την Παλαιστίνη, την ώρα που ο αγαπημένος τους σύλλογος παίζει εναντίον μιας ομάδας από την Παλαιστίνη.
 

Όταν από τις κυρώσεις των ΗΠΑ θησαυρίζουν οι Έλληνες εφοπλιστές…


Αύξηση 3,1% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) τον Αύγουστο εφέτος σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Αυγούστου 2018, έναντι μείωσης 0,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2018 προς το 2017, και πλέον αριθμεί 1.884 πλοία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

ΓΑΥΔΟΣ


Το «νησί του διαβόλου» για τους εξόριστους κομμουνιστές!

Το αστικό κράτος ανακάλυψε το νησάκι, όταν αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει για τόπο εξόντωσης των κομμουνιστών. Κι είναι αλήθεια ότι σε κανένα άλλο νησί, απ' αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό αυτό απ' το αντιδραστικό κράτος, η απομόνωση απ' τον έξω κόσμο δεν ήταν τόσο ολοκληρωτική.

Είκοσι τέσσερα ναυτικά μίλια χωρίζουν τα Σφακιά απ' τη Γαύδο και τις μέρες της ξαστεριάς μπορεί κανείς να βλέπει την απεραντοσύνη του Λιβυκού Πελάγους.

«Είδες η ΔΕΗ;» Βρήκε…. στρατηγικό κακοπληρωτή!


Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα ακόμα και για λίγα ευρώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ – καταγγελία του epiruspost.gr

Σύμφωνα με όσα καταγράφει η ιστοσελίδα «”σαφάρι” φαίνεται ότι έγινε στην Ήπειρο, σε πόλεις και χωριά τις τελευταίες ημέρες.. Και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου άνθρωποι επέστρεψαν από την δουλειά τους και βρήκαν τα σπίτια τους στο… μαύρο σκοτάδι!

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που δύσκολα θα βρει ίδια στην περιοχή είναι αυτή που παρουσιάζουμε! Κάτοικος της πόλης των

Έφοδος των… Batman στο ΑΕΛΛΩ για την ταινία “Τζόκερ”!


Ελέγχους σε κινηματογράφους (!) που προβάλλουν την ταινία « Τζόκερ » πραγματοποιεί η Αστυνομία για τον εντοπισμό ανήλικων που την παρακολουθούν (έχει γραφτεί ότι η ταινία σε άλλους κινηματογράφους εμφανίζεται ακατάλληλη για άτομα κάτω των 18 ετών και σε άλλους για ανήλικους κάτω των 15 ετών).

Ο πόλεμος! Ο πόλεμος!


Είδες το σπίτι, που κλειστό
σκορπάει τη φρίκη γύρα;
ο πόλεμος, ο πόλεμος
του σφάλισε τη θύρα!

Και τον φτωχόν τον κήπο του
κιτρινοφυλλιασμένον;
ο πόλεμος, ο πόλεμος
τον έχει μαραμμένον!

Για το αστικό σύνταγμα και τις αναθεωρήσεις του


της Αλέκας Παπαρήγα

Στον πρόλογο του αναθεωρημένου ελληνικού Συντάγματος του 2008 αναφέρεται ότι «το Σύνταγμα της Ελλάδας αποτελεί το θεμελιώδη νόμο της Πολιτείας, τον καταστατικό χάρτη αυξημένης τυπικής ισχύος, με τον οποίο πρέπει να συμφωνούν όλοι οι κανόνες δικαίου της έννομης τάξης. 

Αντιπροσωπεύει τον πυλώνα του πολιτικού και νομικού μας συστήματος».

Νίκος Εγγονόπουλος


Γεννήθηκε, 21/10/1907, στην Αθήνα, ο ζωγράφος και ποιητής, Νίκος Εγγονόπουλος, ο κυριότερος εκφραστής του σουρεαλισμού στη χώρα μας, πέθανε 31/10/1985, από ανακοπή καρδιάς και η κηδεία του πραγματοποιήθηκε δημοσία δαπάνη στο Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας.

«Συνομιλία» ποίησης και ζωγραφικής