Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

«Ιουλιανά»

 

*

Τον Ιούλη του 1965 η ενδοαστική αντιπαράθεση μεταξύ της Ένωσης Κέντρου και της ΕΡΕ κορυφώθηκε, με την πρώτη να έρχεται σε ευθεία ρήξη με το Παλάτι (του οποίου την εύνοια είχε πια χάσει). «Μήλο της έριδος» υπήρξε το υπουργείο Άμυνας και κατ’ ουσίαν ο έλεγχος του στρατού.

47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή


Το φετινό σύνθημα του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή είναι η «απάντηση» που δίνουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε νέο και νέα που προβληματίζεται για το «τι πρέπει να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα». Το μήνυμα του Φεστιβάλ μας είναι «οδηγός» για δράση, είναι πείρα που έχει συγκεντρωθεί από όλη τη τελευταία περίοδο, είναι «όπλο» αντοχής και ελπίδας για τις μάχες που έχει να δώσει η νέα γενιά.

Δωρεάν δραστηριότητες θαλάσσης από τον Δήμο Πατρέων


Κοιτάξτε εδώ τι πράγματα κάνει ο κομμουνιστής δήμαρχος

Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι δραστηριότητες θαλάσσης που γίνονται δωρεάν από το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων στην Πλαζ της Αγυιάς. 

Σε δήλωσή του ο Βοηθός Δημάρχου και υπεύθυνος του Πάρκου, Γιώργος Μαγιάκης τονίζει: «Η πόλη μας βρίσκεται σε μία πλεονεκτική γεωγραφική θέση όπου οι πολίτες μπορούν να απολαύσουν και να αναπτύξουν δεξιότητες σε αρκετές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη φύση.

Στον αγώνα για μέτρα προστασίας της ζωής μας


Στον αγώνα για μέτρα προστασίας της ζωής μας

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους μέσα από τα Σωματεία τους να πρωτοστατήσουν στη διεκδίκηση των αναγκαίων μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ. Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας του λαού. Οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις μπροστά στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης για τον εργάσιμο χρόνο και τη λειτουργία των Σωματείων ανέδειξαν τη δύναμη των εργαζομένων, τη σημασία της οργάνωσης και της κλιμάκωσης της πάλης.

Κινητοποίηση «αντιεμβολιαστών» - βολική «χορηγία» στην κυβέρνηση


Ενταγμένες στο κάλπικο δίπολο του «κοινωνικού αυτοματισμού» που τροφοδοτεί εσκεμμένα η κυβέρνηση, στήνοντας «εμβολιαστές» απέναντι σε «αντιεμβολιαστές», ήταν οι σημερινές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις ενάντια στην «υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών».

Η διάλυση της Α' Διεθνούς


«ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ,

Το Συνέδριο της Διεθνούς, που συνήλθε στη Φιλαδέλφεια διέλυσε το Γενικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ενωσης των Εργατών. Εξωτερική σύνδεση της οργάνωσης δεν υπάρχει πια.

«Η Διεθνής πέθανε!», θ' αναφωνήσει η αστική τάξη όλων των χωρών και με ειρωνεία ή χαρά θα αναφερθεί στις εργασίες αυτού του συνεδρίου σαν σε μια αναμφισβήτητη απόδειξη της ήττας του εργατικού κινήματος όλου του κόσμου.

Καμπάνα κινδύνων


Σε άλλη «πίστα» έχει περάσει πλέον η στάση της ελληνικής αστικής τάξης, στην προσπάθειά της να αναβαθμίσει τα συμφέροντά της στην περιοχή.

Από τη Βαλτική και την Ουκρανία, με την κυβέρνηση διά στόματος υπουργού Εξωτερικών να δηλώνει ότι «εμείς μπορούμε να γίνουμε ο ιδανικός σύμμαχος και βοηθός» της Ουκρανίας στην ευρωατλαντική της πορεία. Τα Βαλκάνια, όπου προετοιμάζει το έδαφος για την αναγνώριση του προτεκτοράτου του Κοσόβου. Τη Λιβύη, όπου οι επιχειρηματικοί όμιλοι ακονίζουν «μαχαιροπίρουνα» για τον νέο γύρο μοιρασιάς της λείας.

Οι διακοπές είναι δικαίωμα


 Οι διακοπές είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια για τις λαϊκές οικογένειες.

Ονειρο θερινής νυκτός αποτελούν οι καλοκαιρινές διακοπές για την πλειοψηφία των εργαζομένων.

Μπορεί ημερολογιακά να είναι καιρός για ανάπαυλα, σε μια χώρα που ο ήλιος, η θάλασσα και ο πολιτισμός περισσεύουν, όμως οικονομικά δεν "βγαίνει".

Θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και μέτρα στους χώρους δουλειάς για να στηριχθεί ο εμβολιασμός


Η θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και τα μέτρα στους χώρους δουλειάς για να στηριχθεί ο αναγκαίος εμβολιασμός είναι το ζητούμενος και όχι η συνέχιση της πολιτικής εμπορευματοποίησης της υγείας, σημείωσε ο Γιάννης Γκιόκας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον Αντένα.

Γιατί τιμωρήθηκαν οι στρατιώτες στη Λέσβο;


Δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία», η άδικη τιμωρία 10 ημερών φυλάκισης, που επέβαλε η διοίκηση του 98 Τάγματος Υγειονομικού Εθνοφυλακής, σε οπλίτη γιατρό που υπηρετεί τη θητεία του, επειδή «εγκλημάτισε», χαιρετίζοντας την πρόθεση συμμετοχής χιλιάδων νέων στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας που έγινε στη Μυτιλήνη.

Η ...χαρά δεν τους αφήνει


Χαρές και πανηγύρια έκαναν τα αστικά ΜΜΕ με το νέο ιμπεριαλιστικό σχέδιο εναντίον της Κούβας και του λαού της, που εκδηλώθηκε την Κυριακή με την πρόκληση αντιδραστικών διαδηλώσεων με αντικομμουνιστικά συνθήματα και συνθήματα για την ανατροπή της κυβέρνησης. 

«Βάλε τώρα που γυρίζει»...


 Η επικουρική σύνταξη έχει χαρακτήρα συμπληρωματικό της κύριας σύνταξης. Σκοπός της είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των ασφαλισμένων όταν επέλθει ο ασφαλιστικός κίνδυνος του γήρατος, της αναπηρίας ή του θανάτου (για τους επιζώντες συζύγους και τα τέκνα αυτών).

Μια μέρα σαν τη σημερινή


15/07/1848

Γεννιέται ο Ιταλός κοινωνιολόγος Βιλφρέντο Παρέτο, ένας από τους θεμελιωτές της επιστήμης της κοινωνιολογίας.