Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο, που ξεκίνησε από την Ελλάδα, πάνω από την Κριμαία

Αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο που απογειώθηκε από ελληνικο αεροδρόμιο πέταξε πάνω από την Κριμαία. Καθόλου παράξενο μιας και με μια σειρά ενέργειες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέστησε την Ελλάδα βάση των ΗΠΑ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, και την ενέπλεξε στους ανταγωνισμου΄ς της ευρύτερης περιοχής.

Tο κόλπο τους έγινε πια… all time classic

«Όποιος δε συμφωνεί μαζί μας είναι με τους άλλους»

Όλη η βρωμιά της μαύρης προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ, το προηγούμενο διάστημα, επικεντρώνεται στο μοτίβο “το ΚΚΕ δεν ψήφισε την απλή αναλογική”, “ψήφισε παρών για το χωρισμό εκκλησίας κράτους”, “καταψήφισε την πρόταση για το νόμο για την αύξηση του βασικού μισθού” και τέτοια.

Η κρίσιμη καμπή του 13ου Συνεδρίου του ΚΚΕ

 Κόντρα στο ρεύμα της αντεπανάστασης

Αρχίζει τις εργασίες του το 13ο Συνέδριο του ΚΚΕ (19-24/2/1991) σε συνθήκες δραματικής υποχώρησης του Κομμουνιστικού Κινήματος, των ανατροπών στην ΕΣΣΔ και αλλού, καθώς και της έντονης εσωκομματικής διαπάλης μερίδας στελεχών που επιζητούσαν την διάλυση του Κόμματος.

Η πλειοψηφία των συνέδρων επιβεβαίωσαν την προσήλωσή τους στις κομματικές αρχές. Εντούτοις, το πρόβλημα παρέμενε, δεδομένου ότι οι ιδεολογικές διαφορές στις γραμμές του Κόμματος ήταν αγεφύρωτες, αφού αναμετρούνταν η επαναστατική πολιτική με το δεξιό οπορτουνισμό. Συνεπώς, η διάσπαση ήταν αναπόφευκτη, αφού η οπορτουνιστική ομάδα στελεχών του ΚΚΕ, μέσω διολίσθησης, ωθούσε στη μετατροπή του

Οι απεργίες στη Σύρο το 1879

Στη Σύρο, ένα από τα πρώτα βιομηχανικά κέντρα της Ελλάδας, έχει ξεσπάσει οικονομική κρίση, πυροδοτώντας σειρά απεργιακών-κοινωνικών αγώνων, σημαντική συμβολή στις οποίες έχουν και οι σοσιαλιστές.

Σε απεργία κατεβαίνουν οι αρτοποιοί, οι οινοπώλες, οι εργάτες των ναυπηγείων, κ.α. Στις 19/2/1879 ξεκινά η απεργία των εργατών των βυρσοδεψείων, η οποία υπήρξε από τις πιο δυναμικές. Συνολικά τα αιτήματα των εργατών των βυρσοδεψείων ήταν:

Μακρόνησος

19 Φλεβάρη 1947 αποφασίζεται από την κυβέρνηση Μαξίμου η ίδρυση του στρατοπέδου πολιτικών κρατουμένων στη Μακρόνησο, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Η Μακρόνησος, νησί έκτασης 18 χ.μ.2 περίπου, βρίσκεται σε απόσταση 5 χ.μ. από το Λαύριο, της ανατολικής ακτής Αττικής. Είναι Κοινοτική γη, και υπάγεται διοικητικά στην κοινότητα Κορυσσιάς.