Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

«Δεν υποσχέθηκα να υπερασπιστώ ούτε ΝΑΤΟικές ούτε αμερικανικές σημαίες»


 Είναι αυτονόητη η καταδίκη της επέμβασης στην Ουκρανία από τη Ρωσία, όπως και της συμμετοχής της χώρας μας στον πόλεμο στέλνοντας πολεμικό υλικό που απ' ό,τι φαίνεται τον τελευταίο καιρό δεν αποκλείεται να χρησιμοποιείται ενάντια στον ίδιο τον λαό της Ουκρανίας, αφού χρησιμοποιείται από ακροδεξιές, εθνικιστικές ομάδες που δρουν ενάντια στο λαό. (...)

Συναυλία - αφιέρωμα στην Πρωτομαγιά με την Μ. Φαραντούρη


Η  ΚΕ του ΚΚΕ τιμάει την  Εργατική Πρωτομαγιά, με συναυλία με την Μαρία Φαραντούρη.

Συμμετέχουν ακόμη η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Βασίλης Γισδάκης και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Η ενορχήστρωση και διεύθυνση της ορχήστρας είναι του Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Η συναυλία εντάσσεται στις πολύμορφες πρωτοβουλίες που θα πάρει το Κόμμα μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά.

«Η Δύση πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο» δηλώνει πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ

 
Αυξάνονται οι φωνές εντός του ευρωατλαντικού μπλοκ που ζητούν ενεργότερη εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, ακόμη και άμεση πολεμική σύγκρουση, ώστε να ηττηθεί η Ρωσία.

Τα μέτρα της κυβέρνησης και οι προτάσεις των άλλων κομμάτων δεν θίγουν στο ελάχιστο τις αιτίες της ενεργειακής ακρίβειας


Οι προτάσεις του ΚΚΕ για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης και μείωσης των τιμών, για άμεση και πλήρη επαναλειτουργία λιγνιτικών μονάδων, για κατάργηση των χρηματιστηρίων ενέργειας και ρύπων, για απόσυρση από τις κυρώσεις προς τη Ρωσία, είναι σήμερα ακόμη περισσότερο αναγκαίες για τον λαό.

Την Πρωτομαγιά τιμάμε τους αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης


Με αφορμή τον γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς τιμάμε και φέτος τους αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης για αξιοπρεπή ζωή, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, Παιδεία και Υγεία που να καλύπτουν τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, των εργαζόμενων και των παιδιών τους, για μια άλλη κοινωνία όπου θα πάψει να υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ποιο τάγμα Azof, ποιο ναζιστοξέπλυμα, ποιος Σκαμπαρδώνης


 Στην «σωστή» πλευρά της ιστορίας, αυτήν που ξεπλένει ακόμα και τον ναζισμό, προστέθηκε ένας ακόμα. Ο και συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης.

    Ο εν λόγω φρόντισε μαζί με το έρεβος της ιστορικής του άγνοιας να μοιράσει απλόχερα στους αναγνώστες του in.gr (εδώ το πόνημα με τίτλο “Ποιο τάγμα”: https://www.in.gr/2022/04/25/apopsi/poio-tagma/ ) και μπόλικο δικολαβισμό πασπαλισμένα με το «λευκαντικό»  του εξυπνακισμού ώστε να καταλήξει στο γνωστό «πατριωτικό» έμεσμα των ΝΑΤΟφρόνων:

Στοχοποίηση Ελλήνων κομμουνιστών σε «μαύρη λίστα» στο διαδίκτυο!

  • «Μακρύ χέρι» της ουκρανικής κυβέρνησης ο ιστότοπος που δημοσιεύει προσωπικά δεδομένα χιλιάδων, ανάμεσά τους και τριών στελεχών του ΚΚΕ
  • Θύματα δολοφονίας έχουν πέσει στο παρελθόν άνθρωποι που βρίσκονταν στη συγκεκριμένη «μαύρη λίστα»

Θυσία στους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς οι λαϊκές ανάγκες στην Ενέργεια

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Με μια ακόμη επικοινωνιακού τύπου σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και η ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος και παρουσιάζοντας ως δήθεν «λύση» την πηγή του προβλήματος, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, επιχείρησε χτες να καθησυχάσει για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και τα εναλλακτικά πλάνα που υπάρχουν σε περίπτωση διακοπής της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου, αλλά και να δικαιολογήσει τις θυσίες χωρίς τέλος που ζητάνε από τον λαό για να «τρέξουν» οι ευρωατλαντικοί σχεδιασμοί και οι «ευκαιρίες» που προσδοκά το κεφάλαιο από τους σχεδιασμούς αυτούς.

Το ξύγκι των κερδών απ' τη μύγα των ανθρώπων

Ο νέος Αξονας, ναι ναι καλά διαβάζετε ο Αξονας, όπως λεγόταν επί επικυριαρχίας των ναζί, πριν και κατά τη διάρκεια αλλά και έκτοτε του τελευταίου παγκοσμίου πολέμου, τώρα στήνεται. Υπό το λήμμα Δύση σαράντα χώρες, τριάντα του ΝΑΤΟ συν δέκα, αποφάσισαν να βγάλουν και το ξύγκι των κερδών της καπιταλιστικής μύγας, θυσιάζοντας πάλι ανθρώπους στον πόλεμο της προαναγγελθείσης ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης, στην ουσία ΗΠΑ - Ρωσίας, με τα μάτια και την κωλότσεπη στραμμένα στην Κίνα. Αυτά σε αδρές γραμμές και ως τώρα φανερά.

Επιμένει να παρουσιάζει το ΝΑΤΟ ως «προστάτη» των κυριαρχικών δικαιωμάτων


Συνομιλία με τον γγ του ΝΑΤΟ είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να τον ενημερώσει για το μπαράζ της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, την ώρα που το ίδιο το ΝΑΤΟ στο όνομα της συνοχής του, μπροστά στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία, ρίχνει νερό στον μύλο της τουρκικής προκλητικότητας.

Ο Μπάιντεν αρνείται πως οι ΗΠΑ είναι σε «πόλεμο δια αντιπροσώπων» με τη Ρωσία


Την ώρα που οι ΗΠΑ απογειώνουν την εμπλοκή τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, αποφασίζοντας μία τεράστια αποστολή όπλων στην Ουκρανία, ύψους 20 δισ. δολαρίων, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απορρίπτει το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και το NATO έχουν εμπλακεί σε πόλεμο δι’ ενδιαμέσων εναντίον της Μόσχας στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας ψευδή και ανησυχητική τη «ρητορική του Κρεμλίνου» και υποστηρίζοντας πως «δεν επιτιθέμεθα εμείς στη Ρωσία».

Κυκλοφορεί το 2ο τεύχος του 2022

 
Κυκλοφόρησε το 2ο τεύχος για το 2022 της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης» (ΚΟΜΕΠ) το οποίο περιλαμβάνει:

  • ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγάλο όπλο για νέες κατακτήσεις η υπογραφή Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας των οικοδόμων

 
Μεγάλο όπλο για νέες κατακτήσεις και για βελτίωση των όρων και των συνθηκών δουλειάς και ασφάλισης των οικοδόμων, χαρακτήρισε την υπογραφή ΣΣΕ του κλάδου, ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων μιλώντας το πρωί της Παρασκευής σε εκπομπή της ΕΡΤ-1.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


29/04/1863

Γεννιέται ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Κ. Π. Καβάφης.