Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Όταν το Facebook λογόκρινε το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»...


Το γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση ότι ο Mark Zuckerberg, ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Facebook χρηματοδοτεί με 500.000 δολάρια την καμπάνια για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών στο Όρεγκον των ΗΠΑ. Στο Όρεγκον ήδη από το 2015 είναι νόμιμη η χρήση κάνναβης, ενώ πριν τη νομιμοποίησή της επιτρεπόταν η χρήση 680 γραμ. κάνναβης μόνο σε όποιον λάμβανε διάγνωση από ιατρό ότι πάσχει από μετατραυματικό στρες. Σήμερα στο Όρεγκον η αγορά κάνναβης έχει αναπτυχθεί γύρω από ένα δίκτυο καταστημάτων πώλησης κάνναβης και ιδιωτικών κλινικών.

Αναγκάσαμε το υπουργείο να μας ακούσει!


Σήμερα, 16/10/20 μετά από ένα μήνα με δεκάδες χιλιάδες μαθητές στους δρόμους
, μετά από ένα μήνα εκατοντάδων Γενικών Συνελεύσεων, καταλήψεων, συντονισμού σχολείων στην Αττική και όλη την Ελλάδα, μετά τη δημιουργία δεκάδων νέων τοπικών συντονιστικών επιτροπών, δεκάδων κινητοποιήσεων σε Δημαρχεία και Δευτεροβάθμιες, μετά τα μεγάλα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας και στο Υπουργείο, η Υπουργός Παιδείας αναγκάστηκε να δεχτεί αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας !

Κλάψες και ψέματα απο τους ναζί


Συνεχίζουν να κλαψουρίζουν οι χρυσαυγίτες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εξετάζεται το θέμα των αναστολών, για να αποφύγουν τη φυλακή, ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο με χθες. Ταυτόχρονα, όμως, δεν λείπουν οι προκλήσεις από τους ναζιστές εγληματίες που προσπαθούν να εμφανιστούν σαν αρνάκια. 

Καταρρέει το αφήγημα πως η τουρκική επιθετικότητα αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο των ΕΕ - ΝΑΤΟ


Το αφήγημα της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, ότι η τουρκική επιθετικότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο των ευρωενωσιακών και ΝΑΤΟικών συνόδων καταρρέει σαν "χάρτινος πύργος". Οι γνωστές "γλυκανάλατες" αναφορές στα Συμπεράσματα μιας ακόμη Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και η παραπομπή των όποιων αποφάσεων για το Δεκέμβρη, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Θα κάνουν το ν. Λάσκαρη να ωχριά

Αθήνα 15 Οκτωβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει διαψεύσει ως τώρα την καταγγελία του ΠΑΜΕ πως ο ΣΕΒ στις 7 Οκτώβρη παρέδωσε στο Υπουργείο Εργασίας τις απαιτήσεις του, με προμετωπίδα την ψήφιση νέου συνδικαλιστικού νόμου δηλαδή τον περιορισμό της λειτουργίας των συνδικάτων και την κατακρεούργηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

«Σαν αμυντικός εγώ δεν… τον έπεφτα ποτέ. Δεν ήθελα να με κάνει ρεζίλι…»


Η σχέση του Βασίλη Χατζηπαναγή με τη μπάλα και το ποδόσφαιρο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ερωτική. Ο τρόπος που  συμπεριφερόταν στη «στρογγυλή θεά» ήταν μοναδικός κι αυτή σπάνια του χάλαγε χατίρι. Ο αγαπημένος όλων «Βάσια» ή «Νουρέγιεφ» του ελληνικού ποδοσφαίρου, έγραψε με χρυσά γράμματα τη δική του αθλητική – ποδοσφαιρική ιστορία.

Φεύγει από τη ζωή ο Γιώργος Χουρμουζιάδης


 Φεύγει από τη ζωή, 16/10/2013, ο Γιώργος Χουρμουζιάδης, ομότιμος καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 26 Νοέμβρη 1932.

Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ.

Ο άλλος δρόμος


Η εργοδοσία αποφάσισε: Το εργοστάσιο της «Πίτσος» κλείνει και η δραστηριότητά του μεταφέρεται στο εξωτερικό, και μάλιστα στην Τουρκία, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας και με κριτήριο τη μεγαλύτερη κερδοφορία της. Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και το υπενθυμίζει με κάθε ευκαιρία.

Ενεργειακή φτώχεια και «απελευθέρωση»


Τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Ενεργειακής Φτώχειας της ΕΕ
για το 2019 αναφέρουν ότι στην Ελλάδα το 17,9% του πληθυσμού αδυνατεί να διατηρήσει το σπίτι του «επαρκώς ζεστό», ενώ το 32,5% καθυστερεί τις πληρωμές των λογαριασμών Ενέργειας. Δηλαδή, περίπου ένα στα πέντε νοικοκυριά παγώνει το χειμώνα και ένα στα τρία δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώνει εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς ρεύματος, συσσωρεύοντας χρέη.

Μέσα σε «συνετό κλίμα» η συζήτηση για τις τουρκικές προκλήσεις για να «τρέξει» το ιμπεριαλιστικό παζάρι


Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας θα τεθεί σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά από πρωτοβουλία της Αθήνας και της Λευκωσίας. Βασικό ζητούμενο είναι Ελλάδα και Τουρκία να καθίσουν το συντομότερο δυνατόν στο τραπέζι του ιμπεριαλιστικού παζαριού για να «τρέξουν» ευρωατλαντικές διευθετήσεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο.

Μπαράζ παρεμβάσεων για την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ - κυβερνήσεων στην Υγεία


ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών της, εν μέσω και της πανδημίας, αναδεικνύει με μπαράζ παρεμβάσεών της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, αποκαλύπτοντας τον ένοχο για την εκρηκτική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι λαοί.

Φτάνει στην Αθήνα ο Γ. Σιάντος


Καταφθάνει, 16/10/1944, στην Αθήνα ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Γ. Σιάντος καθώς και μια σειρά άλλα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, του ΕΑΜ και της ΠΕΕΑ.

Γεννιέται ο Καρλ Κάουτσκυ


 Γεννιέται, 16/10/1854, ο ηγέτης της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας και της Β’ Διεθνούς Καρλ Κάουτσκυ. Ο Κ. Κάουτσκυ υπήρξε στην εποχή του ένας από τους σημαντικότερους θεωρητικούς του μαρξισμού, που στην πορεία ωστόσο, εκδήλωσε οπορτουνιστικές ταλαντεύσεις και εν τέλει πέρασε ολόπλευρα στο στρατόπεδο του οπορτουνισμού, εξωραΐζοντας τον ιμπεριαλισμό, αρνούμενος τις νομοτέλειες της σοσιαλιστικής επανάστασης, την επαναστατική βία, κοκ.

Ο Καρλ Μαρξ εκλέγεται πρόεδρος της Εργατικής Ένωσης της Κολωνίας.

 


Ο Καρλ Μαρξ εκλέγεται, 16/10/ 1848, ο Καρλ Μαρξ εκλέγεται πρόεδρος της Εργατικής Ένωσης της Κολωνίας πρόεδρος της Εργατικής Ένωσης της Κολωνίας.