Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

ΕΣΣΔ: Σύστημα Υγείας με τον εργαζόμενο άνθρωπο στο επίκεντρο


- Πώς λειτουργούσε η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην ΕΣΣΔ;

Δ.Κ.: Καταρχήν, πρέπει να πούμε ότι όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ήταν δωρεάν, καλύπτονταν από το σοσιαλιστικό κράτος. Ηταν από τα πρώτα διατάγματα των Μπολσεβίκων μετά τη νίκη τους, δηλαδή σε συνθήκες που ακόμα δεν είχε ανασυγκροτηθεί η οικονομία σε σοσιαλιστική βάση.

Οι «δικοί μας άνθρωποι»

Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ βοήθησαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Αττική
 
Είναι οι παρόντες στις δύσκολες στιγμές, χωρίς πολλά λόγια, όταν τα γεγονότα σε σαστίζουν και στέκεις αμήχανος, που έρχονται και πιάνουν δουλειά συντονισμένα, όπως μόνο «αυτοί» ξέρουν.

Μαίνεται ο ενεργειακός πόλεμος και τα «πράσινα» σχέδια, βυθίζοντας τους λαούς στην ενεργειακή φτώχεια

 
Ο ενεργειακός πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία και ΕΕ με αιχμή το φυσικό αέριο, που εξελίσσεται παράλληλα με την πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία, «καλά κρατεί», απειλώντας να βυθίσει ακόμη περισσότερο στην ενεργειακή φτώχεια τους λαούς της Ευρώπης, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο των αυξανόμενων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Μόνο περισσότερη οργή και αγανάκτηση προκαλεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις πυρόπληκτες περιοχές


Μόνο περισσότερη οργή κι αγανάκτηση -από αυτή που ήδη υπάρχει στους κατοίκους και πληγέντες της Ανατολικής Αττικής- μπορεί να προκαλέσει η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην περιοχή και κυρίως οι δηλώσεις του για τις περιορισμένες ζημιές.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επίθεση των Κυβερνήσεων Ουκρανίας-Ρωσίας εναντίον των δικαιωμάτων των εργαζομένων


 Ο πόλεμος τους τσακίζει ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους

Μπ. Μπρεχτ

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επίθεση των Κυβερνήσεων Ουκρανίας-Ρωσίας εναντίον των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Αλλού τα περί γαϊδάρου κυρία Σδούκου…


Δεν είναι μόνο πολιτικοί απατεώνες είναι και πολιτικοί αγύρτες. Σε μία άκρως προκλητική δήλωση προχώρησε η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου σε μια προσπάθεια να …στηρίξει την κοροϊδία του επιδόματος του Power Pass.

Η «Δίκη των πιθήκων»


Στις 13 Μαρτίου 1925 απαγορεύεται στο Τενεσί των ΗΠΑ η διδασκαλία της θεωρίας της εξέλιξης του Δαρβίνου στα σχολεία. 

«Δεν υπάρχουν όρια» στην εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια


 ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΑ

 ...και στις επικίνδυνες διευθετήσεις που «πάνε πακέτο»

 Τη στοίχιση της κυβέρνησης στα επικίνδυνα σχέδια του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού στην Ανατ. Μεσόγειο, στα Βαλκάνια «και ακόμα παραπέρα» επιβεβαιώνουν οι επαφές κυβερνητικών παραγόντων με υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής διοίκησης, ενώ οι ανταγωνισμοί με άλλα κέντρα και δυνάμεις έχουν περάσει ανεπιστρεπτί σε άλλη «πίστα».

«Ελευθερία επιλογής»


 Ο 60χρονος οδοκαθαριστής που ξεψύχησε από θερμοπληξία στη Μαδρίτη πήγε κανονικά στη βάρδιά του, αν και η πόλη «ψηνόταν» στους 40 βαθμούς. Αν και η φόρμα της δουλειάς, όλη από πολυέστερ, εκτόξευε καθημερινά τη θερμοκρασία του. 

Ενας στους δύο...

*
 Ολο και καλύτερο γίνεται όσο περνάει ο καιρός το «θαύμα» της καπιταλιστικής τουριστικής ανάπτυξης για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Ετσι, προστίθενται διαρκώς νέα στοιχεία που δείχνουν πόσο απρόσιτες είναι οι διακοπές για τον λαό. 

"201 χρόνια με αναστολή..


Στο τελευταίο επεισόδιο πριν τη θερινή ραστώνη, ο Ζαραλίκος βλέπει το final cut να αυτονομείται και να του κόβει ένα λεπτό. Τη χώρα να παραδίδει μαθήματα δημοσιογραφίας για τα 600 ευρώ του power pass. Τους υψηλόβαθμους κληρικούς να θεωρούν δώρο θεού την απλήρωτη εργασία των παιδιών και να φωνάζουν “άξιος, άξιος!” για τον Λαυρεντιάδη - ρωτήστε και στα Λιπάσματα της Καβάλας, παιδιά. Την Κεραμέως να θεωρεί τα Πανεπιστήμια χώρο που πρέπει να κυκλοφορεί χρήμα και αστυνομία για να το φυλάει.

Ληστεία και κοροϊδία


Κάτι από την ιστορία με τον ληστή που πήρε το πορτοφόλι αλλά άφησε μερικά ψιλά για να γυρίσει το θύμα στο σπίτι, θυμίζουν οι «διαρροές» της κυβέρνησης ότι «η υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων ανοίγει τον δρόμο για νέα μέτρα στήριξης».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 21/07/1832

Με τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης ο Σουλτάνος αποδέχεται τη Συνθήκη του Λονδίνου που αφορούσε τη συγκρότηση του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους.