Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

«Σε 4 τοίχους»


ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ 
στον «ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟ» 

Ο σκιτσογράφος ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ δίνει κίνηση και ήχο στη γελοιογραφία και με μικρές ιστορίες σχολιάζει την επικαιρότητα.   

Η νέα κινούμενη γελοιογραφία (ΒΙΝΤΕΟ) με τίτλο «Σε 4 τοίχους»

«Χάνει η μάνα το παιδί» στους χώρους δουλειάς


ΛΥΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
  • Την εργοδοσία της εταιρείας πληροφορικής BEAT, που απέλυσε «πάνω από 15 συναδέλφους τις τελευταίες μέρες στα γραφεία στην Αθήνα και ακόμα περισσότερες στη Λατινική Αμερική», ενώ για τους εργαζόμενους που συνεχίζουν προωθεί μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής.

Μνήσθητί μου, κύριε…


H Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς πρέπει να ξέρετε ότι διαθέτει και ειδικό Γραφείο επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών. Δεν ξέρουμε αν αυτό είναι “πατέντα” μόνο του συγκεκριμένου Μητροπολίτη Σεραφείμ, ή αν πρόκειται για ενασχόληση στην οποία επιδίδονται εν συνόλω οι Μητροπόλεις και η κάθε μια ξεχωριστά.

Και δεν μας ενδιαφέρει να μάθουμε, κιόλας.

«Vos profits. Nos mortes» - «Τα κέρδη σας. Οι νεκροί μας»


 Στο CARREFOUR Σαν Ντενί της Γαλλίας χρειάστηκαν μόνο δέκα εννέα γράμματα για να καταγγείλουν το έγκλημα. 

19 γράμματα μόνο. Λιγότερα ακόμα και από τα γράμματα της αλφαβήτου. Γιατί μερικές φορές τα πολλά λόγια είμαι πολύ φτωχά για να αναδείξουν το μέγεθος του εγκλήματος.  Οι συνάδελφοί της Αΐσα στο CARREFOUR Σαν Ντενί της Γαλλίας χρειάστηκαν μόνο δέκα εννέα γράμματα για να καταγγείλουν το έγκλημα. 

VOS PROFITS NOS MORTES

Οι προτάσεις του ΚΚΕ είναι για να βγει ο λαός γερός και δυνατός από την κρίση


Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Μπορεί από το χθεσινό Γιούρογκρουπ να μην έχει βγει ακόμα λευκός καπνός και τα παζάρια ανάμεσα στα κράτη-μέλη να συνεχίζονται, μπορεί οι αντιθέσεις ανάμεσα στα κράτη- μέλη να είναι μεγάλες και στο τραπέζι να έχουν πέσει διάφορα σχέδια. Όμως το σίγουρο είναι ότι κοινός παρανομαστής όλων των διαφορετικών σχεδίων από τα επιτελεία της ΕΕ και των κρατών-μελών, υπό την ονομασία “Σχέδιο Μάρσαλ”, είναι ότι και αυτή την κρίση θα την πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι, οι λαοί της Ευρώπης.

Πρώτη στάση εργασίας σε συνθήκες τηλεργασίας την περίοδο της πανδημίας!


Η γνωστή εταιρεία BEAT (πρώην TAXIBEAT) παρουσιαζόταν ως μια εταιρία καινοτομίας και ως πρότυπο αξιοποίησης της τεχνολογίας. Φυσικά η αξιοποίηση της τεχνολογίας της επέφερε τεράστια κέρδη όλο το προηγούμενο διάστημα, σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Μάλιστα η κρατική τηλεόραση έκανε ολόκληρο ρεπορτάζ για την συγκεκριμένη επιχείρηση και για τον τρόπο που χρησιμοποιεί την τεχνολογία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, δηλαδή μέσω της εργασίας από το σπίτι.

Συνέντευξη του Θ.Ιγνατιάδη στο ραδιόφωνο του «904 Αριστερά στα FM»


Σοβαρά ερωτηματικά γεννιούνται σχετικά με το κατά πόσο διαθέτει τις απαραίτητες προδιαγραφές και εγκρίσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το «υγρό απολύμανσης χεριών» που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του 904 αριστερά στα fm ο Θόδωρος Ιγνατιάδης περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κεντρικής Μακεδονίας σημείωσε ότι η απάντηση της  αυτοτελούς  Διεύθυνσης

Η αλληλεγγύη τού ... «ποιος θα πρωτοπάρει»


Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, των καταγγελιών για τεράστιες ελλείψεις σε μέσα προστασίας, υποδομές, αναπνευστήρες και ενώ νοσηλεύτριες στην Ισπανία και την Ιταλία φορούν πράσινες σακούλες σκουπιδιών για ρόμπες και στην Ελλάδα έχουν από ελάχιστες έως και ληγμένες μάσκες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τη δημιουργία αποθέματος ιατρικού εξοπλισμού στο πλαίσιο του μηχανισμού rescEU. Οπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου για την ανεπαρκή αυτή απόφαση - πυροτέχνημα, «το απόθεμα θα χρησιμοποιείται για τη στήριξη των κρατών - μελών που αντιμετωπίζουν ελλείψεις εξοπλισμού», ενώ «τη διανομή του θα διαχειρίζεται το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, ώστε να διατίθεται εκεί όπου χρειάζεται περισσότερο».

Ο κόσμος τους... Ο κόσμος μας



Διαφημιστικές καμπάνιες του αίσχους, της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και αθώωσης της εκμετάλλευσης


Διαφήμιση Νο 1: «Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους μας, στους δικούς μας ήρωες», λέει η εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος» στους εργαζομένους της, ενώ από το σποτ προβάλλονται πρόσωπα χαμογελαστών και ξεκούραστων εργαζομένων.

Διαφήμιση Νο 2: «Σήμερα όλοι πρέπει να μείνουμε μέσα. Και οι χιλιάδες εργαζόμενοι, προμηθευτές, συνεργάτες και οδηγοί της "Lidl" μένουνε μέσα. Στο δικό τους μέσα.

Επεσαν οι μάσκες


Οι προχτεσινές πολύμορφες παρεμβάσεις σε νοσοκομεία, δομές Υγείας και χώρους δουλειάς σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της μέρας πανελλαδικής δράσης των υγειονομικών, που στήριξαν με τη συμμετοχή τους εκατοντάδες σωματεία και φορείς, βρήκαν μεγάλη απήχηση και έδωσαν βήμα για να ακουστούν δυνατά οι διεκδικήσεις τους για μέτρα πραγματικής προστασίας της υγείας του λαού. 
Αποτέλεσαν όμως και αφορμή να πέσουν οι μάσκες...

Αξιοποίησε το e-shop της Σύγχρονης Εποχής


Η Σύγχρονη Εποχή σας ενημερώνει ότι λόγω των έκτακτων μέτρων και της ΠνΠ τροποποιεί τη λειτουργία των βιβλιοπωλείων για εξυπηρέτηση πελατών αποκλειστικά μέσω υπηρεσιών ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου (e-shop, τηλεφωνική παραγγελία, παραγγελία μέσω e-mail) με παράδοση κατ’ οίκον

Και αυτοί τον (υπονομευτικό) χαβά τους...


Την ώρα που εκατοντάδες εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονταν στο πόδι για την προετοιμασία της προχτεσινής μέρας πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, με τη στήριξη δεκάδων σωματείων και φορέων που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ επέλεξε... ουσιαστικά «να σφυρίξει αδιάφορα»! 

Νίπτω τας χείρας μου


Ένας ιός, ένας αόρατος και ύπουλος εχθρός, όπως τον αποκαλούν κατά κόρον, για να επιτείνουν τον φυσιολογικό φόβο που νιώθουν οι άνθρωποι.

Ένας μικροσκοπικός ιός, που είναι ορατός στα μικροσκόπια των επιστημών, με την επέλασή του μέσα σε τρεις μήνες κατάφερε να ξεγυμνώσει το καπιταλιστικό σύστημα και κυρίως την ηγέτιδα δύναμή του, τις ΗΠΑ

Συζήτηση με τη Γιώτα Σταθοπούλου νοσηλεύτρια ΜΕΘ στη Βρετανία

Το portal 902.gr ανοίγει «παράθυρο» στη Βρετανία συνομιλώντας με την Γιώτα Σταθοπούλου νοσηλεύτρια που εργάζεται σε ΜΕΘ στο κεντρικό νοσοκομείο του Μάντσεστερ.

Μιλάει για την κατάσταση στη Βρετανία, για τις συνθήκες που οι υγειονομικοί δίνουν τη μάχη στις ΜΕΘ, για τις 12ωρες βάρδιες και τις ελλείψεις προσωπικού.

7η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ


Συνέρχεται, 9/4/1964, η 7η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, που ενέκρινε το Πόρισμα Επιτροπής για τον Νίκο Ζαχαριάδη, το οποίο τον εξομοίωνε με πράκτορα του εχθρού.

Η ίδια Ολομέλεια αποφάσισε επίσης τη συγχώνευση της Νεολαίας ΕΔΑ και της Δημοκρατικής Κίνησης Νέων, συγχώνευση από την οποία προέκυψε η Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη.

Η 7η Ολομέλεια

Ο Κωστής Παλαμάς τιμωρείται, διότι υπερασπίστηκε τη Δημοτική


Ο γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ποιητής Κωστής Παλαμάς τιμωρείται, 9/4/1911, με παύση ενός μηνός, διότι υπερασπίστηκε τη Δημοτική.

Οραματίστηκε την κοινωνία του λαού

Αυτός ο πνευματικός «γίγαντας» - ποιητής, πεζογράφος, κριτικός και πρωτοπόρος μαχητής του Δημοτικισμού - ο οποίος με το αριστούργημά του, «Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου», οραματίστηκε την κοινωνία του λαού, θα μείνει αθάνατος.